Om Halebops abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G, 4G och 5G
Maxhastighet 100 Mbit/s
Support Chatt och e-post
Betalning Autogiro, faktura och e-faktura
Kan man köpa med mobil? Ja

Hur bra är Halebop?

Prisvärde:
85/100
Täckning:
93/100
Kundnöjdhet:
72/100
I utlandet:
85/100
Populäritet och slutbetyg:
79/100

Recension och omdöme av Halebop

Här går vi in mer på djupet kring Halebop och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Halebop erbjuder högsta kvalitet till lågt pris

Halebop startade år 2000 och blev redan året därpå uppköpta av Telia och därefter har Telia sakta men säkert byggt upp Halebop. Halebop började som en operatör som erbjöd kontantkort och har sedan dess haft en ganska ungdomlig inriktning.

2007 så började Halebop med mobilabonnemang och redan året därpå vann man priset för att vara den operatör med bäst nöjda kunder. Man har därefter vunnit flertalet gånger och alltid legat i topp.

Det som gör Halebop så bra är att man får Telias mobilnät till ett betydligt lägre pris samtidigt som många fina tjänster erbjuds som inte finns hos ultralågprisoperatörerna. Hos Halebop så erbjuds nämligen både eSIM, VoLTE och WiFi-samtal.

Även om Halebop kan kännas ganska ungdomliga i sin marknadsföring så är Halebop en operatör som är för alla. Och för dig som vill åt Telias mobilnät så skulle vi säga att Halebop är ett av de bästa valen då du får det mesta som Telia erbjuder men till ett lägre pris.

Halebop köps med fördel på nätet

Halebopabonnemang kan faktiskt köpas i många butiker och hos olika telefonförsäljare. Att tänka på är dock att Halebop ofta har unika erbjudanden på sin egen hemsida och där slipper du alltid startavgift och anslutningsavgift vilket nästan alltid butikerna tar ut.

Så vill du ha lägsta pris och bästa erbjudande så är det en god ide att kolla in Halebops hemsida och deras olika erbjudanden. Då kan du i lugn och ro läsa på och sedan välja det abonnemang som passar dig bäst.

Och behöver du en ny mobil så är det inga problem då Halebop har ett oerhört stort utbud av mobiler och ofta till riktigt bra priser. Speciellt när man kollar deras erbjudanden på första sidan så är det ofta mobiler med abonnemang som ligger bland de lägsta priserna i Sverige.

Är du student så erbjuds även studentabonnemang och dessa innehåller mer surf till ett lägre pris än de vanliga mobilabonnemangen. Att tänka på är när du köper mobilabonnemang och mobil så är bindningstiden upptill 24 månader. Köper du bara mobilabonnemang och inte binder dig så är bindningstiden 0 månader.

Sveriges bästa täckning till ett lågt pris med Halebop

Halebops största styrka skulle vi säga är att de går i Telias mobilnät. Du får tillgång till ett förstklassigt 2G, 3G, 4G och 5G-nät med oerhört bra täckning oavsett var du befinner dig i Sverige. Men den största skillnaden märker du i norra delarna av Sverige, i mellersta och södra delarna är skillnaderna mindre.

Precis som sin ägare Telia så erbjuder Halebop VoLTE vilket innebär att du kan ringa samtal över 4G och samtidigt använda din surf för annat. Detta är något som inte går hos operatörer som saknar VoLTE såvida du inte råkar ligga på 3G-nätet.

Halebop erbjuder även WiFi-samtal vilket innebär att samtal och sms fungerar precis som vanligt ifall du saknar mobiltäckning men istället är ansluten till ett WiFi-nätverk. Detta är ofta väldigt användbart i källare eller t.ex. miljöhus som skärmar av mobilsignalerna.

Överlag kan du räkna med en väldigt bra surfupplevelse tackvare Telia och det välutbyggda 4G/5G-nätet.

Få hjälp dygnet runt med dina frågor hos Halebop

Halebop erbjuder både mobilapp och mina sidor där man kan uträtta de flesta behoven så som att se förbrukning, betalningar och göra ändringar på sitt mobilabonnemang. Men i de fall du behöver hjälp med något annat eller undrar kring något så är det supporten som gäller.

Och Halebop är en av få operatörer som har så bra support som de har. Till och börja så erbjuder de dygnet runt chatt vilket är oerhört bra. Fördelen med chatt är att köerna ofta är korta då en agent kan hjälpa flera samtidigt men även att allt blir skriftligt och man lätt kan hänvisa till saker som tidigare skrivits om ärendet inte kan lösas direkt.

Gillar du inte att chatta så kan du även skicka e-post men då bör du förvänta dig längre svarstider. Tänk då även på att ta med så mycket information som möjligt om dig själv, dina enheter och kring din fråga. Detta för att ärendet skall kunna lösas med så lite följdfrågor som möjligt.

Generellt kan vi säga att Halebops support fungerar riktigt bra och är snabb och att det inte finns någon telefonsupport gör inget enligt oss. Många frågor som är generella kan man även hitta svar på Halebops hemsida. Så det kan vara värt att kolla där innan du kontaktar supporten, för vem vet, kanske kan du få svar direkt.

