Om Fellos abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G, 4G och 5G
Maxhastighet 100 Mbit/s
Support Telefon, chatt och e-post
Betalning Autogiro, faktura, e-faktura och bankkort
Kan man köpa med mobil? Nej

Hur bra är Fello?

Prisvärde:
95/100
Täckning:
93/100
Kundnöjdhet:
70/100
I utlandet:
75/100
Populäritet och slutbetyg:
89/100

Recension och omdöme av Fello

Här går vi in mer på djupet kring Fello och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Fello är det billiga valet i Telias mobilnät

I Telias mobilnät finns det numera flertalet mobiloperatörer och det är inte så konstigt då svenska folket i en Sifo undersökning sagt att de anser att Telias mobilnät är det bästa. Telia har nyligen köpt upp Fello och äger nu dessa utöver Halebop och Telia.

Det innebär att Fello är ett tryggt val och för att differentiera de olika märkena så har Telia valt att göra Fello till en ultralågprisoperatör och därmed konkurrera på lägsta möjliga pris. Och här får vi säga att Telia har lyckats bra då Fello ligger hack i häl med sina konkurrenter.

Eftersom Fello är en ultralågprisoperatör så erbjuds främst bastjänster och inget extra. Så för dig som egentligen bara vill ringa och surfa i Telias nät så fungerar Fello helt okej. Men vill du ha mer och Telias mobilnätets riktiga upplevelse, ja då finns risk att du blir besviken med Fello och bör kolla på Halebop istället.

Abonnemangen hos Fello finns endast att köpa på hemsidan

Precis som hos Fellos närmaste konkurrenter så säljs endast mobilabonnemangen på deras hemsida och det är en strategi för att hålla ned kostnader enligt oss och faktiskt för dig som tänker skaffa Fello en riktigt bra strategi.

Det innebär att du alltid får ta del av de senaste och bästa erbjudandena på ett och samma ställe och i lugn och ro kan välja vad som passar dig utan att någon hetsig säljare lurar in dig i något.

Att beställa på Fellos hemsida är enkelt och tydligt och det enda beslutet du behöver ta är hur mycket surf du behöver. Fria samtal och sms ingår nämligen i alla deras mobilabonnemang.

Om abonnemanget är för ett barn, student eller senior så finns det även extra bra mobilabonnemang och i praktiken innebär de mer surf per krona. För att underlätta för dig så har vi samlat alla dessa abonnemang längre upp på denna sida och du behöver bara klicka på det du är intresserad av för att komma rätt.

Något att tänka på är att Fello inte säljer några mobiler utan behöver du en så måste du fixa den separat. Men för dig som redan har en mobiltelefon du gärna använder så fungerar Fello utmärkt tack vare det trippel-simkort du får när du beställer.

Precis som hos andra operatörer så kan du även flytta ditt nummer till Fello när du beställer och då kommer Fello att sköta allt åt dig samt säga upp din gamla mobiloperatör i samband med att Fello tar över numret åt dig. För att detta skall fungera så behöver dock ditt tidigare abonnemang stå på samma personnummer som ditt nya samt att det inte får finnas någon bindningstid kvar.

Om du istället vill ha ett nytt nummer så kommer Fello att tilldela ett automatiskt åt dig så tyvärr så finns ingen möjlighet att välja bland några själv som de flesta konkurrenter erbjuder. Är ett bra nummer ett krav så bör du helt enkelt beställa hos någon konkurrent där du kan välja nummer och sedan flytta numret till Fello istället.

Täckningen är enastående bra hos Fello men det finns fallgropar

En av de bästa sakerna med Fello är att de använder sig av Telias mobilnät. Täckningen är fantastisk och enligt flertalet undersökningar både av mätföretag och undersökningar kring vad folket i Sverige tycker så vinner ofta Telias mobilnät.

Speciellt viktigt är att påpeka att bor du i norra Sverige så har Telias mobilnät ett övertag mot andra operatörer. Bor du i mellersta och södra Sverige så är det betydligt jämnare däremot och då handlar det främst om lokala skillnader.

Men då Fello är en lågprisoperatör så får man tyvärr som Fello-kund inte ta del av Telias fantastiska mobilnät helt och hållet och det beror på att som Fello-kund så saknar man en hel del tjänster så som 5G.

Om 5G är viktigt för dig så rekommenderar vi istället att kika på Halebop som även de ägs av Telia och bara kostar något extra.

Otippat med telefonsupport hos Fello utöver de andra kanalerna

Eftersom vi väljer att klassa Fello som en ultralågprisoperatör så får vi säga att supporten inte riktigt är som den brukar vara. Den är helt klart bättre och ett jätteplus är att man faktiskt erbjuder telefonsupport trots de låga priserna.

När du har bråttom med ett ärende så rekommenderar vi starkt att du väljer telefonsupporten. Normalt sätt brukar köerna vara korta och supporten har varit trevlig när vi ringt. Fördelen med att ringa är att ärendet ofta kan lösas snabbt då eventuella följdfrågor snabbt kan ställas.

Om det skulle vara lång tid till telefonsupporten eller att du befinner dig utomlands och inte vill ringa då det blir dyrt pga minutavgiften så är chatten ett bra alternativ. Precis som på telefon så kan Fello enkelt ställa följdfrågor och därmed snabbare lösa eller ta tag i problemet du kan tänkas ha.

Om du har en fråga som inte är brådskande så går det även bra att mejla till Fello. Tänk då att ta med så mycket information du kan tänkas ha så att risken för följdfrågor minimeras och du därmed kan få löst det problemet du har.

Du kan även för enklare frågor av generell art kika på deras supportsidor. Där finns mycket generell information om hur saker och ting fungerar. Behöver du göra inställningar och ändringar på ditt mobilabonnemang så kan du även på hemsidan logga in på mina sidor och göra en hel del där.

