Om Telenors abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G, 4G och 5G
Maxhastighet Obegränsad
Support Telefon, chatt och e-post
Betalning Autogiro, faktura och e-faktura
Kan man köpa med mobil? Ja

Hur bra är Telenor?

Prisvärde:
75/100
Täckning:
88/100
Kundnöjdhet:
69/100
I utlandet:
90/100
Populäritet och slutbetyg:
75/100

Recension och omdöme av Telenor

Här går vi in mer på djupet kring Telenor och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Telenor, operatören som har alla tjänsterna

Telenor är en norsk mobiloperatör som köpte upp Vodafone Sverige som tidigare hade köpt Europolitan. Efter det så köpte man även upp fler operatörer som Bredbandsbolaget och Glocalnet och numera går allt under Telenor som namn.

I och med alla dessa uppköp så erbjuder man numera mobilabonnemang, bredband och TV. Då man haft sådär betyg i kundnöjdhet så beslutade man för några år sedan att satsa på nya mobilabonnemang samt att slopa bindningstiden.

I det stora hela så tycker vi det bästa med Telenor är deras varumärke Vimla som man startade 2014 med mål att slå sig in på ultralågprismarknaden. Vimla har sedan vunnit priser som årets mobiloperatör och fått fina betyg i kundnöjdhet.

Telenors vanliga mobilabonnemang upplever vi som aningen dyrare, men samlar man flera tjänster hos de så kan man få ner priset något. Något annat Telenor satsat på en del är Telenor familj.

När det kommer till Telenor familj så gäller det att räkna på det då det fungerar som så att man väljer en surfmängd som man delar på. Det innebär i praktiken att skall de bli lönsamt så kräver det att man är flera och kör på det obegränsade mobilabonnemang och sedan använder det tillräckligt mycket.

Säg t.ex. att man är 4st i familjen och alla använder max 6 GB surf per månad. Då blir kostnaden hos Vimla 150*4 = 600 kr och ger totalt 24 GB surf per månad där man inte kan dela utan alla har 6 GB var. Köper man familjeabonnemanget med 4 personer hos Telenor och väljer 5 GB per månad som delas över de 4 abonnemangen då blir totalkostnaden 886 kr/mån, dvs betydligt dyrare och då var vi tagit Vimlas vanliga mobilabonnemang. Då man även erbjuder barn- och seniorabonnemang hos Vimla så blir skillnaden ännu större.

Men vill du skaffa Telenor så är det enkelt. Flyttar du ditt nummer dig så behöver du bara ange det vid beställning så flyttar Telenor över det åt dig samt säger upp ditt gamla mobilabonnemang. Det enda kravet är att det inte finns bindningstid kvar samt att personnumret matchar det nya och gamla abonnemanget.

Behöver du ett nytt mobilnummer så löser Telenor även det och du kan då välja nummer i en lista och hittar du inget så trycker du bara på hämta nya nummer tills du hittar något du gillar.

Köp abonnemang online eller lite dyrare i butik hos Telenor

Telenor likt de stora mobiljättarna säljer sina mobilabonnemang dels direkt på sin hemsida men även via återförsäljare och butiker inklusive sina egna butiker. Då det förekommit att folk blivit lurade av försäljare som kommit fram utanför butiker eller ringt hem till en så rekommenderar vi alltid att man tackar nej till dessa.

Vill man absolut handla i en butik så gör det i Telenors egna butiker. Tänk då på att det normalt är dyrare än att göra det på deras hemsida då butikerna lägger till anslutningsavgifter eller startavgifter som de även kallas.

Dessa slipper du på deras hemsida samtidigt som de har fri frakt. Det är även förekommande att det finns speciella kampanjer på hemsidan som inte finns i butikerna. Så för att få de senaste erbjudandena rekommenderar vi hemsidan.

Att beställa online är även tryggt då hemsidan är väldigt tydlig med villkor och priser. Så du kan därmed i lugn och ro gå igenom allt och beställa i ditt eget tempo utan att någon stressar dig och du därmed tar dåliga beslut. När du beställer på internet så har du även alltid 14 dagars ångerrätt enligt distansköplagen vilket du inte får i butiker eller av försäljare på stan.

När du köper hos Telenor så kan du välja att antingen bara köpa mobilabonnemanget och då har du ingen bindningstid. Köper du med en mobil så har du fortfarande ingen bindningstid på själva mobilabonnemanget men däremot har du en avbetalning på själva mobilen som normalt löper över 24 månader.

Täckningen är det inget fel på med Telenor

Telenor erbjuder täckning på 2G, 3G, 4G och 5G och detta gör man till stora delar genom att samarbeta med andra mobiloperatörer i Sverige.

För 2G, 4G och 5G så samarbetar man med Tele2 vilket innebär att nätet delas helt och hållet och på dessa nät är därför täckningen samma oavsett man väljer Telenor, Vimla, Tele2, Comviq eller Penny.

På 3G så samarbetar man med Tre utanför de stora städerna. Dock så bygger även Tre ut eget 3G så där kommer täckningen trots allt att skilja sig. Men i storstäderna så har Telenor som sagt eget 3G.

Telenor erbjuder även VoLTE vilket innebär att man kan ringa samtal över 4G-nätet. Detta är bra då det möjliggör en högre samtalskvalite samt även en utökad samtalstäckning. En stor fördel med VoLTE är även att du kan använda surf samtidigt som du pratar i telefon.

