Om Tres abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 3G, 4G och 5G
Maxhastighet 250 Mbit/s
Support Telefon, chatt, e-post och forum
Betalning Autogiro, faktura, e-faktura och bankkort
Kan man köpa med mobil? Ja

Hur bra är Tre?

Prisvärde:
80/100
Täckning:
85/100
Kundnöjdhet:
69/100
I utlandet:
95/100
Populäritet och slutbetyg:
71/100

Recension och omdöme av Tre

Här går vi in mer på djupet kring Tre och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Tre, operatören som var först med 3G

Tre var först i Sverige med 3G och har sedan dess satsat på att ligga i framkant med sitt mobilnät som idag sänder 3G, 4G och 5G. Priserna hos Tre är oerhört attraktiva trots att Tre får ses som en av de stora jättarna på svenska mobilmarknaden.

Och för dig som reser en del så är Tre ett självklart val då de fullständigt kör över sina konkurrenter med sin tjänst 3 Världen som innebär att man utan extra kostnad kan använda mobilen som om man vore i Sverige.

Numera är alla Tres mobilabonnemang utan bindningstid och uppsägningstiden är på endast en månad. Det gör att vi anser att man bör prova Tre om man inte gjort det tidigare, men åren har Tre gjort enorma framsteg i både erbjudande och mobilnät och är numera en riktigt bra operatör.

Abonnemangen hos Tre köps med fördel på deras hemsida

Tres olika abonnemang säljs både på deras hemsida men även i olika butiker och via olika återförsäljare. Tyvärr är detta en bidragande orsak till att Tre fått ett sämre rykte än vad de förtjänar. Det har nämligen i media framkommit flera incidenter där olika återförsäljare lurat personer som sedan blivit bundna till Tre.

Vi rekommenderar därför att man aldrig köper på stan av en försäljare som kommer fram eller om någon ringer och försöker sälja något till dig. Säg nej, och gå till en seriös butik du litar på eller ännu bättre gå in på Tres egna hemsida.

Köper du på Tres egna hemsida så hittar du vanligtvis de senaste och bästa erbjudandena och kan i lugn och ro läsa på om de. Dessutom är Tres hemsida riktigt bra när man beställer så man ser väldigt tydligt vad saker och ting kostar och vad den totala kostnaden kommer att sluta på.

Köper du på Tres hemsida så slipper du även anslutningsavgiften eller startavgiften som den också kallas. Så gör dig själv en tjänst, köp i lugn och ro på Tres hemsida och slipp riskera att bli lurad eller få betala mer.

Något som är värt att nämna är även att Tre ofta kör riktigt bra erbjudanden på mobilabonnemang med mobiler och dessa är ofta unika för hemsidan och kan inte hittas på andra ställen eller i deras butiker. Detta gäller även företagsabonnemang samt bredbandspaket som Tre säljer på sin hemsida.

Täckningen är bra med tanke på priset med Tre

Täckningen är en annan sak som Tre ofta fått kritik på och det är faktiskt sant att man ofta hamnar sist i täckningstester. Men det är för att täckningstesterna fokuserar på hela landet och Tre är ganska svaga i norra Sverige medan man är minst lika bra som andra i mellersta och södra Sverige.

Faktum är att Tres mobilnät vunnit flera priser för sina höga prestanda när det kommer till surf. Och för de allra flesta så börjar surfupplevelsen bli allt viktigare med tiden då vi använder allt mer data med tiden samtidigt som antalet samtal minskar.

Med Tre så får du tillgång till deras 3G, 4G och 5G-nät vilket innebär att förutsättningarna för en god surfupplevelse är riktigt god. Man erbjuder även VoLTE vilket innebär att samtal kan ringas över 4G vilket gör upplevelsen och möjliggör högre kvalite på röstsamtal som rings.

I de fall man saknar mobiltäckning så är det möjligt att använda samtal/sms via WiFi om man instället har tillgång till ett sådant då Tre stöder funktionen WiFi-samtal. Det gör att när man operatörer slutar fungera i källare och nyare byggnader som skärmar av mobilsignaler så kan Tre fortsätta fungera så länge man har möjlighet att ansluta till ett WiFi.

