Om Chilimobils abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 3G, 4G och 5G
Maxhastighet Obegränsad
Support Chatt och e-post
Betalning Faktura och bankkort
Kan man köpa med mobil? Nej

Hur bra är Chilimobil?

Prisvärde:
100/100
Täckning:
85/100
Kundnöjdhet:
68/100
I utlandet:
75/100
Populäritet och slutbetyg:
79/100

Recension och omdöme av Chilimobil

Här går vi in mer på djupet kring Chilimobil och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Den norska lågprisoperatören Chilimobil har kommit till Sverige

Chilimobil är en ny mobiloperatör i Sverige men har funnits sedan 2011 i Norge där man blivit ett populärt val bland prismedvetna. Hos Chilimobil får du alltid fria samtal och sms samt har surf i obegränsad hastighet.

Du väljer själv ifall du vill ha ett nytt mobilnummer när du byter till Chilimobil. Väljer du ett nytt mobilnummer så är Chilimobil en av de bästa operatörerna där ute. Du får nämligen en lång lista med mobilnummer du kan välja på och skulle du inte hitta något nummer du gillar så kan du trycka på hämta nya nummer och få en lika lång lista till. Högsta betyg helt klart för Chilimobil och dig som vill ha ett nytt mobilnummer.

Skulle du redan ha ett mobilnummer du vill flytta med så bjuder inte Chilimobil på några direkta överraskningar utan det fungerar precis så som det borde göra. Du anger helt enkelt numret som skall flyttas och Chilimobil flyttar över numret åt dig samt avslutar ditt mobilabonnemang hos din gamla operatör.

För att det skall fungera så krävs det att du använder samma personnummer hos Chilimobil när du beställer som du gjorde hos din gamla operatör. Du får inte heller ha någon bindningstid kvar hos din gamla operatör för då kommer nummerflytten att nekas.

Så oavsett hur du väljer att göra så är Chilimobil riktigt bra och det bästa av allt måste vi ju nämna även, hos Chilimobil har du varken bindningstid eller uppsägningstid. Så du är alltid fri att flytta ditt nummer från de till en annan operatör om du skulle vilja det.

Chilimobil går endast att köpa på internet

Chilimobil är en lågprisoperatör vilket precis som konkurrenterna gör att deras abonnemang endast säljs online och på deras egna hemsida. På så vis kan de hålla nere kostnaderna samtidigt som de ser till att nya kunder alltid får ta del av de senaste och bästa erbjudandena.

Att beställa på internet är jätte enkelt och du har hela tiden på allt samt ser alla priser och villkor. På så vis slipper du bli lurad eller stressad som ofta är fallet med säljare i butiker där man snabbt vill kunna ta hand om nästa kund.

Som ny kund hos Chilimobil så får du även ett extra bra starterbjudande vilket vi anser är trevligt då tröskeln att byta till Chilimobil blir mindre. Och skulle du ha en enskild firma eller företag så erbjuder även Chilimobil prisvärda abonnemang för företag.

Man erbjuder även väldigt prisvärda bredband via mobilnätet för dig som är på jakt av det. Det enda man egentligen inte erbjuder är nya mobiltelefoner, istället har man satsat på att erbjuda begagnade mobiler vilket visserligen sänker priset men kanske inte är för alla.

Hos Chilimobil väljer du hastighet och inte surfmängd

Något som är unikt hos Chilimobil är att man istället för att välja surfmängd väljer hastighet. Det innebär att du alltid har fri surf hos Chilimobil samt fria samtal och sms inom Sverige.

Den lägsta hastigheten hos Chilimobil är 1 Mbit/s och rekommenderas för de som inte använder surf i mobilen. Du kommer fortfarande kunna kolla nyheterna, skicka meddelanden och mejl. Men skulle du vilja se på videos så kommer det inte fungera alternativt bli otroligt låg kvalite.

Nästa steg upp är 10 Mbit/s och det gör att du kan använda i princip allt möjligt i mobilen inklusive se på film och serier. Men laddar du ned appar eller stora filer så kan du märka att det tar längre tid än hos andra operatörer.

Hoppar vi ännu ett steg så kommer vi till 100 Mbit/s och det är nu för tiden den vanligaste maxhastigheten på svenska mobilabonnemang. Det innebär att du kommer kunna göra i princip allt i mobilen utan någon större väntetid.

Sista steget är fri hastighet och innebär att det bara är masterna och din mobil som sätter gränserna. Har du extremt höga krav eller bara vill ha högsta hastigheten i bredbandskollen när du testar så är det denna nivå du skall välja.

Bra täckning hos Chilimobil med tanke på priset

Innan Chilimobil lanserades i Sverige så valde man vilket mobilnät man skulle hyra in sig på för att slippa driva ett eget. Efter mycket övervägningar så valde man Tres mobilnät vilket innebär att täckningen är den samma som att ha Tre eller Hallon.

