Om Tele2s abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G, 4G och 5G
Maxhastighet Obegränsad
Support Telefon, chatt och e-post
Betalning Autogiro, faktura och e-faktura
Kan man köpa med mobil? Ja

Hur bra är Tele2?

Prisvärde:
75/100
Täckning:
87/100
Kundnöjdhet:
68/100
I utlandet:
75/100
Populäritet och slutbetyg:
64/100

Recension och omdöme av Tele2

Här går vi in mer på djupet kring Tele2 och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Tele2 är en gammal operatör som tagit över Comhem

Tele2 har funnits med länge och är mest kända för sina tjänster inom mobiltelefoni. Numera erbjuder man bredband via via kabel-tv samt TV även, detta efter man köpte upp Comhem.

Att flytta sitt nummer till Tele2 är enkelt och de tar hand om flytten åt dig samt säger upp ditt gamla abonnemang i samband med flytten. Det enda du behöver se till är att ditt personnummer matchar det gamla och nya mobilabonnemanget.

Du får inte heller ha någon bindningstid på ditt gamla abonnemang om numret skall flyttas. Skulle det vara ett kontantkort så behöver du även se till att det är registrerat, men i övrigt så löser Tele2 allt åt dig.

Skulle du vilja ha ett nytt nummer så har du alltid det valet också. Och du behöver inte vara orolig över att bli missnöjd, skulle du bli det så är uppsägningstiden på endast en månad och någon bindningstid finns det inte.

Tele2s mobilabonnemang säljs på deras hemsida

Att köpa abonnemang är lättast på deras hemsida och där kan du se kampanjer och göra ditt val i lugn och ro. När du köper online så slipper du även startavgift som du får betala om du skulle köpa i butik.

En annan fördel är även att man då enkelt kan ta del av de senaste och bästa kampanjerna. Och hos Tele2 så är det vanliga att man får rabatt sin första tid när man blir ny mobiltelefonikund.

Täckningen är precis som man tänker sig med Tele2

Tele2 använder sig av sitt eget mobilnät vilket är ganska självklart. Tele2s mobilnät erbjuder 2G, 3G, 4G och 5G och är i stora delar ett samarbete med andra operatörer.

På 2G, 4G och 5G så bygger man mobilnätet som ett samarbete med Tele2 och Telenor. Det innebär att som kund så kan du förvänta dig samma täckning på 2G och 4G hos Tele2 som om du hade haft Comviq, Telenor eller Vimla.

När det kommer till 3G så samarbetar Tele2 med Telia kring mobilnätet. Dock gör Telia lite egna utbyggnader vilket innebär att täckningen generellt kan vara bättre hos Telia. Men det skall sägas att samtliga operatörer i Sverige erbjuder riktigt bra täckning med små och främst lokala skillnader i mellersta och södra Sverige.

Bor man i ett nybyggt hus eller så kallat miljöhus så finns risken att man har dålig mobiltäckning på grund av isolerande fönster. Med Tele2 så är detta inget problem om du samtidigt har ett WiFi. Då kan kan samtal/sms gå över WiFi om mobilnätets signal inte är tillräckligt stark.

Något annat som är bra med Tele2 är att de stöder VoLTE vilket innebär att man kan ringa samtal över 4G-nätet. Den största fördelen utöver att det ger marginellt bättre samtalstäckning och möjlighet till bättre ljudkvalitet är att man då kan surfa samtidigt som man pratar.

Att surfa samtidigt som man pratar fungerar alltså på både 4G och 3G-nätet. Men skulle du ha otur vilket är ytterst ovanligt med Tele2 och hamna på 2G-nätet så får du dessvärre nöja dig med att prata endast, då surf samtidigt som samtal ej fungerar på 2G.

Har du en modern mobil så kan det även vara bra att veta att Tele2 stöder eSIM. Det innebär att du har möjligheten att skippa det vanliga SIM-kortet och att du alltid har möjlighet att generera ett nytt eSIM på Tele2s hemsida. Det innebär även att du kan köra med dubbla operatörer i din mobil ifall den stöder eSIM samt ett vanligt SIM-kort vilket t.ex. de flesta nya iPhones gör.

Tele2 har support på de traditionella sättet

Tele2 kan ses lite som de stora jättarna vilket de är på sätt och vis eftersom de ägs av Tele2. Det innebär att du har support på alla de klassiska sätten som via telefon och e-post.

När du har brådskande ärenden så skall du alltid välja att kontakta Tele2 via telefon då du enkelt kan beskriva ditt ärende och svara på följdfrågor. Det är då lätt för Tele2 att förstå vad som behöver göras och om ärendet kanske måste skickas vidare till en annan avdelning.

Om ditt ärende skulle vara mindre brådskande så fungerar ofta e-post väldigt bra. Fördelen är att du slipper vänta i telefonkö men nackdelen att svaret dröjer längre tid. En god ide när du kontaktar Tele2 via e-post är att ta med så mycket information som möjligt så du minimerar risken att Tele2 behöver mer information från dig som i sin tur drar ut på tiden.

Tele2 har likt många andra mobiloperatörer även mina sidor där du som kund kan göra en hel del förändringar på dina abonnemang, se fakturor, specifikationer och även uppgradera och köpa nya tjänster.

På Tele2s egna sidor kan du även hitta en hel del frågor och svar på vanliga frågor som kunder har. Så skulle du vilja veta mer om Tele2 eller har en generell fråga så kan det vara värt att kolla deras supportsidor innan du väljer att kontakta de.

