Om My Beats abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G och 4G
Maxhastighet 100 Mbit/s
Support Telefon och e-post
Betalning Autogiro, faktura och e-faktura
Kan man köpa med mobil? Nej

Hur bra är My Beat?

Prisvärde:
90/100
Täckning:
93/100
Kundnöjdhet:
69/100
I utlandet:
75/100
Populäritet och slutbetyg:
32/100

Recension och omdöme

Här går vi in mer på djupet kring My Beat och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

En utmanare i Telias mobilnät

My beat har nu funnits ett par år och de började sin resa i Telenors mobilnät men valde senare att byta till Telias mobilnät och göra om sina abonnemang. Detta gjorde att intresset ökade för My Beat och man var ett otroligt prisvärt val i Telias mobilnät.

Nu flera år senare så har inte så mycket nytt hänt hos My Beat om man har blivit omsprungen av flera konkurrenter, dels i Telias mobilnät samt i andra nät. Man är forfarande ett bra val, men vi saknar det där lilla extra.

Det positiva som dock börjar bli allt mer standard nu är att My beat kör utan bindningstid. Däremot har man en månads uppsägningstid vilket även det är ganska standard även om allt fler nu även slopar uppsägningstiden.

Att byta till My Beat är enkelt och skall du välja ett nytt nummer, ja då har inget till val utan My Beat kommer att tilldela ett slumpmässigt. Så vill du ha ett bra nummer så kan det vara värt att starta ett abonnemang hos en annan operatör och därefter flytta det till My Beat.

Och har du gjort det eller har ett mobilnummer du vill flytta till My Beat ja då är det ganska lätt. Du behöver bara se till att det är skrivit på ditt personnummer och inte har någon bindningstid kvar.

Skulle det vara ett kontantkort så gäller samma där, se till att det är registrerat på ditt personnummer och så är det redo att flyttas. Det du bör tänka på är dock att i samband med att kontantkortet avslutas så försvinner eventuellt saldo på det.

När dessa förberedelser är gjorda så är det bara att beställa My Beat och ange personnummer och mobilnummer som skall flyttas. My Beat tar då hand om allt och flyttar över mobilnumret samt avslutar ditt abonnemang eller kontantkort hos den gamla mobiloperatören. Så du behöver faktiskt inte ens kontakta den gamla operatören alls utan My Beat sköter allt.

Du kan bara beställa på hemsidan

Precis som hos många andra mobiloperatörer så går det endast att beställa My Beats abonnemang på deras hemsida. Det i sig har en mängd fördelar och en är att du alltid kan vara säker på att få ta del av de senaste erbjudandena.

En annan är att du slipper bli lurad eller hetsad till snabba och ogenomtänkta beslut. Genom att du själv går in på My Beats sida så kan du ta allt i lugn och ro och jämföra de olika surfmängderna och läsa på om My Beat ännu mer samt se alla villkor.

Att beställa på deras hemsida är både tryggt och säkert och såklart väldigt enkelt. När du väl valt mobilabonnemang så fyller du i lite uppgifter om dig och går vidare. Där väljer du ifall du skall ha ett nytt nummer eller flytta det du har.

Sedan är det bara att vänta 2-5 arbetsdagar på välkomstbrevet och simkortet. Givetvis betalar du heller ingen frakt och allt kommer direkt i din brevlåda.

Något att tänka på är att My Beat inte säljer nya mobiltelefoner utan de har valt att endast sälja begagnade mobiler. Köper du en begagnad mobil så får du hela 24 månaders garanti och avbetalningen blir över lika många månader. Har du pengar dock så kan det vara värt att köpa mobilen begagnad på annat håll som Blocket eller Facebook Market då det ofta faktiskt blir billigare så.

Du kan även välja att återanvända din gamla mobil då My Beat fungerar med alla vanliga mobiler. Detta till stor del då deras nät stöder 2G, 3G och 4G men även då My Beat skickar ut ett så kallat trippelsim. Det innebär att du kan bryta loss simkortet till olika storlekar för att hitta den storleken som just din mobil använder.

Enastående täckning är vad du får

Eftersom My Beat går i Telias mobilnät så får du tillgång till deras 2G, 3G och 4G. Och ja, flera undersökningar har utsett Telias mobilnät till Sveriges bästa.

Telia bygger helt eget 2G och 4G, medan man på 3G bygger en del eget men även samarbetar med Tele2. Det innebär att du kan förvänta dig enastående täckning i hela landet även om skillnaden mellan de olika mobilnäten är desto mindre i mellersta och södra Sverige. Det är främst i norra Sverige som Telias mobilnät verkligen står ut.

Något som man lätt kan undra är om My Beat erbjuder samma upplevelse som Telia och där är svaret faktiskt nej. Mycket av det trevliga i Telias mobilnät har Telia nämligen begränsat till sig själva och Halebop som man äger.

