Om My Beats abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G, 4G och 5G
Maxhastighet 100 Mbit/s
Support Telefon, chatt och e-post
Betalning Autogiro, faktura och e-faktura
Kan man köpa med mobil? Nej

Hur bra är My Beat?

Prisvärde:
85/100
Täckning:
88/100
Kundnöjdhet:
68/100
I utlandet:
85/100
Populäritet och slutbetyg:
-254/100

Recension och omdöme av My Beat

Här går vi in mer på djupet kring My Beat och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

My Beat, en utmanare i Telenors mobilnät

My beat har nu funnits ett par år och de började sin resa i Telenors mobilnät men valde senare att byta till Telias mobilnät och göra om sina abonnemang, nu är man tillbaka hos Telenor. Anledningen till att man bytte tillbaka var delvis för att erbjuda ännu lägre priser och numera är bland de billigaste operatörerna i Sverige.

Något annat av det positiva som dock börjar bli allt mer standard nu är att My beat kör utan bindningstid. Däremot har man en månads uppsägningstid vilket även det är ganska standard även om allt fler nu även slopar uppsägningstiden.

Att byta till My Beat är enkelt och skall du välja ett nytt nummer, ja då har inget till val utan My Beat kommer att tilldela ett slumpmässigt. Så vill du ha ett bra nummer så kan det vara värt att starta ett abonnemang hos en annan operatör och därefter flytta det till My Beat.

Och har du gjort det eller har ett mobilnummer du vill flytta till My Beat ja då är det ganska lätt. Du behöver bara se till att det är skrivit på ditt personnummer och inte har någon bindningstid kvar.

Skulle det vara ett kontantkort så gäller samma där, se till att det är registrerat på ditt personnummer och så är det redo att flyttas. Det du bör tänka på är dock att i samband med att kontantkortet avslutas så försvinner eventuellt saldo på det.

När dessa förberedelser är gjorda så är det bara att beställa My Beat och ange personnummer och mobilnummer som skall flyttas. My Beat tar då hand om allt och flyttar över mobilnumret samt avslutar ditt abonnemang eller kontantkort hos den gamla mobiloperatören. Så du behöver faktiskt inte ens kontakta den gamla operatören alls utan My Beat sköter allt.

My Beat kan du bara beställa på hemsidan

Precis som hos många andra mobiloperatörer så går det endast att beställa My Beats abonnemang på deras hemsida. Det i sig har en mängd fördelar och en är att du alltid kan vara säker på att få ta del av de senaste erbjudandena.

En annan är att du slipper bli lurad eller hetsad till snabba och ogenomtänkta beslut. Genom att du själv går in på My Beats sida så kan du ta allt i lugn och ro och jämföra de olika surfmängderna och läsa på om My Beat ännu mer samt se alla villkor.

Att beställa på deras hemsida är både tryggt och säkert och såklart väldigt enkelt. När du väl valt mobilabonnemang så fyller du i lite uppgifter om dig och går vidare. Där väljer du ifall du skall ha ett nytt nummer eller flytta det du har.

Sedan är det bara att vänta 2-5 arbetsdagar på välkomstbrevet och simkortet. Givetvis betalar du heller ingen frakt och allt kommer direkt i din brevlåda.

Något att tänka på är att My Beat inte säljer nya mobiltelefoner utan de har valt att endast sälja begagnade mobiler. Köper du en begagnad mobil så får du hela 24 månaders garanti och avbetalningen blir över lika många månader. Har du pengar dock så kan det vara värt att köpa mobilen begagnad på annat håll som Blocket eller Facebook Market då det ofta faktiskt blir billigare så.

Du kan även välja att återanvända din gamla mobil då My Beat fungerar med alla vanliga mobiler. Detta till stor del då deras nät stöder 2G, 3G, 4G ch 5G men även då My Beat skickar ut ett så kallat trippelsim. Det innebär att du kan bryta loss simkortet till olika storlekar för att hitta den storleken som just din mobil använder.

Väldigt bra täckning är vad du får med My Beat

Eftersom My Beat går i Telenors mobilnät så får du tillgång till deras 2G, 3G, 4G och 5G.

Telenor bygger sitt nät ihop med Tre på 3G och med Tele2 på 2G/4G och 5G. Det innebär att du kan förvänta dig väldigt bra täckning i hela landet även om skillnaden mellan de olika mobilnäten är desto mindre i mellersta och södra Sverige.

Något som man lätt kan undra är om My Beat erbjuder samma upplevelse som Telenor och där är svaret faktiskt nja. Numera så får du både WiFi-samtal och VoLTE, det du missar är 5G.