Anledningen till att man valde Tres nät är för att det har en otrolig kapacitet och ger riktigt bra surfupplevelse vilket bekräftas av att Tres mobilnät vunnit olika priser hos testbolaget Tutela.

Täckningsmässigt så innebär det att man som kund hos Chilimobil har tillgång till ett väl utbyggt 3G, 4G och 5G-nät. I undersökningar kan man se att det är riktigt bra i mellersta och södra Sverige medan det ligger efter konkurrenterna i norra Sverige.

Så bor du i norra Sverige så kanske du skall överväga en annan operatör medan bor du i övriga landet så är Chilimobil ett fantastiskt val. När det kommer till täckning så det snarare lokala skillnader som avgör då samtliga svenska mobiloperatörer har riktigt bra täckning just i mellersta och södra Sverige.

Chilimobil har även VoLTE som gör att man kan ringa samtal över 4G vilket gör att surfen kan användas även under pågående samtal. Men detta problem slipper du med Chilimobil, där kan du alltid surfa och prata samtidigt.

Men det bästa när det kommer till mobilnätet skulle vi säga som sagt är att det finns bra med kapacitet i mobilnätet vilket innebär att man får bra hastighet normalt sätt vilket ger en trevlig surfupplevelse i mobilen. Skaffar man bredbandet där hastighet är ännu viktigare så tror vi man blir otroligt nöjd med Chilimobil.

Snabb och bra support hos Chilimobil

Likt sina konkurrenter så har Chilimobil satsat på en digital support vilket innebär att man har en kunskapsbank där man finner frågor och svar på generella frågor man kan tänkas ha. Sedan finns MittChili som är som mina sidor där man hittar information om sitt abonnemang och kan göra ändringar på det.

Men behöver man hjälp med något mer specifikt eller har något problem med sitt abonnemang ja då är det den vanliga supporten man behöver kontakta och då har Chilimobil tre huvudkanaler att gå via: chatt, Facebook messenger och e-post.

Som man kanske kan gissa sig till så är chatt den bästa kanalen för brådskande ärenden. Där får man snabbt kontakta med Chili och kan beskriva sitt ärende samtidigt som Chilimobil har möjlighet att ställa följdfrågor vilket gör att ärendet kan hanteras snabbt eller skickas vidare till tekniker om det skulle behövas.

Facebook messenger som även det är en chattkanal fungerar på liknande sätt. Du kan snabbt och enkelt komma i kontakt med Chili när de har öppet och därmed få hjälp med ditt ärende.

E-post hanterar man dygnet runt och har som målsättning att besvara inom 24 timmar från att det skickats. Detta är därför en supportväg som kan användas när de övriga har stängt. Men skickar du e-post så rekommenderar vi att du har med så mycket information du bara kan då risken med e-post alltid är att det uppstår följdfrågor och så går det tid mellan varje meddelande vilket i slutändan drar ut på tiden det tar att lösa ärendet.

Betala smidigt via kortbetalning eller faktura till Chilimobil

Likt flera konkurrenter så erbjuder Chilimobil betalning via bankkort. Detta i sig är något vi gillar då det är ett smidigt och säkert sätt. I det stora hela så fungerar det som så att när du beställer Chili så får du uppge dina kortuppgifter. Dessa sparas på ett säkert sätt för framtida dragningar.

Din första dragning när du skaffar Chili blir för resterande dagar under månaden. Därefter kommer Chilimobil dra pengar från ditt kort den 27:e varje månad. Att tänka på är att du alltid betalar i förskott för månadsavgiften medan du betalar i efterskott för övriga avgifter som utlandssamtal.

För dig som gärna inte vill ha det kopplat mot ditt bankkort så rekommenderar vi att använda kreditkort. Då kan du uppge det istället och så dras pengarna från det istället och har du valt ett kreditkort med e-faktura så kan du lägga in det i din internetbank och där se fakturan och godkänna den. På så vis får du större kontroll samt slipper oroa dig över att det måste finnas pengar på bankkontot när Chilimobil gör dragningen.

Skulle du föredra att betala via faktura så går även det bra men då skall du vara medveten att du endast kan få fakturan via e-post vilket innebär något mer jobb för dig då du måste hålla koll på fakturan och lägga in den själv på din internetbank. Vi rekommenderar därför att du använda kortbetalning för att göra det enklare och smidigare för dig.

Något annat som är unikt för Chilimobil är även att du kan välja att förbetala ditt mobilabonnemang om du väljer det obegränsade. Det innebär då att du betalar 10 månadsavgifter på en gång och får då 2 månader gratis och sedan kan du använda abonnemanget utan att tänka på månadskostnaden på ett helt år.