Skulle mobiltäckning saknas där du befinner dig, t.ex. för att du befinner dig i en källare eller ett nybyggt hus som inte släpper igenom mobilsignaler speciellt bra så är detta inget problem om du har Telenor men har WiFi. Då kan nämligen mobilen koppla upp sig mot Telenor via WiFi-nätet och du kan använda samtal och sms som vanligt.

Support på vanligt vis hos Telenor

Hos Telenor så har du fyra olika sätt att få support på. Dels har du deras supportsidor som är riktigt bra när det kommer till generella frågor man kan ha. Du hittar en mängd av svar och frågor som kan vara till hjälp om du behöver felsöka ditt mobilabonnemang med mera.

Vill du göra förändringar på ditt abonnemang eller inställningar så kan du göra det på mitt Telenor eller i deras app. Där kan du t.ex. stänga av och sätta på telefonsvararen samt se dina fakturor.

För dig som har en butik i närheten så kan du även besöka den om du behöver ha hjälp med något. Vår uppfattning är dock att beroende på hur mycket de har att göra så kan de vara ganska ohjälpsamma och hänvisa till att man ska ringa kundtjänst istället.

Och då har vi kommit till telefon som är den bästa supportkanalen för dig som har bråttom med ett ärende eller en fråga. Genom att ringa så kan du ofta få hjälp direkt då Telenor dels kan ställa följdfrågor men även koppla vidare dig till rätt avdelning om så skulle behövas.

Har du inte bråttom har inte hittat svar på din fråga så finns även e-post. Denna supportkanal är normalt ganska långsam i jämförelse med de andra och vi rekommenderar att du är övertydlig i det du skriver och tar med så mycket information du bara kan för att Telenor skall kunna svara på din fråga direkt utan följdfrågor.

Betala på traditionellt sätt till Telenor

Hos Telenor så kan du betala din faktura på flera olika sätt som pappersfaktura, e-faktura samt autogiro. Nedan kommer vi gå igenom för- och nackdelar med det olika sätten för att hjälpa dig välja rätt.

När du blir kund hos Telenor så får du automatiskt pappersfaktura som betalsätt. Det medför tyvärr även att en avgift på 49kr för fakturan läggs på. Vi rekommenderar därför att du byter till e-faktura eller autogiro för att slippa avgiften. På så vis minskar du även risken för att missa betala fakturor som även det kan medföra extra avgifter.

Enklast är att byta till autogiro och det ansöker du om i din internetbank. För att göra det så behöver du ha ditt kundnummer så leta upp en gammal faktura du fått. Sedan fungerar det som så att du kommer få en SMS-notis inför varje betalning och sedan dras pengarna automatiskt på förfallodatumet.

Vill du ha mer kontroll så kan vi rekommendera e-faktura istället. Detta ansöker du om i din internetbank och du behöver då ange ditt kundnummer som du hittar på den första fakturan du fått. När väl e-faktura är igång så kommer fakturan i din internetbank och du kan enkelt kolla den och sedan godkänna den för betalning.

Så vad tycker vi om Telenor?

Vi tycker Telenor är ett helt okej val men om du inte behöver VoLTE, WiFi-samtal och eSIM så finns det billigare val. Vill man ha Telenor utan dessa funktioner så är det en god ide att titta på Telenors varumärke Vimla. Hos Vimla erbjuder man riktigt prisvärda mobilabonnemang samtidigt som man får Telenors väldigt braiga täckning.

Vi tycker det är bra att Telenor erbjuder familjeabonnemang, men så som det är uppbyggda så är det endast intressant för familjer som är riktigt stora, uppemot 6-8 person eller för de familjer som behöver obegränsad surf. Är man mindre personer eller behöver mindre surf så är Telenors Vimla ett betydligt bättre alternativ prismässigt ofta.

Ett annat scenario vi kan tänka oss där Telenor är ett bra val är ifall man bor i ett hus där man endast kan få bredband via Telenor. Då kan du skaffa även ett mobilabonnemang och få nästa nivå på surfen utan extra kostnad.

Så för att sammanfatta det, Telenor är ett helt okej val men prismässigt så ligger man lite högt i pris. Man har enstaka produkter som sticker ut, men kanske inte just deras vanliga mobilabonnemang. Väljer du Telenor så kommer du säkerligen bli nöjd men samtidigt bör du vara medveten om att det finns billigare alternativ.

Telenors mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 5 GB

 • 5 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 269 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 20 GB

 • 20 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 349 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 35 GB

 • 35 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 399 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang Fri surf - 250 Mbit/s

 • Fri surf - 250 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 449 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 549 kr/mån

Visa erbjudande

Telenors mobilabonnemang för företag

Priserna som anges för företag är exkl. moms.

Företagsabonnemang 5 GB

 • 5 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 269 kr/mån

Visa erbjudande

Företagsabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 399 kr/mån

Visa erbjudande

Företagsabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 499 kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av Telenor

Vad är vårt omdöme av Telenor?

På vår sida så hamnar Telenor på plats 7/12 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Telenor på sidan.

Vilket nät använder Telenor?

Telenor använder sig av Telenors nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Telenor. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Telenor. Se täckningskarta för Telenor.

Vilken kundtjänst har Telenor?

Du kan ta kontakt med Telenor på följande sätt:

 • Genom att ringa
 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Telenor?

Ja, hos Telenor så finns det 5G men det kräver att ditt abonnemang och mobil stöder 5G för att det skall fungera.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Telenor?

Ja, hos Telenor så är det inga problem att välja att få simkortet som ett eSIM under förutsättning att abonnemanget stöder det och att du har en mobil som klarar eSIM.