Så för dig som bor i mellersta (söder om Sundvall/Östersund) eller södra Sverige så anser vi att Tre är ett riktigt bra val och väl värt att prova om du inte gjort det. Och har du gjort det för flera år sedan, prova igen då deras utbyggnad av nätet går i rasande fart.

Support på alla möjliga vis hos Tre

När det kommer till Tre så är man fantastiska på support för att vara så pass stora som man är. Man erbjuder de traditionella supportkanalerna som telefon och e-post men har även de moderna som chatt och supportforum.

För dig som har bråttom med ett ärende så är telefonsupporten ofta bästa sättet. Ofta är köerna inte speciellt långa och det kan vara skönt att prata istället för att skriva. Stora fördelen med telefonsupporten är att den kan koppla vidare dig direkt till teknisk support eller liknande om det behövs.

Skulle köerna vara långa av okänd anledning så finns även chatten. Den fungerar ungefär lika bra för brådskande ärenden då Tre har möjlighet att skriva följdfrågor och skicka vidare ärendet sedan till rätt avdelning om så skulle behövas.

Sedan har vi e-postsupport som normalt sätt inte är lika snabbt. När du använder denna supportkanalen så är det viktigt att beskriva ärendet så tydligt som möjligt samt ha med så mycket information du bara kan komma på. Detta för att minska antalet följdfrågor som kan uppstå. Använd e-post främst när du inte har bråttom.

Något lite mer okänd för många är formen supportforum. Denna lämpar sig främst för opersonliga frågor, dvs frågor du kan ställa utan att blanda in dina egna abonnemang och personuppgifter. Det som skrivs i supportforumet kan nämligen ses av andra och det är både Tre-anställda och vanliga 3-kunder som kan svara på frågorna.

Utöver detta så har Tre supportsidor där man kan läsa vanliga frågor och svar. Så har du en generell fråga bör du kolla där först för vem vet, kanske finns svaret redan där och du därmed slipper kontakta dem.

Som kund har du även tillgång till Mitt3 där du kan se information om dina abonnemang, fakturor och förbrukning. Du kan även göra en hel del saker själv som att ändra inställningar kring ditt abonnemang och göra förändringar på abonnemang. Behöver du ett nytt SIM-kort av okänd anledning så kan du t.ex. beställa ett nytt där.

Betala som du vill till Tre

Tre erbjuder flertalet betalsätt inklusive både nyare och äldre varianter. Du kan välja på pappersfaktura, autogiro, e-faktura och betala manuellt via bank. Du finner även kortbetalning på Mitt3 där du kan betala fakturor.

Som brukligt så avråder vi från att använda pappersfaktura då det är dåligt både för miljö och din plånbok då extra avgift för pappersfaktura tillkommer. Sedan är alltid risken större att du missar att betala fakturan om den kommer i pappersform då du måste betala den manuellt.

För att slippa det manuella så finns autogiro som innebär att du anmäler ditt konto till Tre som sedan får tillåtelse att dra pengar automatiskt från ditt konto. En smidig lösning men som ger något mindre kontroll än e-faktura.

Väljer du e-faktura så anmäler du att du vill ha det i din internetbank. Därefter kommer du få fakturorna från Tre i internetbanken och kan lätt kolla de innan du väljer att godkänna de. Fördelen med detta alternativ är att du då lätt kan kontrollera så allt är rätt på fakturan.

Tre är bäst för dig som reser

Eftersom tjänsten 3 Världen är så pass unik på svenska marknaden så förtjänar den en egen rubrik. Kortfattat så är det en tjänst som Tre erbjuder och som följer med kostnadsfritt på Tres mobilabonnemang från 20 GB och uppåt samt på deras dyrare mobilabonnemang för företag.

Tjänsten innebär att du kan använda din mobil utan extra kostnad i hela 80 länder i hela världen som om du vore i Sverige ungefär. Surfen på privata abonnemang är nämligen begränsad till max 60 GB och 100 GB på företagsabonnemang.

Du kan även ta emot samtal utan extra kostnad i dessa länder samt ringa till Sverige utan att det tillkommer extra kostnader. Denna tjänst är därför oerhört bra för dig som reser mycket och vill kunna använda mobilen utan att dra på dig dyra roaming kostnader.

