Om Comviqs abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G, 4G och 5G
Maxhastighet 100 Mbit/s
Support Telefon, chatt och e-post
Betalning Faktura, e-faktura och bankkort
Kan man köpa med mobil? Ja

Hur bra är Comviq?

Prisvärde:
90/100
Täckning:
87/100
Kundnöjdhet:
70/100
I utlandet:
75/100
Populäritet och slutbetyg:
75/100

Recension och omdöme av Comviq

Här går vi in mer på djupet kring Comviq och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Comviq ett billigt val för dig som skall ha en ny mobil

Comviq är en av sveriges äldsta mobiloperatörer och man ägs av Tele2 numera. Comviq har alltid framstått som billiga och det stämmer till stor del. Men på senare år har de blivit omkörda av ultralågprisoperatörer som ofta erbjuder endast digital support och ofta fokuserar på det grundläggande främst.

Numera är Comviq ofta bland de billigaste när det kommer till att teckna mobilabonnemang med en ny mobil på köpet. Man binder sig då på 24 månader och rabatterna Comviq erbjuder kan vara oerhört stora. Så ofta är Comviq det billigaste och bästa valet i denna situation.

När det kommer till vanliga mobilabonnemang så är man prisvärda men inte billigast. Men det beror lite på hur man värdesätter tjänster som telefonsupport, VoLTE och WiFi-samtal. Dessa saknas hos de flesta ultralågprisoperatörer men finns hos Comviq där abonnemangen kostar några tior extra per månad.

När man byter till Comviq så kan man likt hos de andra operatörerna välja att ta med sitt mobilnummer från sin tidigare mobiloperatör. Men då är det viktigt att man inte har någon bindningstid kvar hos sin gamla operatör samt att personnumret på numret matchar med det man anger när man beställer Comviq.

Om allt stämmer så kommer då Comviq att avsluta ditt gamla mobilabonnemang utan att du behöver kontakta din gamla operatör. Detta görs i samband med att numret flyttas från din gamla operatör till Comviq. Om du istället föredrar ett nytt mobilnummer så kan du även få det hos Comviq.

Bindningstiden hos Comviq är normalt 24 månader ifall du väljer att köpa mobil och abonnemang ihop. Köper du endast abonnemang så är det normalt ingen bindningstid men däremot har du en uppsägningstid på 1 månad.

Handla tryggt och säkert på Comviq.se

Om du vill skaffa Comviq så är det enklaste sättet att göra det på deras hemsida. Där finner du normalt även de bästa och senaste erbjudandena. Ett erbjudande de kört med otroligt länge är månadens mobil där de väljer ut en populär mobil och rear den ordentligt ifall man köper den med ett abonnemang med 24 månaders bindningstid.

Är det ett barn, student eller senior (55år eller äldre) som skall ha abonnemanget så erbjuder Comviq specialpriser. I praktiken så innebär att du får betydligt mer surf för pengarna vilket höjer värdet på mobilabonnemangen.

Det bästa med specialpriserna är att de kan tecknas med eller utan ny mobiltelefon. Och väljer du att teckna mobilabonnemang med en mobil så brukar priserna bli otroligt bra, speciellt om du även väljer månadens mobil. Vi har svårt att tro att du kan hitta lägre priser än så.

Annars är den stora fördelen med att köpa online att du på ett enkelt och tydligt sätt kan se alla kostnader och sedan kan du göra köpet i lugn och ro. För utvalda mobiler så erbjuder även Comviq att du kan hämta ut mobilen på utvalda Pressbyråer och 7-eleven-butiker genom en tjänst de kallar för ”hämta direkt”. Då kan du direkt efter din order på Comviq välja att hämta upp mobilen.

Väldigt bra täckning hos Comviq trots de låga priserna

Comviq använder sig av Tele2s mobilnät och man gör det på 2G, 3G, 4G och 5G i skrivande stund.

Men för att återgå till Comviqs mobilnät så har det vunnit pris som Sveriges näst bästa. Själva nätet drivs genom ett samarbete mellan Tele2/Telenor på 2G, 4G och 5G, medan man samarbetar med Telia för 3G. Det innebär att man med Comviq kan förvänta sig väldigt bra täckning i hela landet.

