Om Hallons abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 3G, 4G och 5G
Maxhastighet 100 Mbit/s
Support Chatt, e-post och forum
Betalning Autogiro, faktura och bankkort
Kan man köpa med mobil? Ja

Hur bra är Hallon?

Prisvärde:
100/100
Täckning:
85/100
Kundnöjdhet:
72/100
I utlandet:
75/100
Populäritet och slutbetyg:
96/100

Recension och omdöme av Hallon

Här går vi in mer på djupet kring Hallon och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Hallon är en operatör med billiga mobilabonnemang

Hallon är för dig som letar efter den där billiga och enkla mobiloperatören. Det ingår alltid fria samtal och mess och surfen går i obegränsad hastighet. Att byta till Hallon är enkelt och du kan ta med ditt nummer eller välja att ta ett nytt.

Tar du med ditt nummer så kommer Hallon att säga upp ditt gamla abonnemang åt dig i samband med att numret flyttas och då behöver du inte ens kontakta din gamla operatör. Så smidigt det kan bli helt enkelt.

Är du inte helt säker på Hallon så tycker vi inte du skall tveka, detta då Hallon varken har bindningstid eller uppsägningstid vilket gör de till ett billigt bra val att testa.

Skulle du inte vara nöjd så är det bara att leta upp en ny mobiloperatör och byta till så flyttar de över ditt nummer och avslutar Hallon åt dig. Men vi har svårt att tänka oss att du inte kommer bli nöjd med Hallon då de får fina omdömen både av oss men även på andra testsajter.

Abonnemangen hos Hallon kan endast köpas online

Då Hallon fokuserar på låga priser så är enda sättet att skaffa Hallon att göra det via deras hemsida. Det i sig är numera ganska vanligt och innebär generellt att du får de bästa erbjudandena och slipper framförallt bli pålurad något du inte behöver.

Det vanligaste är att du som ny kund får rabatt under dina första månader och det förekommer även att du får en extra surfpott när du skaffar Hallon. Denna surfpotten har du sedan kvar så länge du är kund eller tills du använt upp den.

Skulle du vara student, senior eller om mobilabonnemanget är för ett barn under 18 år så är Hallon ännu mer förmånligt då man erbjuder extra bra abonnemang. Generellt kan man säga att du får mer surf för pengarna på de mindre abonnemangen medan på de större så får du istället ren rabatt i pengar, dvs ett bättre pris. Man erbjuder även mobilabonnemang för företag samt bredband via mobilnätet för både privatpersoner och företag.

För dig som vill köpa med en ny mobiltelefon så säljer Hallon mobilabonnemang med mobiler och dessa är ofta riktigt prisvärda. När vi jämfört olika modeller så har Hallon flera gånger faktiskt varit billigast. När du köper med mobil så får du mobilen på delbetalning i 24 månader vilket innebär att du slipper betala hela mobilen på en gång vilket kan vara skönt då nya mobiler ofta är dyra.

Täckningen är bra med Hallon med tanke på priset

Täckningen är helt klart inte lika bra som de bästa mobiloperatörerna då man är en del av Tre, men bor du söder om Östersund/Sundsvall så är risken inte speciellt stor att du märker någon större skillnad mot andra mobiloperatörer. Detta då den stora skillnaden ligger norr om ovan nämnda städer.

Någon är riktigt bra med Hallon är att de erbjuder WiFi-samtal vilket innebär att även om du skulle sakna mobiltäckning, t.ex. i en källare på ett hus så kan du använda mobilen som vanligt ifall det finns WiFi på samma ställe. Detta då Hallon kan koppla upp sig både vi mobilnätet men även via WiFi. Detta är en ganska stor fördel och något som vissa av Hallons billiga konkurrenter saknar.

Något annat som Hallon erbjuder är VoLTE vilket innebär att man kan ringa över 4G-nätet. Detta börjar rullas ut allt mer i Sverige men bland lågprisoperatörerna så är Hallon ganska ensamma om att ha det. För dig som kund så innebär det främst att du har möjlighet att få något högre samtalskvalité när du ringer men även att du kan surfa samtidigt med mobilen när du pratar i telefon. Man erbjuder även 5G vilket vi får säga var ganska oväntat för en lågprisoperatör att göra så snabbt då det nyligen lanserats.

