Om Tele2s abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G, 4G och 5G
Maxhastighet Obegränsad
Support Telefon, chatt och e-post
Betalning Autogiro, faktura och e-faktura
Kan man köpa med mobil? Ja

Hur bra är Tele2?

Prisvärde:
75/100
Täckning:
90/100
Kundnöjdhet:
69/100
I utlandet:
85/100
Populäritet och slutbetyg:
46/100

Recension och omdöme av Tele2

Här går vi in mer på djupet kring Tele2 och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Tele2 är operatören som satsat på sitt obegränsade mobilabonnemang

Tele2 är den största utmanaren mot Telia skulle vi säga att man är en ganska stor jätte som numera även äger bland annat Comviq och Penny. Ganska nyligen så gjorde man om abonnemangen och tog bort alla bindningstider. Uppsägningstid på 1 månad gäller dock fortfarande.

Numera så känns det som Tele2 fokuserar på sitt obegränsade mobilabonnemang samt på deras familjeabonnemang. Väljer man det obegränsade abonnemanget så kan man utöver att använda 40 GB/mån i EU/ESS även använda det i 24 länder i övriga världen.

Så är familjeabonnemanget prisvärt kan man fråga sig, kort svar är att det beror på. Om man är riktigt många i ”familjen” och främst väljer obegränsat så kan det vara värt. Men då finns det billigare alternativ än Tele2.

Är man däremot färre i sin familj, kanske 4 st som skall ha varsitt abonnemang ja då är det bättre att välja en annan operatör och då kanske en lågprisoperatör eller ultralågprisoperatör. När vi räknat lite själva så tycks det vara runt 6 familjemedlemmar man bör vara beroende på abonnemang innan det faktiskt blir billigare.

Men bestämmer man sig för att byta till Tele2 så är det lätt. Man kan välja att få ett nytt nummer eller att flytta sitt nummer. Väljer man att flytta numret så sköter Tele2 allt åt en så länge personnummer matchar och någon bindningstid inte finns kvar på det gamla abonnemanget. Tele2 flyttar alltså över numret och säger upp ditt gamla abonnemang utan att du behöver kontakta din gamla operatör.

Köp Tele2 på deras hemsida och slipp startavgift

Du kan köpa Tele2 abonnemang hos olika försäljare och butiker inklusive Tele2s egna butiker. Vi avråder starkt från att köpa från försäljare på stan, sådana som kommer hem till dig eller ringer dig. Detta då det förekommit rapporter om folk som blivit lurade på olika vis och fått betala betydligt mer än de tänkt sig.

Vill du absolut köpa i butik så gör det i Tele2s egna butiker, där är minsken att bli lurad som minst och ofta kan du få med dig ett simkort och utrustning på en gång. Tänk dock på att detta är dyrare än att köpa på Internet. I en butik åker du på en uppläggningsavgift eller startavgift på ca 300kr vilket du slipper på deras hemsida.

En annan fördel med att köpa på hemsidan är att du enkelt kan ta del av de senaste kampanjerna. Många gånger är kampanjer unika för hemsidan och finns inte i butikerna. Att beställa på deras hemsida är även säkert och tryggt då du ser alla kostnader tydligt samt ser minsta totalt kostnad.

Du behöver inte heller vara orolig för frakt då denna alltid ingår när du beställer på hemsidan och leveranstiden är snabb, endast 2-3 arbetsdagar vanligtvis. Så vårt råd är att alltid beställa via hemsidan för att göra den bästa affären.

Sveriges näst bästa täckning med Tele2

Sammanställer man olika täckningstester så skulle vi vilja utse Tele2 till att ha Sveriges näst bästa mobilnät. Samtidigt gör Tele2 reklam för att ha Sveriges bästa nät enligt Umlaut Mobile Benchmark. Men olika tester visar lite olika resultat och det man kan konstatera att bor man i mellersta och södra Sverige så är samtliga mobilnät i Sverige riktigt bra.

Det är först när man tittar på norra Sverige (ovanför Östersund och Sundvall) som skillnaderna blir desto större. När det kommer till Tele2 så fungerar de bra i norra Sverige och är inte långt efter Telias mobilnät som får ses som nummer 1 i norra Sverige.

Själva nätet Tele2 bygger består dels av 2G, 4G och 5G och detta nätet byggs tillsammans med Telenor. Så med Tele2 kommer du ha samma täckning som Comviq, Penny, Telenor och Vimla på 2G, 4G och 5G. Värt att notera kan vara att 5G rullas ut kontinuerligt så vissa av nämnda operatörer har inte tillgång till 5G än men när de får det så kommer de ha samma täckning.

När det kommer till 3G så bygger Tele2 nätet ihop med Telia. Men då Telia även bygger egen 3G så kommer täckningen att skilja sig. Däremot så har du med Tele2 samma täckning som Comviq och Penny då dessa tillhör Tele2.

Tele2 stöder även VoLTE vilket innebär att du kan ringa över 4G-nätet som i teorin skall kunna ge högre samtalskvalite men framförallt förhindra att telefonen behöver koppla över till ett annat nät som 3G eller 2G. De innebär att du kan surfa och prata samtidigt hos Tele2 så länge samtalet går över 3G eller 4G.

Skulle täckning saknas för att du befinner dig i en källare eller miljöhus dår mobilsignalerna inte kommer igenom så är detta inget problem med Tele2 då man stöder WiFi-samtal vilket gör att om du kopplar upp dig på ett WiFi så kan mobilen den vägen ansluta sig till mobilnätet och därmed kan du använda samtal och sms som vanligt.

Support på traditionellt och modernt sätt hos Tele2

Hos Tele2 så har du support på flertalet olika sätt som inkluderar deras butiker, chatt, telefonsupport, e-post och deras supportsidor. Och beroende hur bråttom du har så bör du välja supportkanal därefter.