Chilimobil är ett riktigt bra val och ett välkommet nytillskott

Så vad tycker vi om Chilimobil? Ja vi tycker de är ett riktigt bra val och ett välkommet tillskott på marknaden. De erbjuder prisvärda abonnemang och har en riktigt bra support. Man erbjuder ett fåtal abonnemang men sammantaget så täcker de in de flestas behov på ett bra sätt.

Det mest intressanta abonnemanget är deras mobilabonnemang med fri surf för privatpersoner. Anledningen till det är att det går i Tres mobilnät som vunnit pris för bästa surfupplevelse men även för att det i skrivande stund är Sveriges billigaste utan några tokiga begränsningar eller ”fair usage policy”.

Är man ny kund så bjuder Chilimobil vanligtvis på något extra vilket vi gillar. Och skall man ha ett nytt mobilnummer så är Chili otroligt bra då man kan välja mellan oändligt många nummer i princip. Har man ett man redan gillar så sköter Chili allt åt en i samband med flytten.

Så för att sammanfatta det, är du intresserad av Chilis mobilabonnemang så rekommenderar vi dig att testa. Processen att skaffa eller byta till de är busenkel och skulle du mot all förmodan inte vara nöjd så kan du lika lätt avsluta abonnemanget eller byta vidare.

För dig som bor i mellersta eller södra Sverige och är på jakt efter mobilabonnemang med fri surf så anser vi att du bör testa Chilimobil. Vi ser helt enkelt inget bättre val i skrivande stund och har svårt att tänka oss att du inte blir nöjd.

Med dessa ord så ser vi framemot att följa Chili som är väldigt nya på Svenska markanden. Det skall bli intressant hur stor marknadsandel de kan lyckas ta och hur deras mobilabonnemang utvecklas framöver. Potentialen för att Chilimobil ska bli en riktig utmanare finns där helt klart.

Chilimobils mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang Fri surf - 1 Mbit/s

 • Fri surf - 1 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 149 kr/mån i 2 mån, därefter 179 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 229 kr/mån i 3 mån, därefter 279 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang Fri surf - 10 Mbit/s

 • Fri surf - 10 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 299 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang Fri surf - 100 Mbit/s

 • Fri surf - 100 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 299 kr/mån i 2 mån, därefter 349 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 299 kr/mån i 2 mån, därefter 399 kr/mån

Visa erbjudande

Chilimobils mobilabonnemang för studenter

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis vara inskriven hos CSN eller ha ett Mecenatkort.

Studentabonnemang Fri surf - 1 Mbit/s

 • Fri surf - 1 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 65 kr/mån i 2 mån, därefter 129 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang Fri surf - 10 Mbit/s

 • Fri surf - 10 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 139 kr/mån i 2 mån, därefter 279 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang Fri surf - 100 Mbit/s

 • Fri surf - 100 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 165 kr/mån i 2 mån, därefter 329 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 189 kr/mån i 2 mån, därefter 379 kr/mån

Visa erbjudande

Chilimobils mobilabonnemang för seniorer

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis ha fyllt 55 år.

Seniorabonnemang Fri surf - 1 Mbit/s

 • Fri surf - 1 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 129 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang Fri surf - 10 Mbit/s

 • Fri surf - 10 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 279 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang Fri surf - 100 Mbit/s

 • Fri surf - 100 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 279 kr/mån i 2 mån, därefter 329 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 279 kr/mån i 2 mån, därefter 379 kr/mån

Visa erbjudande

Chilimobils mobilabonnemang för företag

Priserna som anges för företag är exkl. moms.

Företagsabonnemang Fri surf - 1 Mbit/s

 • Fri surf - 1 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 129 kr/mån

Visa erbjudande

Företagsabonnemang Fri surf - 10 Mbit/s

 • Fri surf - 10 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 299 kr/mån

Visa erbjudande

Företagsabonnemang Fri surf - 100 Mbit/s

 • Fri surf - 100 Mbit/s surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 349 kr/mån

Visa erbjudande

Företagsabonnemang Fri

 • Fri surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 399 kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av Chilimobil

Vad är vårt omdöme av Chilimobil?

På vår sida så hamnar Chilimobil på plats 6/12 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Chilimobil på sidan.

Vilket nät använder Chilimobil?

Chilimobil använder sig av Tres nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Tre. Du kan därför räkna med riktigt bra täckning och prestanda med Chilimobil i hela landet med undantag för de norra delarna där Chilimobil tyvärr har något sämre täckning än konkurrenterna. Se täckningskarta för Chilimobil.

Vilken kundtjänst har Chilimobil?

Du kan ta kontakt med Chilimobil på följande sätt:

 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Chilimobil?

Ja, hos Chilimobil så finns det 5G men det kräver att ditt abonnemang och mobil stöder 5G för att det skall fungera.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Chilimobil?

Nej, Chilimobil erbjuder i dagsläget inte eSIM så det betyder att du får nöja dig med ett trippel-SIM som du sätter i din mobil.