Eftersom Comviq även stöder VoLTE så kan man ringa samtal över 4G-nätet vilket ger bättre samtalstäckning men även ger möjlighet till högre kvalitet på själva samtalet. Skulle man ha en äldre mobil som inte klarar VoLTE så kommer dock samtalet att gå över 3G eller 2G.

Comviq erbjuder även WiFi-samtal vilket är oerhört bra för dig som råkar bo i ett nyare hus med miljötänk. Dessa hus har visat sig inte släppa igenom mobilsignaler speciellt bra och har du då möjlighet att använda WiFi-samtal så kommer din mobil att fungera som vanligt bara att den blir uppkopplad via WiFi istället för via mobilnätet.

Comviq har support på många olika sätt

Comviq är en av få mobiloperatörer som erbjuder telefonsupport givet sina låga priser. För dig som inte gillar digitala supportkanaler är därför Comviq ett riktigt bra val. Att enkelt kunna ringa och förklara sitt ärende och ofta få det direkt löst är något som ofta kräver telefonsamtal eller chatt. Gillar man då inte att skriva så är telefonsupport perfekt.

Men skulle du inte ha möjlighet att ringa, t.ex. för att du är utomlands och att samtal då är dyra till kundtjänsten så finns det alltid chatt. Chatten kan jämställas med telefonsupporten i effektivitet då det enkelt är att beskriva sitt ärende och snabbt svara på följdfrågor.

Något vi upplevt är dock att kön till chatten ofta kan vara kortare än via telefonsupporten. Så har du bråttom med något så kan det vara värt att testa chatten om kön är lång eller omvänt att testa telefonsupporten.

Utöver dessa sätt kan man även mejla Comviq men då bör du räkna med att svar dröjer betydligt längre än via chatt och telefon. Så använd det alternativet främst när du inte har bråttom.

Du kan även på Comviqs hemsida hitta en mängd av olika artiklar som kan hjälpa till att besvara generella frågor du kan ha som var du hittar din faktura eller hur du fyller på ett kontantkort.

Att tänka på är att många ärenden går även att sköta helt själv genom att använda Comviqs app som finns för Android och iPhone (iOS). I den kan du se status på ditt abonnemang och göra diverse inställningar och förändringar.

Betala på vanligt vis till Comviq

Bland de billigare mobiloperatörerna är det ofta vanligt att man endast kan betala med kort eller ett fåtal alternativ. Hos Comviq är det istället som det brukar vara ungefär och du kan välja mellan pappersfaktura, e-postfaktura och e-faktura samt alternativet autobetalning som i praktiken är kortbetalning.

Väljer du faktura via e-post som vi avråder från så får du vara på din vakt så du alltid lägger in faturan för betalning. Väljer du pappersfaktura så gäller samma råd även om vi avråder från det ännu mer pga att en avgift på 39 kr/faktura tillkommer.

Det bästa alternativet är därför att välja e-faktura eller autobetalning. Väljer du e-faktura så får du fakturan helt utan fakturaavgift till din internetbank och där kan du öppna den samt kolla på den. Är allt korrekt så väljer du att godkänna den och så läggs den på kö hos din internetbank.

Det andra smidiga alternativet är autobetalning som en form av modernare autogiro. Det fungerar som så att du lägger in ett bankkort, Visa eller Mastercard, och därefter ligger det sparat. När en faktura sedan kommer så har den en betaldag och på betaldagen så dras pengarna från ditt sparade kort.

Genom att använda autobetalning eller e-faktura så minskar du risken för att missa fakturor och därmed dra på dig extra avgifter eller få numret avstängt. Så vi rekommenderar starkt att du använder dessa betalmetoder.

Oanvänd surf sparas på dina fastpris abonnemang hos Comviq

Precis som hos flera av Comviqs konkurrenter så kan oanvänd surf sparas. Hos Comviq fungerar det som så att du kan spara lika mycket som ditt mobilabonnemang är på. Så har du 20 GB/mån så kan du spara 20 GB max och därmed i teorin maximalt ha 40 GB att använda.