Om du har generella frågor som du tror kan finnas bland vanliga frågor och svar så är bästa tipset att gå in på Tele2s supportsidor. Där hittar du enkla och generella frågor med tillhörande svar.

Om din fråga däremot är brådskande så rekommenderar vi att du väljer telefonsupport. Fördelen med att ringa är att du lätt kan beskriva problemet och snabbt svara på eventuella följdfrågor som kan dyka upp. Tele2 har då även möjlighet att koppla dig till annan berörd avdelning så som teknisk support om frågan kräver en viss avdelning.

Har du inte möjlighet att ringa för att t.ex. mobilen inte fungerar eller du är utomlands så är istället chatten ett bra alternativ. Likt via telefon så kan du snabbt få hjälp och de har möjlighet att ställa följdfrågor och skicka vidare ärendet till rätt ställe om så skulle behövas.

Är det ärende av mindre vikt så kan du även skicka e-post, tänk då på att beskriva allt så tydligt du bara kan och inkludera så mycket information du kan komma på och gärna även sådant du är osäker på om det behöver vara med. På så vis minskar du andelen följdfrågor och kan snabbare få ärendet avklarat.

Sist men inte minst så har vi butikerna, vår erfarenhet säger att det varierar ganska kraftigt hur hjälpsamma man är här. Men har du tur så kan du ofta få hjälp med enklare ärenden åtminstone.

Du kan även göra mycket själv på mina sidor hos Tele2. Bland annat se dina abonnemang, göra förändringar och inställningar. Du hittar även dina fakturor där samt kan se förbrukning på dina abonnemang.

Betala på de vanliga sätten hos Tele2

Hos Tele2 har du tillång till de vanliga betalsätten som pappersfaktura, e-faktura och autogiro men även kortbetalning. Det gör det flexibelt för dig att välja den metoden du föredrar.

Vi rekommenderar dock att du inte använder pappersfaktura då det varken är bra för miljön eller din plånbok. Har du pappersfaktura så tillkommer nämligen en avgift för det varje faktura vilket snabbt blir onödiga pengar. Risken finns alltid även att du glömmer att lägga in en faktura för betalning och då blir det ännu dyrare.

Istället kan du använda autogiro som fungerar som så att på förfallodatumet för en faktura så dras pengarna automatiskt från ditt konto. Du behöver alltså inte göra något alls mer än att se till att det finns pengar på ditt konto.

Vill du ha mer kontroll så är e-faktura en bra lösning. Det ansöker du om i din internetbank och därefter kommer du att få fakturorna direkt i internetbanken. Där har du möjligt att titta på de så de stämmer och sedan godkänna de för betalning.

Du har även möjlighet att betala din fakturor via kort om du loggar in på mina sidor. Detta kan vara bra ifall du t.ex. missat en e-faktura eller om autogirot misslyckats på grund av att pengar har saknats. Tele2 får nämligen då pengarna direkt och har möjlighet att aktivera ditt abonnemang igen om det stängts av.

Så hur bra tycker vi Tele2 är?

Som företag så tycker vi Tele2 är riktigt bra, men deras mobilabonnemang under namnet Tele2 tycker vi är sådär. De är betydligt dyrare än abonnemangen Tele2 säljer under t.ex. namnet Comviq trots att de i praktiken är de samma. Så vi ser faktiskt inte varför man skulle välja Tele2 över Comviq i de flesta fall.

Hos Comviq får du ta del av samma mobilnät, VoLTE, WiFi-samtal och det som helt enkelt är viktigt. Du kan inte ha familjeabonnemang hos Comviq, men är man en mindre familj så kan det ofta bli billigare att teckna flera separata abonnemang hos Comviq ändå.

Och har du inget behov av VoLTE och WiFi-samtal då har ju Tele2 sitt varumärke Penny även där priserna är ännu lägre och mobilnätet det samma. Så ja Tele2 som företag har ett vasst erbjudande, men det under sina varumärken.

Det enda som vi tycker sticker ut är deras obegränsade mobilabonnemang där man kan surfa utan extra kostnad i EU/ESS samt ytterligare 24 länder i världen. Detta är ett bra abonnemang ifall man reser mycket, men samtidigt inte i närheten av så bra som Tres 3Världen är som samtidigt även är billigare.

Så för att sammanfatta det, vi tycker Tele2 som företag är bra. Men deras bra erbjudanden hittar man hos deras varumärken Comviq och Penny. Visst kan man skaffa de direkt men då skall man vara medveten att man betalar mer för främst namnet.

Tele2s mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 199kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 12 GB

 • 12 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 279kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 25 GB

 • 25 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 369kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 50 GB

 • 50 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 429kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 569kr/mån

Visa erbjudande

Tele2s mobilabonnemang för företag

Priserna som anges för företag är exkl. moms.

Företagsabonnemang 50 GB

 • 50 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 299kr/mån

Visa erbjudande

Företagsabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 399kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av Tele2

Vad är vårt omdöme av Tele2?

På vår sida så hamnar Tele2 på plats 15/20 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Tele2 på sidan.

Vilket nät använder Tele2?

Tele2 använder sig av Tele2s nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Tele2. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Tele2. Se täckningskarta för Tele2.

Vilken kundtjänst har Tele2?

Du kan ta kontakt med Tele2 på följande sätt:

 • Genom att ringa
 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Tele2?

Ja, hos Tele2 så finns det 5G men det kräver att ditt abonnemang och mobil stöder 5G för att det skall fungera.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Tele2?

Ja, hos Tele2 så är det inga problem att välja att få simkortet som ett eSIM under förutsättning att abonnemanget stöder det och att du har en mobil som klarar eSIM.