Det innebär bland annat att du har tillgång med My Beat till VoLTE. VoLTE innebär att man kan ringa över 4G-nätet och ger möjlighet till bättre samtalstäckning men även till högre ljudkvalite. Då My Beat har detta så behöver inte mobilen byta nät och du kan däremot surfa även under pågående samtal med My Beat, något som inte går med operatörer som saknar 4G-samtal.

En annan sak som finns hos My Beat är WiFi-samtal. Det innebär att du kan ringa och smsa även om du skulle sakna mobiltäckning men om det istället finns WiFi där du är. Befinner du dig i nybyggda hus så kan dessa vara isolerande på ett sådant sätt att mobilsignaler har svårt att komma igenom och då kan fördelen av WiFi-samtal vara stor, likaså om du befinner dig i källare och liknande.

Något annat som drar ner upplevelsen är att surfhastigheten hos My Beat är begränsad till 100 Mbit/s. Detta är visserligen en ganska hög hastighet men ändå något som drar ned betyget då standard i Sverige är att mobiloperatörerna kör med obegränsad hastighet och att det därmed blir mobilmasterna och ens egna mobil som får avgöra vilken hastighet det blir.

Support via telefon och e-post hos My Beat

Supporten hos My Beat är riktigt bra och du har möjlighet att kontakta den på två vis, via e-post för mindre brådskande ärenden och via telefon för mer brådskande ärenden.

Men först kan det alltid vara en god ide att kolla supportsidorna. Där har My Beat samlat de vanligaste frågorna och svaren och är det en generell fråga du har så är chansen stor att svaret finns med där.

När det gäller fakturafrågor och förbrukning så kan du även hitta en del information på mina sidor samt göra enklare inställningar där och hämta pin/puk-kod.

Men har du en mer brådskande fråga så är det alltid bäst att ringa. Då kan du enkelt förklara hela ditt ärende och My Beat kan ställa eventuella följdfrågor vilket gör att ni snabbt och enkelt förhoppningsvis kan lösa ärendet eller att My Beat får all information de behöver för att ta ärendet vidare.

Vid mindre brådskande ärenden så kan du alltid även skicka e-post. Tänk dock på att beskriva ärendet så noggrant du bara kan och ha gärna med så mycket information du bara kan. Detta för att minska risken att My Beat måste ställa följdfrågor innan de kan hjälpa dig.

Betala på olika sätt hos My Beat

När du skaffar My Beat så är det standard att du får fakturor via e-post. Dessa är kostnadsfria men medför att du måste logga in på internetbanken och fylla i alla uppgifter och betala. Det gör att risken att missa en faktura alltid ökar och att du riskerar att åka på förseningsavgifter och annat tråkigt.

Därför rekommenderar vi istället att du väljer autogiro. Detta kan du skaffa efter att ha fått din första faktura och då kommer alla fakturor att betalas från ditt konto automatiskt på förfallodatumet.

Vill du har mer kontroll så finns även e-faktura och när du ansökt om det så kommer du att få alla fakturor till din internetbank. Där kan du enkelt öppna de och se så allt stämmer och sedan godkänna de för betalning.

Båda de senare sätten gör att du minskar risken för att missa fakturor och åka på extra avgifter. Du slipper även det extra jobbet som det innebär att fylla i alla uppgifter vid varje betalning.

Så vad tycker vi om My Beat?

Från att My Beat var fantastiska när de lanserade i Telenors mobilnät så har mycket hänt med åren och främst så har konkurrensen ökat rejält.

Utöver My Beat så finns Vimla i Telenors mobilnät och kan vara värt att kolla in. Vimla ägs dessutom av Telenor vilket gör att det är en billig operatör med mer muskler, samtidigt är Vimla något billigare.

Sammanfattning av My Beat

Vad är vårt omdöme av My Beat?

På vår sida så hamnar My Beat på plats 99/12 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av My Beat på sidan.

Vilket nät använder My Beat?

My Beat använder sig av Telenors nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Telenor. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar My Beat. Se täckningskarta för My Beat.

Vilken kundtjänst har My Beat?

Du kan ta kontakt med My Beat på följande sätt:

  • Genom att ringa
  • Genom att chatta
  • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos My Beat?

Ja, hos My Beat så finns det 5G men det kräver att ditt abonnemang och mobil stöder 5G för att det skall fungera.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos My Beat?

Nej, My Beat erbjuder i dagsläget inte eSIM så det betyder att du får nöja dig med ett trippel-SIM som du sätter i din mobil.