Det finns ingen giltighetstid på den sparade surfen utan så länge du har kvar ditt abonnemang och inte använder upp surfen så finns den kvar. Något som är värt att tänka på är vid abonnemangsändringar.

Skulle du byta till ett större mobilabonnemang så följer din sparade surf med automatiskt. Men nedgraderar du abonnemanget till ett mindre så nollställs din sparade surf vilket är lite tråkigt.

Något som kan vara värt att påpeka är att spara surf fungerar på alla fastpris abonnemang som kostar 195 kr och uppåt. Dvs det fungerar inte på de mindre abonnemangen.

Comviq är ett väldigt bra val, speciellt för dig som vill ha ny mobil

Skall man sammanfatta det så är Comviq en billig mobiloperatör som erbjuder något fler tjänster än de flesta ultralågprisoperatörerna och därför ligger Comviq något högre i pris vilket vi tycker är helt motiverat.

Comviq är därför ett utmärkt val för dig som gärna vill ha väldigt bra täckning men inte betala överdrivet mycket. Om du däremot även är ute efter ny mobil så är Comviq en av få mobiloperatörer som fortfarande ger rejäl rabatt ifall man väljer att binda sig.

Så skall du ha en ny mobiltelefon så anser vi att Comviq förmodligen är det bästa och billigaste valet och det helt självklara valet i Tele2s mobilnät. Du får en perfekt mix av bra täckning och pris och därför rekommenderar vi Comviq starkt.

Comviqs mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 105 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 6 GB

 • 6 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 145 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 195 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 20 GB

 • 20 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 195 kr/mån i 12 mån, därefter 225 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 40 GB

 • 40 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 225 kr/mån i 12 mån, därefter 295 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 295 kr/mån i 12 mån, därefter 395 kr/mån

Visa erbjudande

Comviqs mobilabonnemang för barn

Dessa abonnemang är för barn under 18 år och det kontrolleras genom att du får ange barnets personnummer.

Barnabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 52 kr/mån i 3 mån, därefter 105 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 72 kr/mån i 3 mån, därefter 145 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 20 GB

 • 20 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 97 kr/mån i 3 mån, därefter 195 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 40 GB

 • 40 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 112 kr/mån i 3 mån, därefter 225 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 60 GB

 • 60 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 147 kr/mån i 3 mån, därefter 295 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 172 kr/mån i 3 mån, därefter 345 kr/mån

Visa erbjudande

Comviqs mobilabonnemang för studenter

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis vara inskriven hos CSN eller ha ett Mecenatkort.

Studentabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 52 kr/mån i 3 mån, därefter 115 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 72 kr/mån i 3 mån, därefter 145 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 20 GB

 • 20 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 97 kr/mån i 3 mån, därefter 195 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 40 GB

 • 40 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 112 kr/mån i 3 mån, därefter 225 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 60 GB

 • 60 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 147 kr/mån i 3 mån, därefter 295 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 172 kr/mån i 3 mån, därefter 345 kr/mån

Visa erbjudande

Comviqs mobilabonnemang för seniorer

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis ha fyllt 55 år.

Seniorabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 105 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 145 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 20 GB

 • 20 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 195 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 40 GB

 • 40 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 225 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 60 GB

 • 60 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 295 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 345 kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av Comviq

Vad är vårt omdöme av Comviq?

På vår sida så hamnar Comviq på plats 7/12 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Comviq på sidan.

Vilket nät använder Comviq?

Comviq använder sig av Tele2s nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Tele2. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Comviq. Se täckningskarta för Comviq.

Vilken kundtjänst har Comviq?

Du kan ta kontakt med Comviq på följande sätt:

 • Genom att ringa
 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Comviq?

Ja, hos Comviq så finns det 5G men det kräver att ditt abonnemang och mobil stöder 5G för att det skall fungera.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Comviq?

Ja, hos Comviq så är det inga problem att välja att få simkortet som ett eSIM under förutsättning att abonnemanget stöder det och att du har en mobil som klarar eSIM.