Om Vimlas abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G och 4G
Maxhastighet Obegränsad
Support Chatt och e-post
Betalning Autogiro, faktura och bankkort
Kan man köpa med mobil? Nej

Hur bra är Vimla?

Prisvärde:
85/100
Täckning:
90/100
Kundnöjdhet:
73/100
I utlandet:
85/100
Populäritet och slutbetyg:
96/100

Recension och omdöme av Vimla

Här går vi in mer på djupet kring Vimla och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Vimla, den billiga operatören i Telenors nät

Konkurrensen hos de billigare operatörerna har varit stor senaste åren och går vi till år 2014 så hade samtliga stora mobiloperatörer en lågprisoperatör i sitt ägande förutom Telenor. Men i början av 2014 så tog Telenor beslutet att lansera Vimla.

Vimla blev snabbt en succé och trots att det saknas siffror på hur många kunder de har så vågar vi säga att de växt till sig ordentligt och är ett av de vanligaste lågprisvalen idag. Inte minst visar det sig i olika undersökningar där Vimla bland annat vunnit det prestigefyllda priset ”årets operatör” och det inte bara en gång utan hela 3 år i rad inklusive det senaste som presenterades i februari 2020.

Vimla gjorde för några år sedan om sina mobilabonnemang och numera så ingår alltid fria samtal och sms i samtliga abonnemang. Som kund eller ”medlem” som de gärna kallar sina kunder så behöver du bara ta ett beslut och det är hur mycket surf du skall ha på ditt abonnemang.

Precis som hos andra operatörer är det sedan enkelt att byta till Vimla. Du kan välja om du vill ta med ditt nummer eller ha ett nytt. Väljer du ett nytt nummer så får du välja mellan 9 st olika förslag vilket vi tycker är ganska bra då många operatörer bara tilldelar ett slumpmässigt nummer.

Om du däremot vill flytta ditt nummer till Vimla så fyller du i det och att det skall flyttas. I samband med att Vimla flyttar ditt nummer så kommer de säga upp ditt gamla abonnemang helt automatisk, så du behöver inte ens kontakta den gamla operatören.

Har du ett kontantkort så avslutas det i samband med flytten, så du bör använda upp dina pengar innan flytten, då de annars går upp i rök. För att flytten skall fungera så får du inte ha någon bindningstid kvar på ditt abonnemang och det måste vara registrerat på samma personnummer som du sedan använder hos Vimla.

Som du säkert noterat så kör Vimla utan bindningstid eller uppsägningstid. Vi rekommenderar därför dig att prova Vimla om du är intresserad. Du låser aldrig upp dig där och är fri att byta operatör när du känner för det.

Vimla kan inte köpas i butiker utan endast på internet

Abonnemangen som erbjuds säljs endast på internet och detta är för att Vimla skall kunna lägga fullt fokus på att hålla ned sina priser. Bland lågprisoperatörer så känner vi faktiskt inte till någon som säljer sina abonnemang i butik, så vi vågar säga att det är ganska standard.

Fördelarna med att köpa på nätet är många men främst skulle vi säga att det är att man i lugn och ro kan läsa allt, välja sitt abonnemang och därefter beställa. Framförallt kan man själv jämföra och välja det som passar en bäst utan att vara påhejad av någon säljare som snabbt vill sälja för att kunna hjälpa nästa kund.

När man skaffar Vimla så får man normalt ta del av ett nykundserbjudande och det består i att man får rabatt sina första månader hos Vimla. Det gör att det blir otroligt billigt att testa Vimlas abonnemang för att se ifall det är något för en själv.

Skulle abonnemanget sedan vara för ett barn under 18 år, en student eller någon som fyllt 55 år (senior) så finns det ännu bättre priser. Vimlas sida är dock inte helt optimal för att hitta dessa priser och mobilabonnemang därför har vi samlat de längre upp på denna sida där varje knapp går till varje erbjudande så du lätt skall hitta rätt.

Något att tänka på är att Vimla inte säljer mobiler utan behöver man en ny så får man köpa den separat någonstans. Men för dig som har en äldre telefon redan så är Vimla ett riktigt bra val. En brasklapp är dock att telefoner som är tillverkade före 2014 inte nödvändigtvis fungerar med Vimla.

Ett nät med överraskande bra täckning med Vimla

Vimla använder sig av Telenors mobilnät och man har tillgång till 2G, 3G och 4G. Det som är intressant med Telenor-nätet är det är ett samarbete med dels Tre men även Tele2.

Det innebär att med Vimla så kör du på Net4Mobilitys 2G/4G-nät som ägs till hälften av Telenor och andra hälften av Tele2. Detta nätet har det lagts otroligt mycket pengar på senare år och det innebär även att 4G-täckningen är väldigt bra.

När det kommer till 3G så har Telenor och Tre ett gemensamt bolag som heter 3GIS och driver ett gemensamt mobilnät utanför Göteborg, Malmö, Stockholm och Karlskrona. Det innebär att skillnaderna kan vara stora i ovan nämnda städer medan de är mindre i resten av landet. Anledningen till att vi skriver mindre är för att Tre kör en del 3G på 900 Mhz även.