Något annat som vi redan varit inne på är att Hallon erbjuder obegränsad hastighet på surfen. Det innebär att det är din mobil och mobilmasterna som avgör vilken hastighet du får. Det är därför en god ide att ha en relativt ny mobil som stöder främst 4G och 5G om du är ute efter högsta möjliga hastighet. Testbolaget Tutela har genomfört en undersökning av svenska mobilnät och där vann Tres mobilnät vilket är det Hallon använder på bland annat högsta nedladdningshastighet.

Hallons support via chatt fungerar väldigt bra

Då man inte erbjuder chatt via telefon och inte har egna butiker så är det digital support som gäller och denna når man via chatt lämpligast. När vi testat chatten så har det ofta inte varit mer än 10 minuter kö och vi har kunnat få hjälp och svar på våra frågor utan konstigheter.

Om du har en mindre brådskande fråga så kan du även skicka ett mejl eller om det är en allmän fråga så kan du ställa den i Hallons publika forum där du även kan hitta mycket intressant information. Tänk dock på att alla ser vad du skriver i deras forum så ha inte med några personliga uppgifter som ditt eget mobilnummer då alla kommer att kunna se det.

Men tanken med Hallon är faktiskt att man normalt sätt inte skall behöva supporten. Hallon är en modern operatör och har därför byggt upp mina sidor där tanken är att man skall kunna sköta allt med sitt mobilabonnemang själv.

Som kund skaffar du enkelt att mobilabonnemang på Hallons sida och får då en inloggning till mina sidor. Där kan du se status på dina abonnemang, ned- och uppgradera de och t.om. avsluta de.

Så i de allra flesta fallen så kommer du faktiskt förhoppningsvis aldrig behöva kontakta supporten. Men skulle du behöva det så tycker vi den fungerar väldigt bra med tanke på Hallons låga priser.

Att betala med kort hos Hallon är det nya vanliga

Sedan Netflix och liknande tjänster kommit till Sverige så har det blivit vanligt att man betalar även mobilabonnemang med bankkort. Det fungerar som så att när man beställer Hallon så får man uppge sitt bankkortsnummer och därefter sparar Hallon det och drar månadsavgiften från ditt kort helt automatiskt varje månad.

I det stora hela så fungerar det på samma vis som autogiro gör men det är betydligt modernare då autogiro ofta kräver att man skickar in blanketter vilket ett bankkort inte gör.

Precis som med ett autogiro så brukar det göras flera försök att dra pengar ifall det vid dragningstillfället råkar fattas pengar på kontot. Men föredrar man att få det på en faktura så rekommenderar vi att skaffa ett gratis kreditkort vilket det finns många varianter av. Därefter kopplar du kreditkortet till Hallon och ansöker om e-faktura på ditt kreditkort. Då blir det i praktiken att du får det på faktura men då gäller det ju även att hålla koll på sina fakturor vilket du slipper med kortbetalning.

Så trots att Hallon endast erbjuder betalning via kortbetalning så kan man via våra exempel säga att man på sätt och vis även kan få till både autogiro, faktura och e-faktura.

Oanvänd surf sparas och går inte till spillo med Hallon

Visst är det tråkigt när man har en surfmängd och bara använder upp halva och den försvinner? Så är inte fallet riktigt hos Hallon för där kan du spara oanvänd surf upp till hela 100 GB på ditt mobilabonnemang och de har du kvar så länge du har kvar ditt abonnemang eller såklart tills du använder upp de.

Det som är schysst är dels att du får spara en så pass stor pott vilket långt ifrån alla mobiloperatörer tillåter men även att du får behålla din spara surf om du uppgraderar abonnemang.

Något som är tråkigt men fullt förståeligt är dock att du blir av med din sparade surf ifall du nedgraderar ditt abonnemang. Men då Hallon har så pass låga priser så förstår vi att det vore svårt för de att tillåta.

Så för att sammanfatta det så är Hallon ett riktigt bra val

Vi har flera gånger testat Hallon och för varje gång har Hallon varit bättre. Man märker hur de bygger ut nätet och det bara blir bättre och bättre. Något vi även gillar starkt är att ifall ett mobilabonnemang blir billigare eller får mer surf så får man det automatiskt utan att behöva göra något.