Välj att betala på många olika sätt till Fello

Hos Fello har du möjlighet att välja att betala ditt mobilabonnemang på många olika sätt. Du har tillgång till hela fem olika sätt som e-postfaktura, pappersfaktura, e-faktura, autogiro och kortbetalning.

Väljer du pappersfaktura så tillkommer en avgift på 29 kr per faktura så det är något vi avråder från. Välj då istället e-postfaktura så kan du skriva ut samma faktura själv istället. Men det allra bästa är att undvika dessa två alternativ då de kräver att du lägger in betalningen varje månad och glömmer du ja då riskerar du extra avgifter och ett avstängd abonnemang.

Därför tycker vi det är bättre att du väljer ett av de andra alternativen som alla innebär att pengarna dras automatiskt eller e-faktura. E-faktura kan du själv begära att få genom att logga in på din internetbank och där lägga till Fello.

Att tänka på är att väljer du kortbetalning så tar Fello ingen kreditupplysning på dig. Men samtidigt så kommer abonnemanget vara spärrat för kostnader utöver det som ingår i mobilabonnemanget. Detta går att dock att lösa genom att kontakta Fello som då utför en kreditupplysning manuellt på dig och därefter aktiverar möjlighet till kostnader utöver det som ingår.

Det går bra att spara surf med Fello

Precis som hos de flesta konkurrenter så kan man spara surf hos Fello. Det som gäller är att oavsett mobilabonnemang så kan man spara 25 GB. Det som är bra att den sparade surfen finns kvar så länge man är kund och inte förbrukat upp den.

Man kan alltså både nedgraderat och uppgradera sitt mobilabonnemang utan att potten med sparad surf påverkas. Men visst hade vi sett gärna att potten kunde vara större än 25 GB vilket de flesta andra konkurrenter erbjuder.

Fello är ett bra val

Då har vi kommit till den delen där det är dags att sammanfatta Fello och ja som rubriken säger så är Fello ett ganska bra val för de flesta. Bland ultralågprisoperatörerna så är man helt rätt i pris.

Det som Fello egentligen sticker ut på är att man erbjuder telefonsupport samtidigt som man har otroligt billiga mobilabonnemang. Det är ingen annan större ultralågprisoperatör som gör detta vilket ger Fello en fördel.

Men är du ute efter den fantastiska täckning och surfupplevelse som erbjuds i Telias mobilnät och tror att den är samma som om du hade valt Halebop eller Telia så måste vi stoppa dig lite. Fello saknar 5G vilket i teorin ger sämre surfupplevelse.

Med dessa två faktorer så anser vi därmed att de finns bättre val, vill man absolut ha Telias mobilnät så är Halebop ett betydligt självklarare val då man erbjuder i princip samma upplevelse som man får hos Telia direkt.

Men bor man i mellersta eller södra Sverige så kan man även kolla in andra operatörer då täckningen generellt är likvärdig och skillnaderna främst är lokala. Fello är inget dåligt val utan ett ganska bra val, men för pengarna finns det ofta bättre alternativ om man nu inte håller telefonsupport väldigt högt.

Fellos mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 52.5 kr/mån i 5 mån, därefter 105 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 8 GB

 • 8 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 82.5 kr/mån i 5 mån, därefter 165 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 16 GB

 • 16 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 107.5 kr/mån i 5 mån, därefter 215 kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 24 GB

 • 24 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 137.5 kr/mån i 5 mån, därefter 275 kr/mån

Visa erbjudande

Fellos mobilabonnemang för barn

Dessa abonnemang är för barn under 18 år och det kontrolleras genom att du får ange barnets personnummer.

Barnabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 47.5 kr/mån i 5 mån, därefter 95 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 14 GB

 • 14 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 77.5 kr/mån i 5 mån, därefter 155 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 22 GB

 • 22 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 102.5 kr/mån i 5 mån, därefter 205 kr/mån

Visa erbjudande

Barnabonnemang 35 GB

 • 35 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 132.5 kr/mån i 5 mån, därefter 265 kr/mån

Visa erbjudande

Fellos mobilabonnemang för studenter

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis vara inskriven hos CSN eller ha ett Mecenatkort.

Studentabonnemang 7 GB

 • 7 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 52.5 kr/mån i 5 mån, därefter 105 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 14 GB

 • 14 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 67.5 kr/mån i 5 mån, därefter 135 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 22 GB

 • 22 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 92.5 kr/mån i 5 mån, därefter 185 kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 38 GB

 • 38 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 117.5 kr/mån i 5 mån, därefter 235 kr/mån

Visa erbjudande

Fellos mobilabonnemang för seniorer

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis ha fyllt 55 år.

Seniorabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 47.5 kr/mån i 5 mån, därefter 95 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 14 GB

 • 14 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 77.5 kr/mån i 5 mån, därefter 155 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 22 GB

 • 22 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 102.5 kr/mån i 5 mån, därefter 205 kr/mån

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 35 GB

 • 35 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 132.5 kr/mån i 5 mån, därefter 265 kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av Fello

Vad är vårt omdöme av Fello?

På vår sida så hamnar Fello på plats 3/12 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Fello på sidan.

Vilket nät använder Fello?

Fello använder sig av Telias nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Telia. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Fello. Se täckningskarta för Fello.

Vilken kundtjänst har Fello?

Du kan ta kontakt med Fello på följande sätt:

 • Genom att ringa
 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Fello?

Ja, hos Fello så finns det 5G men det kräver att ditt abonnemang och mobil stöder 5G för att det skall fungera.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Fello?

Ja, hos Fello så är det inga problem att välja att få simkortet som ett eSIM under förutsättning att abonnemanget stöder det och att du har en mobil som klarar eSIM.