Vi har testat nätet ganska mycket i Göteborg och där utsett Telenors nät till bästa och något annat än 4G är ovanligt. När det kommer till övriga landet så placeras sig Telenors nät på plats 3 av 4 vilket kan låta ganska dåligt men så är inte fallet riktigt. Samtliga operatörer i Sverige erbjuder otroligt bra täckning om man jämför mot andra länder och skillnaderna är ganska små.

Den största skillnaden brukar vara lokal och då är Vimla ett ypperligt val då man inte har uppsägningstid eller bindningstid. Normalt är ju det viktigaste bra täckning där man vistas mest, t.ex. sin bostad och på sitt jobb.

Support på många sätt hos Vimla

Tanken med Vimla är att man skall kunna sköta allt själv via mitt Vimla och det kan man till stora delar. Man har möjlighet att välja hur betalningen skall ske, man kan upp- och nedgradera sitt abonnemang och har t.om. möjlighet att avsluta det om man så skulle önska.

Gillar man inte mitt Vimla så finns även en app för de som kör iPhone eller Android. Appen har samma funktionalitet som mitt Vimla och är därför ett bra sätt att hålla koll på kostnader och förbrukning samt se att ens betalningar kommit in.

Skulle man behöva support och har ett mer brådskande ärende så finns det chatt. Normalt är kön under 10 minuter och är det ett enklare ärende som kan lösas direkt så blir det ofta löst direkt. I annat fall så kan det hända att en felanmälan läggs och att du sedan får återkoppling via e-post.

Om du däremot inte har bråttom och en generell fråga så finns det ett supportforum där både medarbetare från Vimla och vanliga Vimla-kunder finns och kan skriva. Där kan du ofta få tips och råd i allmänna frågor men tänk på att inte skriva några personuppgifter som ditt mobilnummer för då ser alla det.

Föredrar du att skicka ett e-postmeddelande så går det även, men det är tyvärr den långsammaste supportkanalen så var medveten om det i så fall.

Flera betalsätt att välja på med Vimla

När du skaffar Vimla så är standardvalet att du får faktura via e-post. Detta kan du sedan ändra till bland annat bankkort, autogiro eller längre fram e-faktura.

Fördelen med att köra på bankkort som blivit allt populärare är att när Vimla drar pengar så sker det direkt och normalt ser du detta direkt hos din bank (även om vissa envisas med att det tar några dagar). Skulle det inte finnas pengar på kortet så försöker Vimla en gång per dag i 3 dagar till.

Du kan även välja autogiro och då fungerar det på liknande sätt att pengarna dras från ditt konto. Nackdelen med autogiro är att det kräver extra medgivanden och inte fungerar lika snabbt som bankkort.

Det vanliga sättet är dock e-postfaktura och då får du en räkning på din e-post med summa, ocr-nummer samt bankgiro den skall betalas till. Detta sättet avråder vi från då man lätt förr eller senare kanske missar att betala och då åker på extraavgifter.

E-faktura är även det på gång hos Vimla men tyvärr finns ingen färdig tidsplan, så är det avgörande så kanske du skall avvakta med att skaffa Vimla även om vi tycker bankkort och autogiro fungerar minst lika smidigt.

Skulle betalningen misslyckas efter flera försök så kan du alltid byta betalmetod eller swisha. Om ditt nummer stängs av pga misslyckade betalningar så rekommenderar vi att swisha betalningen enligt instruktioner och därefter starta om mobilen efter 5 minuter. Då skall normalt allt börja fungera igen. Väljer du att betala på annat vis än swish så brukar det kunna ta minst 1 arbetsdag innan allt börjar fungera.

Generöst med oanvänd surf som sparas hos Vimla

Hos Vimla så kan du spara upptill 100 GB surf. Så har du ett abonnemang på 50 GB och använder 20 GB så kommer 30 GB att sparas och du har totalt 80 GB vid nästa månadsskifte att använda. Surfen kan dock bara sparas i 12 månader, så har du kvar oanvänd surf daterad april 2019 och det blir maj 2020 så försvinner den.

Det generösa är dock att du kan spara hela 100 GB/mån vilket är mer än de flesta andra konkurrenter. Men det absolut bästa med Vimla är att du behåller din sparade surf även om du nedgraderar ditt mobilabonnemang. Det innebär att du kan uppgradera till ett större abonnemang och ta del av surfen för att sedan nedgradera till ett mindre igen.

Att göra på så vis är ofta billigare än att köpa till surf för 45kr/GB ifall den tar slut. Men något som är ganska unikt med Vimla är även att du faktiskt kan surfa vidare i långsam hastighet ifall din surf tar slut helt. Men var beredd på att det blir otroligt långsamt!

En brasklapp när det kommer till spara surf är att det största abonnemanget på 100 GB inaktiverar funktionen spara surf. Så har du det så kommer ingen surf att kunna sparas, största abonnemang där surf sparas är därför 50 GB/mån.