Länderna som ingår kan komma ändras, så kolla alltid på Tres hemsida vad som gäller. Men i skrivande stund så ingår Belgien, Bulgarien, Cypern (grekiska delen), Danmark, Estland, Finland (inklusive Åland), Frankrike (inklusive Martinique, Guadeloupe, Saint-Martin, Franska Guyana), Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna (inklusive Saint-Martin), Norge, Polen, Portugal (inklusive Madeira, Azorerna), Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien (inklusive Kanarieöarna, Ceuta, Melilla), Storbritannien (inklusive Gibraltar, Jersey, Guernsey), Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike i EU/ESS.

I övriga världen ingår även följande länder:

Albanien, Argentina, Australien, Azerbajdzjan, Bangladesh, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Färöarna, Grönland, Guatemala, Hongkong, Indien, Indonesien, Israel, Japan, Kanada, Kenya, Kina, Macao, Malaysia, Mexico, Nicaragua, Nigeria, Nya Zeeland, Oman, Pakistan, Panama, Peru, Puerto Rico, Ryssland, San Marino, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Sri Lanka, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina, Uruguay, USA, Uzbekistan, Vietnam, Vitryssland och Zambia.

Notera som sagt att dessa länder gällde när denna text skrevs. Så dubbelkolla gärna på Tres hemsida för att se om listan har förändrats om något land är viktigt för dig.

Så vad tycker vi om Tre?

För att sammanfatta det så är det en riktigt bra mobiloperatör för dig som tycker surf är viktigt. Du får en otroligt bra surfupplevelse till ett fullt rimligt pris. Och så länge du vistas i mellersta eller södra Sverige så kan du förvänta dig bra täckning. I norra Sverige så kan du förvänta dig täckning i städerna, men utanför kan den snabbt försvinna.

Skulle du vara en person som reser även så är Tre enligt oss Sverige bästa val och saknar i princip konkurrens på detta området då ingen kommer i närheten av Tres 80 länder. Dessutom erbjuder man tjänsten 3Världen på abonnemang från 20 GB och uppåt medan vissa konkurrenter kräver att man har deras dyraste abonnemang.

Och för dig som behöver en ny mobil så är även Tre ett riktigt bra val då de ofta är mer och ”tävlar” bland de lägsta priserna på mobil + abonnemang. Men även om du bara behöver ett obundet abonnemang så är Tre riktigt prisvärda under förutsättning att du tänkt nyttja deras 3Världen.

Så för att sammanfatta, för dig som reser mycket så finns inget annat och bättre alternativ. Skall du köpa mobil och abonnemang så bör du även kolla in Tres erbjudanden då de är otroligt förmånliga många gånger.

Skulle du vara företagare så är Tres nya abonnemang där 3Världen ingår helt oslagbart då det i Sverige ger obegränsad surf, samtal och sms. Medan de länder som ingår i 3Världen så får du hela 60-100 GB/mån att använda. Totalt oslagbart.

Och som du noterat så erbjuder även Tre bredband via mobilnätet och även där kan vi starkt rekommendera det. Tres mobilnät är riktigt fint rustat och erbjuder god prestanda och då Tres obegränsade bredband är så billigt så blir det full pott även på den produkten.

Tres mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 5 GB

 • 5 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 199 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 20 GB

 • 20 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 299 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 429 kr/mån

Visa erbjudande

Tres mobilabonnemang för företag

Priserna som anges för företag är exkl. moms.

Företagsabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 299 kr/mån

Visa erbjudande

Företagsabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 399 kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av Tre

Vad är vårt omdöme av Tre?

På vår sida så hamnar Tre på plats 8/12 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Tre på sidan.

Vilket nät använder Tre?

Tre använder sig av Tres nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Tre. Du kan därför räkna med riktigt bra täckning och prestanda med Tre i hela landet med undantag för de norra delarna där Tre tyvärr har något sämre täckning än konkurrenterna. Se täckningskarta för Tre.

Vilken kundtjänst har Tre?

Du kan ta kontakt med Tre på följande sätt:

 • Genom att ringa
 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post
 • Genom att skriva i deras forum

Finns 5G hos Tre?

Ja, hos Tre så finns det 5G men det kräver att ditt abonnemang och mobil stöder 5G för att det skall fungera.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Tre?

Ja, hos Tre så är det inga problem att välja att få simkortet som ett eSIM under förutsättning att abonnemanget stöder det och att du har en mobil som klarar eSIM.