Även att betala hos Tele2 är som vanligt

Hos Tele2 så är det gamla hederliga betalsätt som gäller och det innefattar pappersfaktura, e-faktura och autogiro. Tyvärr saknas modernare betalmetoder som kortbetalning.

Väljer du att betala med pappersfaktura så läggs en extra avgift på varje faktura som är 45kr för pappersfaktura. Vi rekommenderar därför att du väljer ett annat alternativ då det snabbt blir dyrt och är dåligt för miljön. Dessutom är risken större att du glömmer betala och därför åker på dyra förseningsavgifter.

Så istället för pappersfaktura så kan du välja autogiro som inte innehåller några speciella överraskningar. Det fungerar som så att på Tele2s sida så kan du välja att beställa det och då fyller du i lite uppgifter och signerar med mobilt bankid. Därefter kommer pengarna dras automatiskt från ditt konto på förfallodatumet av fakturan.

Vill du ha lite mer kontroll och godkänna manuellt så finns även e-faktura. För att aktivera e-faktura så loggar du in på din internetbank och letar upp Tele2 och väljer att anmäla dig till e-faktura. Därefter kommer du få e-fakturor i god tid som du kan titta på och välja att godkänna för betalning.

Både e-faktura och autogiro är riktigt bra betalsätt och de minskar risken för att du missar betala en räkning eller fyller i fel när du skriver av från pappersfakturan. Och det bästa av allt, när du väljer dessa två alternativ så slipper du avgiften för pappersfaktura.

Fri streaming med Tele2 Play

Något unikt som Tele2 erbjuder på sina mobilabonnemang är att du kan streama Tele2 Play utan att det dras från din surfmängd. Tele2 Play är en streamingtjänst som kan likas vid Netflix och Viaplay och som därmed drar mycket surf ifall du streamer på hög upplösning.

Tele2 erbjuder även extra datakort som man kan lägga till på sitt abonnemang. Datakortet använder då samma surfmängd som ditt huvudsakliga mobilabonnemang och kostar 99kr/mån. Just kostnaden gör att datakortet är främst värt för dig som väljer att skaffa de större abonnemangen och sedan utnyttjar en del data.

Så vad tycker vi om Tele2?

Om man delar in operatörerna i tre olika fack, vanliga operatörer, lågpris och ultralågpris så placerar Tele2 sig i facket vanliga operatörer. Det betyder att allt är lite dyrare och lite vanligare. Kundtjänst sköts främst via telefon och betalsätten är de vanliga via faktura/autogiro.

Så för dig som är på jakt efter en billig lösning så är Tele2 inte riktigt något för dig. För dig som redan kanske har tv och bredband från Tele2 däremot så kan Tele2 vara ett smidigt alternativ eftersom du får allt på en och samma faktura.

Och behöver du hjälp så är det lika så ett och samma ställe som du vänder dig till oavsett om det gäller bredband, tv eller mobiltelefoni. Och helt oförmånligt blir det inte heller då Tele2 ger förmåner till de som samlar sina tjänster.

För varje abonnemang du har från Tele2 när du har minst 2 abonnemang så får du välja mellan gratis förmåner. De förmåner som finns är att du får dubbel hastighet på ditt bredband, dubbel data på ditt mobilabonnemang eller att du får extra datakort för surf som blir kopplat ditt mobilabonnemang. Förmånerna är gratis och gäller så länge du uppfyller villkoren för de.

Så för att sammanfatta det så kan man säga att Tele2 inte är billigast vid första anblick, men samlar man flera abonnemang och faktiskt utnyttjar de olika förmånerna så blir Tele2 inte så farligt dyra samtidigt som det kan underlätta att ha allt samlat på en faktura och ha en och samma kundtjänst för tv, bredband och mobiltelefoni.

Men för dig som gärna jagar lägsta pris så finns det som sagt både billigare och kanske bättre alternativ. Men då har du säkert redan även insett att de är de nyare mobiloperatörerna i lågpris och ultralågprissegmentet du skall kolla efter.

Du får då även räkna med att det blir desto modernare där all support sköts digitalt via chatt eller e-post samt att betalmetoden kanske inte är e-faktura/autogiro utan istället kortbetalning. För dig som inte har något emot det, så skulle vi säga att du bör kolla på alternativ till Tele2. För dig som vill ha det som det ”brukade” vara, ja då är Tele2 ett helt okej val.

Tele2s mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 5 GB

 • 5 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 269 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 15 GB

 • 15 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 319 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang Fri surf - 100 Mbit/s

 • Fri surf - 100 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 429 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang Fri surf - 250 Mbit/s

 • Fri surf - 250 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 529 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 629 kr/mån

Visa erbjudande

Tele2s mobilabonnemang för företag

Priserna som anges för företag är exkl. moms.

Företagsabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 449 kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av Tele2

Vad är vårt omdöme av Tele2?

På vår sida så hamnar Tele2 på plats 10/12 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Tele2 på sidan.

Vilket nät använder Tele2?

Tele2 använder sig av Tele2s nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Tele2. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Tele2. Se täckningskarta för Tele2.

Vilken kundtjänst har Tele2?

Du kan ta kontakt med Tele2 på följande sätt:

 • Genom att ringa
 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Tele2?

Ja, hos Tele2 så finns det 5G men det kräver att ditt abonnemang och mobil stöder 5G för att det skall fungera.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Tele2?

Ja, hos Tele2 så är det inga problem att välja att få simkortet som ett eSIM under förutsättning att abonnemanget stöder det och att du har en mobil som klarar eSIM.