Hos Halebop kan du betala på klassiskt vis

Hos Halebop så fungerar betalningarna på vanligt vis, det innebär att du kan välja mellan pappersfaktura, autogiro och e-faktura.

Pappersfaktura avråder vi från då den kostar hela 49 kr/utskick och det blir både dyrt för dig och en onödig belastning på miljön. Dessutom ökar risken att du missar en faktura då du både skall ta emot den och lägga upp en betalning för den i din internetbank eller liknande.

För dig som istället vill ha det väldigt smidigt och aldrig missa en faktura så är det autogiro som gäller. För att skaffa det så loggar du in på Mitt Halebop och går till fliken med fakturor och går längst ned på sidan där det står autogiro. Där finner du ett kugghjul du kan trycka på och därefter följer du instruktionerna.

För dig som gärna vill ha mer kontroll så är E-faktura är riktigt bra alternativ. Då får du din faktura i internetbanken i god tid före den skall betalas och kan snabbt kolla igenom den och därefter godkänna den för betalning.

För att skaffa e-faktura så logga du in på din internetbank och letar upp e-fakturor. Där skall det finnas ett alternativ för att lägga till nya företag eller ”anmäl e-faktura”. När du väl hittat rätt så letar du upp Halebop och väljer att anmäla dig. Tänk på att när du loggar in på internetbanken så loggar du in med ditt personnummer, detta personnumret måste vara det samma som är på abonnemanget du vill lägga till e-faktura för. Om ditt mobilabonnemang hos Halebop är helt nytt så bör du även vänta 2-3 dygn innan du ansöker om e-faktura för att vara säker på att anslutningen går igenom.

Spara din oanvända surf hos Halebop

Precis som hos många konkurrenter till Halebop så låter Halebop dig spara din oanvända surf. Dock är villkoren inte lika generösa och som mest kan du spara dubbla surfen. Så har du abonnemanget på 20 GB så kan du spara maximalt 20 GB. Det innebär att skulle du inte surfa något alls en månad så har du plötsligt 40 GB att surfa för.

Den sparade surfen inkl. den vanliga kan sedan användas inom Sverige, EU eller ESS-länder men det finns en begränsning och det är att du får använda maximalt 50 GB/mån inom EU/ESS.

Något som är ganska unikt bland lågprisoperatörerna är även att Halebop erbjuder att du kan dela din surf. Det fungerar som så att du får ett extra simkort som du kan använda i en surfplatta, i en mobil router eller liknande.

Skulle din surf ta slut så spärras surfen till nästa månadsskifte såvida du inte köper extra surf eller uppgraderar ditt mobilabonnemang till ett större. Skulle du köpa till extra surf så kan det vara värt att tänka på att den gäller i 6 månader från köpet.

Något som är riktigt bra med Halebop är att man får en automatisk varning via SMS när surfen börjar ta slut så att man i god tid kan fylla på med mer eller ha koll på det om man t.ex. vill börja snåla med surfen så den skall räcka månaden ut.

Halebop är ett suveränt val

För dig som vill ha det bästa vilket man får säga att Telias mobilnät är när man räknar in deras norrlandstäckning så är Halebop ett otroligt bra val. Man är inte billigast då det finns ultralågprisoperatörer som faktiskt är billigare.

Men väger man in allt extra man får hos Halebop så inser man snabbt att de är otroligt prisvärda. I Telias nät hittar man bland annat Telia, Halebop och Fello vilka alla tre ägs av Telia.

Skillnaden mellan Telia och Halebop anser vi vara extremt liten förutom på priset där Halebop är betydligt billigare. Skillnaden mellan Halebop och Fello däremot är betydligt större samtidigt som Fello bara är marginellt billigare. Därför anser vi att Halebop är ett solklart val av dessa 3 mobiloperatörer i Telias nät.

Vad som är bra med Halebop är även att du kan skaffa det oavsett om du behöver en ny mobiltelefon eller redan har en gammal du vill använda, detta då båda alternativen erbjuds. Väljer du att skaffa en mobil så binder du upp i 12-24 månader men då får du ofta hos Halebop en fin rabatt som ”tack”.

Väljer du att bara skaffa ett mobilabonnemang så får du normalt ingen bindningstid men du har alltid 1 månads uppsägningstid vilket kan vara bra att veta.

Halebops mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 149 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 8 GB

 • 8 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 239 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 30 GB

 • 30 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 339 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 399 kr/mån

Visa erbjudande

Halebops mobilabonnemang för studenter

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis vara inskriven hos CSN eller ha ett Mecenatkort.

Studentabonnemang 30 GB

 • 30 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 269 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 329 kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av Halebop

Vad är vårt omdöme av Halebop?

På vår sida så hamnar Halebop på plats 6/12 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Halebop på sidan.

Vilket nät använder Halebop?

Halebop använder sig av Telias nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Telia. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Halebop. Se täckningskarta för Halebop.

Vilken kundtjänst har Halebop?

Du kan ta kontakt med Halebop på följande sätt:

 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Halebop?

Ja, hos Halebop så finns det 5G men det kräver att ditt abonnemang och mobil stöder 5G för att det skall fungera.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Halebop?

Ja, hos Halebop så är det inga problem att välja att få simkortet som ett eSIM under förutsättning att abonnemanget stöder det och att du har en mobil som klarar eSIM.