Vimla 2.0 kan bli något väldigt intressant

Värt att nämna är att när Vimla startade så använde man sig av samma plattform som Telenor. Men på senare år så har man bytt till en annorlunda plattform som man själva kallar Vimla 2.0. Det i sig ger Vimla betydligt större flexibilitet att utveckla egna funktioner och göra Vimla mer unikt.

I skrivande stund så är det enda unika man byggt Vimla Filter. Vimla filter är en app som direkt i mobilnätet kan blockera samtal från t.ex. telefonförsäljare och istället för att telefonen ringer och stör dig så får du en notis från Vimla filter att ett nummer ringt. En så länge är Vimla filter ganska enkelt i sin funktion men vi ser framemot att det utvecklas och hoppas på att t.ex. regioner/länder läggs till så de enkelt kan blockeras.

Vimla har även sagt att de jobbar på funktioner som tvillingkort, eSIM, VoLTE men då det inte finns någon konkret tidsplan så bör du inte byta till Vimla idag ifall det är avgörande funktioner för dig.

En så länge så pågår fortfarande överflyttningen till Vimla 2.0 och alla är inte över, först när alla är överflyttade tror vi man kommer lägga desto mer tid på att utveckla 2.0 och på sikt kan det bli väldigt intressant då det ger stora möjligheter för Vimla att ta fram unika och annorlunda tjänster.

Ska vi sammanfatta det så är Vimla ett enastående val

För dig som prioriterar lågt pris och väldigt bra 4G-täckning så är Vimla ett riktigt bra val. Man har flera gånger senaste åren sänkt priserna eller utökat surfmängderna och då har alla fått ta del av det automatiskt.

Vimla har även fått många fina omdömen och får höga betyg i undersökningar som SKIs kundnöjdhet. Vi har även testat Vimla under lång tid och kan intyga att det bara rullar på utan några konstigheter.

För dig som blir ny kund hos Vimla så finns det otroligt bra erbjudanden vanligtvis och vi har samlat de längre upp på sidan så du enkelt skall kunna jämföra de. Kom ihåg att Vimla varken har bindningstid eller uppsägningstid, så du har inget att förlora på att prova.

Vimlas mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 11 kr/mån i 3 mån, därefter 110 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 6 GB

 • 6 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 15 kr/mån i 3 mån, därefter 150 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 19 kr/mån i 3 mån, därefter 190 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 20 GB

 • 20 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 26 kr/mån i 3 mån, därefter 260 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 50 GB

 • 50 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 33 kr/mån i 3 mån, därefter 330 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 39 kr/mån i 3 mån, därefter 390 kr/mån

Visa erbjudande

Vimlas mobilabonnemang för barn

Dessa abonnemang är för barn under 18 år och det kontrolleras genom att du får ange barnets personnummer.

Barnabonnemang 1 GB

 • 1 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 9 kr/mån i 3 mån, därefter 90 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 8 GB

 • 8 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 14 kr/mån i 3 mån, därefter 110 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 12 GB

 • 12 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 14 kr/mån i 3 mån, därefter 140 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 18 GB

 • 18 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 18 kr/mån i 3 mån, därefter 180 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 25 GB

 • 25 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 22 kr/mån i 3 mån, därefter 220 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 75 GB

 • 75 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 31 kr/mån i 3 mån, därefter 310 kr/mån

Visa erbjudande

Vimlas mobilabonnemang för studenter

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis vara inskriven hos CSN eller ha ett Mecenatkort.

Studentabonnemang 8 GB

 • 8 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 11 kr/mån i 3 mån, därefter 110 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 12 GB

 • 12 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 14 kr/mån i 3 mån, därefter 140 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 18 GB

 • 18 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 18 kr/mån i 3 mån, därefter 180 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 25 GB

 • 25 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 22 kr/mån i 3 mån, därefter 220 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 75 GB

 • 75 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 31 kr/mån i 3 mån, därefter 310 kr/mån

Visa erbjudande

Vimlas mobilabonnemang för seniorer

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis ha fyllt 55 år.

Seniorabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 11 kr/mån i 3 mån, därefter 110 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 7 GB

 • 7 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 13 kr/mån i 3 mån, därefter 130 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 16 kr/mån i 3 mån, därefter 160 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 25 GB

 • 25 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 22 kr/mån i 3 mån, därefter 220 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 75 GB

 • 75 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 31 kr/mån i 3 mån, därefter 310 kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av Vimla

Vad är vårt omdöme av Vimla?

På vår sida så hamnar Vimla på plats 1/16 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Vimla på sidan.

Vilket nät använder Vimla?

Vimla använder sig av Telenors nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Telenor. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Vimla. Se täckningskarta för Vimla.

Vilken kundtjänst har Vimla?

Du kan ta kontakt med Vimla på följande sätt:

 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Vimla?

Nej, Vimla har ännu inte lanserat 5G och det är inte så konstigt då det fortfarande är väldigt nytt. Längre fram är vi övertygade om att även Vimla kommer att erbjuda 5G.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Vimla?

Nej, Vimla erbjuder i dagsläget inte eSIM så det betyder att du får nöja dig med ett trippel-SIM som du sätter i din mobil.