Om Verbals abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G och 4G
Maxhastighet Obegränsad
Support Telefon och e-post
Betalning Autogiro och faktura
Kan man köpa med mobil? Nej

Hur bra är Verbal?

Prisvärde:
85/100
Täckning:
89/100
Kundnöjdhet:
66/100
I utlandet:
85/100
Populäritet och slutbetyg:
29/100

Recension och omdöme av Verbal

Här går vi in mer på djupet kring Verbal och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Verbal, billigare företagsabonnemang i Telenors nät

Företagsabonnemang har länge varit dyra och medan det hänt mycket på privatmarknaden så har det stått ganska stilla på företagsmarknaden till alldeles nyligen. Verbal som är f.d. Qall har i samband med sitt namnbyte gjort om helt.

Nu erbjuds väldigt prisvärda mobilabonnemang för företag helt utan bindningstid och uppsägningstid. För att upprätthålla riktigt bra täckning till ett bra pris så har man valt att hyra in sig på Telenors mobilnät.

Att skaffa Verbal är busenkelt och det du behöver fundera över är ifall du skall ha ett nytt mobilnummer eller om du har ett du vill flytta dit. Väljer du ett nytt mobilnummer så kommer du bli tilldelad detta så du kan tyvärr inte välja själv.

Därför kan det faktiskt vara en god ide att flytta in ett mobilnummer till Verbal. Under förutsättning att detta matchar i organisationsnummer hos Verbal och den gamla mobiloperatören så kommer Verbal kunna flytta numret samt avsluta ditt gamla abonnemang hos din före detta operatör. Värt att notera kan även vara att det givetvis inte får finnas någon bindningstid kvar hos den gamla operatören.

Verbal kan endast köpas på internet

Precis som många andra mobiloperatörer så väljer Verbal endast sina mobilabonnemang på deras egna hemsida. Det i sig är både och smidigt då du som beställare lätt kan jämföra olika abonnemang samt se alla villkor i lugn och ro.

Just när det kommer till företagsabonnemang så kan det ofta vara ganska rörigt när man skall beställa och har man då en säljare som försöker hjälpa en då är det lätt att det går alldeles för snabbt och man får saker man inte behöver.

Genom att beställa på Verbals sida så kan du göra det oerhört snabbt och enkelt och du väljer helt enkelt när och om du skall beställa. Då får du frågan hur många abonnemang du behöver och kan snabbt välja antal och av vilken typ de ska vara.

Därefter får du uppge ifall du skall ha nya nummer eller flytta nummer samt kan välja att lägga till extrakort för data som delas med huvudabonnemangen. För dig som har mycket kunder i Norden så erbjuder även Verbal en tilläggstjänst som gör att du från Sverige kan ringa/smsa helt fritt till Danmark, Norge och Finland. Detta är en ganska unik tjänst som dessutom kan spara ganska mycket pengar om du nu har mycket samtal till dessa länder. En liknande tjänst finns även för EU/ESS för något högre pris.

Efter du gjort dina val av tilläggstjänster och valt vilka nummer som skall vara nya eller flyttas så är det dags att uppge kontaktuppgifter för företaget och sedan granska allt och skicka beställningen.

Efter ett par arbetsdagar så kommer du få dina simkort och givetvis är frakten helt gratis. SIM-korten som skickas ut är av modellen trippelsim vilket innebär att själva simkortet sitter ihop i flera lager. Så för din del behöver du kontrollera vilket simkort din mobil vill ha och sedan bryter du loss simkortet till den storlek du behöver.

Tyvärr så säljer inte Verbal företagsabonnemang med mobiler så mobilen får du skaffa separat eller återanvända en gammal mobil om du väljer Verbal. Värt att poängtera när vi räknat på det är att i slutändan så blir det ofta billigare att köpa mobil separat. Dessutom slipper man då dra på sig bindningstider som annars är brukligt när man köper mobilabonnemang och telefon i ett paket.

Täckingen är väldigt bra med Verbal

Verbal använder sig som sagt av Telenors mobilnät vilket innebär att man i skrivande stund har tillgång till 2G, 3G och 4G. Inom kort förväntas även Telenor lansera 5G och då förväntar vi oss att Verbal även får tillgång till det.

Telenor i sig samarbetar med Tele2 i utbyggnanden av 2G, 4G och 5G vilket innebär att som kund hos Verbal så har man på dessa nät samma täckning som med operatörerna Telenor, Vimla, A3, Universal Telecom, Tele2, Comviq och Penny.

När det kommer till 3G så bygger Telenor eget mobilnät i Göteborg, Malmö, Karlskrona och Stockholm. I övriga landet så samarbetar man med Tre men då Tre även bygger ut egen 3G-täckning så den inte identisk. Det innebär att med Verbal så har du samma täckning på 3G som med Telenor, Vimla, A3 och Universal Telecom.