Nykundserbjudande hos Hallon brukar även vara bland de bästa och därför är det extra kul för dig som är ny kund oavsett om du ska skaffa nytt abonnemang med eller utan mobil. Har du aldrig testat Hallon eller Tres mobilnät så är vårt råd att testa. I mellersta och södra delarna av landet så tycker vi Hallon fungerar riktigt bra och normalt sätt får man bra hastighet på både 3G, 4G och 5G och slipper överbelastade mobilnät som vissa andra konkurrenter har.

De enda vi skulle vara skeptiska att rekommendera Hallon till är de som bor i norra delarna av Sverige. När vi testat i flertalet städer så visade det sig att vi endast kunde få in 3G och utanför städerna försvann täckningen snabbt. Men i övriga delar så har vi i princip haft 4G eller 5G hela tiden med vissa korta avsnitt av 3G längst med vägar och i städer precis som med övriga operatörer vi testat.

Eftersom Hallons abonnemang endast säljs på internet så har vi försökt att samlat de bästa erbjudande här sidan och de uppdateras automatiskt dagligen. Men annars finns alltid de senaste erbjudandena även på Hallons hemsida.

Hallons mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 5 GB

 • 5 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 19 kr/mån i 4 mån, därefter 109 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 29 kr/mån i 4 mån, därefter 159 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 25 GB

 • 25 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 59 kr/mån i 4 mån, därefter 259 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 50 GB

 • 50 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 69 kr/mån i 4 mån, därefter 309 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 79 kr/mån i 4 mån, därefter 359 kr/mån

Visa erbjudande

Hallons mobilabonnemang för barn

Dessa abonnemang är för barn under 18 år och det kontrolleras genom att du får ange barnets personnummer.

Barnabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 19 kr/mån i 4 mån, därefter 109 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 20 GB

 • 20 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 29 kr/mån i 4 mån, därefter 159 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 50 GB

 • 50 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 59 kr/mån i 4 mån, därefter 259 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 69 kr/mån i 4 mån, därefter 309 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 200 GB

 • 200 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 79 kr/mån i 4 mån, därefter 359 kr/mån

Visa erbjudande

Hallons mobilabonnemang för studenter

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis vara inskriven hos CSN eller ha ett Mecenatkort.

Studentabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 19 kr/mån i 4 mån, därefter 109 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 20 GB

 • 20 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 29 kr/mån i 4 mån, därefter 159 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 50 GB

 • 50 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 59 kr/mån i 4 mån, därefter 259 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 69 kr/mån i 4 mån, därefter 309 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 200 GB

 • 200 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 79 kr/mån i 4 mån, därefter 359 kr/mån

Visa erbjudande

Hallons mobilabonnemang för seniorer

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis ha fyllt 55 år.

Seniorabonnemang 4 GB

 • 4 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 19 kr/mån i 4 mån, därefter 99 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 29 kr/mån i 4 mån, därefter 129 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 16 GB

 • 16 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 39 kr/mån i 4 mån, därefter 179 kr/mån

Visa erbjudande

Hallons mobilabonnemang för företag

Priserna som anges för företag är exkl. moms.

Företagsabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 129 kr/mån

Visa erbjudande

Företagsabonnemang 30 GB

 • 30 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 179 kr/mån

Visa erbjudande

Företagsabonnemang 150 GB

 • 150 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 269 kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av Hallon

Vad är vårt omdöme av Hallon?

På vår sida så hamnar Hallon på plats 1/12 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Hallon på sidan.

Vilket nät använder Hallon?

Hallon använder sig av Tres nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Tre. Du kan därför räkna med riktigt bra täckning och prestanda med Hallon i hela landet med undantag för de norra delarna där Hallon tyvärr har något sämre täckning än konkurrenterna. Se täckningskarta för Hallon.

Vilken kundtjänst har Hallon?

Du kan ta kontakt med Hallon på följande sätt:

 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post
 • Genom att skriva i deras forum

Finns 5G hos Hallon?

Ja, hos Hallon så finns det 5G men det kräver att ditt abonnemang och mobil stöder 5G för att det skall fungera.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Hallon?

Ja, hos Hallon så är det inga problem att välja att få simkortet som ett eSIM under förutsättning att abonnemanget stöder det och att du har en mobil som klarar eSIM.