Det innebär bland annat att du inte får tillgång med My Beat till VoLTE. VoLTE innebär att man kan ringa över 4G-nätet och ger möjlighet till bättre samtalstäckning men även till högre ljudkvalite. Då My Beat inte har detta så behöver mobilen koppla om till 3G eller 2G varje gång du skall ta emot eller ringa samtal. Och här kommer den stora nackdelen med My Beat, blir du omkopplad till 2G så slutar surfen fungera under samtalet.

En annan sak som saknas hos My Beat är WiFi-samtal. Det innebär att du kan ringa och smsa även om du skulle sakna mobiltäckning men om det istället finns WiFi där du är. Befinner du dig i nybyggda hus så kan dessa vara isolerande på ett sådant sätt att mobilsignaler har svårt att komma igenom och då kan avsaknaden av WiFi-samtal vara stor, likaså om du befinner dig i källare och liknande.

Något annat som drar ner upplevelsen är att surfhastigheten hos My Beat är begränsad till 100 Mbit/s. Detta är visserligen en ganska hög hastighet men ändå något som drar ned betyget då standard i Sverige är att mobiloperatörerna kör med obegränsad hastighet och att det därmed blir mobilmasterna och ens egna mobil som får avgöra vilken hastighet det blir.

Support via telefon och e-post

Supporten hos My Beat är riktigt bra och du har möjlighet att kontakta den på två vis, via e-post för mindre brådskande ärenden och via telefon för mer brådskande ärenden.

Men först kan det alltid vara en god ide att kolla supportsidorna. Där har My Beat samlat de vanligaste frågorna och svaren och är det en generell fråga du har så är chansen stor att svaret finns med där.

När det gäller fakturafrågor och förbrukning så kan du även hitta en del information på mina sidor samt göra enklare inställningar där och hämta pin/puk-kod.

Men har du en mer brådskande fråga så är det alltid bäst att ringa. Då kan du enkelt förklara hela ditt ärende och My Beat kan ställa eventuella följdfrågor vilket gör att ni snabbt och enkelt förhoppningsvis kan lösa ärendet eller att My Beat får all information de behöver för att ta ärendet vidare.

Vid mindre brådskande ärenden så kan du alltid även skicka e-post. Tänk dock på att beskriva ärendet så noggrant du bara kan och ha gärna med så mycket information du bara kan. Detta för att minska risken att My Beat måste ställa följdfrågor innan de kan hjälpa dig.

Betala på olika sätt

När du skaffar My Beat så är det standard att du får fakturor via e-post. Dessa är kostnadsfria men medför att du måste logga in på internetbanken och fylla i alla uppgifter och betala. Det gör att risken att missa en faktura alltid ökar och att du riskerar att åka på förseningsavgifter och annat tråkigt.

Därför rekommenderar vi istället att du väljer autogiro. Detta kan du skaffa efter att ha fått din första faktura och då kommer alla fakturor att betalas från ditt konto automatiskt på förfallodatumet.

Vill du har mer kontroll så finns även e-faktura och när du ansökt om det så kommer du att få alla fakturor till din internetbank. Där kan du enkelt öppna de och se så allt stämmer och sedan godkänna de för betalning.

Båda de senare sätten gör att du minskar risken för att missa fakturor och åka på extra avgifter. Du slipper även det extra jobbet som det innebär att fylla i alla uppgifter vid varje betalning.

Så vad tycker vi om My Beat?

Från att My Beat var fantastiska när de lanserade i Telias mobilnät så har mycket hänt med åren och främst så har konkurrensen i Telias mobilnät ökat genom Telia själva.

Numera så äger Telia både Halebop och Fello och kollar man på My Beat så har vi svårt att hitta en plats åt de. Fello som får ses som den operatör som är mest lika My Beat, ja de är bättre på nästan allt och dessutom billigare.

Och vill man istället ha Telia-upplevelsen som erbjuds i Telias mobilnät ja då bör man välja Halebop som är något dyrare än My Beat men som erbjuder både VoLTE, WiFi-samtal och eSIM samt upptill 600 Mbit/s i surfhastighet.

Så för att sammanfatta det, My Beat är en helt okej operatör. Men enligt oss så är konkurrenterna bättre och vi ser därför inget bra skäl till att välja My Beat.

Vill du ha ett billigt och avskalat mobilabonnemang i Telias mobilnät så välj Fello. Vill du ha Telias nätets fulla upplevelse med allt trevligt så lägg till lite pengar och välj Halebop. Både Fello och Halebop ägs direkt av Telia vilket även enligt oss ger en bra trygghet.

Mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 2 GB

 • 2 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 100kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 6 GB

 • 6 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 160kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 15 GB

 • 15 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 250kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 30 GB

 • 30 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 350kr/mån

Visa erbjudande