Verbal stöder även WiFi-samtal vilket innebär att skulle du sakna mobiltäckning men ha ett WiFi så kan mobilen den vägen ansluta till Verbal och du kan därmed ringa och ta emot samtal på samma vis som om du vore uppkopplad på mobilnätet.

Har du behov av att kunna ringa och surfa samtidigt så är även då Verbal ett bra val eftersom de har VoLTE vilket innebär att du har möjlighet till bättre samtalskvalite och samtalstäckning. Ringer någon dig så stannar mobilen kvar på 4G och du kan både prata och surfa.

Hastigheten som erbjuds hos Verbal är obegränsad vilket innebär att den styrs av vad masterna och din mobil klarar. Skulle din surf ta slut så har du även möjlighet att köpa till mer surf och lättast gör du det via mina sidor eller Verbal-appen.

Något som kan vara värt att poängtera att i dagsläget så stöder inte Verbal eSIM vilket kan vara användbart ifall man vill ha flera simkort i en mobil. Verbal jobbar på det dock och hoppas kunna lansera det inom kort.

Support på flera olika sätt hos Verbal

Undrar du något eller behöver hjälp så kan du få support på flera olika sätt hos Verbal. Dels har du deras supportsidor, appen, telefonsupport och e-postsupport.

Om du har en generell fråga som du kan tänka dig att någon annan ställt så kan det vara värt att kolla deras frågor och svar. Där finns flertalet vanliga frågor med och har du tur så gör även din det och då får du svar direkt.

Om du undrar något kring ditt abonnemang så kan det även vara värt att logga in på Verbals sida eller i appen. Där kan du nämligen styra dina abonnemang, hitta förbrukning, se alla fakturor, lägga till mer surf samt hantera pin och puk-koder.

Skulle du däremot ha ett mer specifikt problem eller fråga som dessutom är brådskande, ja då rekommenderar vi telefonsupporten. Fördelen med den är att du enkelt kan beskriva ditt problem och besvara eventuella frågor som Verbal kan ha. Därmed ökar chansen att ditt ärende kan lösas snabbt och smidigt.

Har du inte möjlighet att ringa så har även Verbal en chatt som du hittar i deras app. Denna fungerar likt telefonsupporten väldigt bra för mer akuta ärenden då du kan beskriva ditt problem och svara på följdfrågor.

För mindre brådskande ärenden finns även e-postsupport och använder du den så rekommenderar vi att du beskriver så detaljerat du kan och tar med så mycket information som möjligt om ditt ärende. Detta för att minska risken för följdfrågor som gör att frågan eller problemet inte kan lösas utan mer information.

De vanliga betalsätten hos Verbal

Verbal överraskar inte speciellt på detta område utan de betalalternativ du har är faktura och autogiro.

Vi rekommenderar att du väljer autogiro för att minska administrationen för ditt företag och se till att betalningar kommer iväg automatiskt. Att skaffa autogiro är enkelt och för att göra det så loggar du in på Verbal på datorn och letar upp Svea Ekonomi-knappen och loggar in med mobilt bankID. Därefter är det bara att följa instruktionerna för att sätta upp autogirot.

Väljer du att köra på faktura så tillkommer inte fakturaavgifter men det kräver samtidigt att du manuellt lägger upp betalningen för varje faktura. Det i sig ger mer administration och ökar även risken för att du någon gång missar en betalning och därmed åker på extra avgifter för utebliven betalning.

Så hur bra är Verbal?

Vi gillar Verbal starkt och tycker de positionerat sig riktigt bra. Man erbjuder riktigt prisvärda mobilabonnemang och även om det finns billigare konkurrenter som Tre och Hallon så har de sämre täckning vilket främst märks i norra delarna av Sverige.

Det som är Verbals styrka är att man erbjuder riktigt prisvärda pakettjänster för fria samtal till Norden och EU/ESS. Detta är ganska unikt och ringer man många sådana samtal så tjänar man snabbt in kostnaden för tilläggspaketen.

Verbal erbjuder även en riktigt enkel och smidig växeltjänst som gör att det blir enkelt att på ett seriöst sätt sätta upp en växel och även om man skulle vara själv i företaget så kan man faktiskt ha nytta av växeltjänsten då den möjliggör att sätta öppettider på telefonnumret. Att styra växeln är enkelt och man gör det via appen Flow UC som finns på Google Play och App Store.

Så för att sammanfatta det så är Verbal ett riktigt bra mellanval när det kommer till företagsabonnemang. De har en ganska perfekt mix mellan täckning och pris samtidigt som du får friheten genom att du slipper bindningstid och uppsägningstid.

De närmsta konkurrenterna skulle vi vilja ange till Telness som är dyrare men som går i Telias mobilnät och Tre som är billigare för dig som använder mycket surf men som går i Tres mobilnät. Just Telness och Verbal skulle vi säga är väldigt lika och den största skillnaden är just mobilnäten de använder.

Sammanfattning av Verbal

Vad är vårt omdöme av Verbal?

På vår sida så hamnar Verbal på plats 20/20 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Verbal på sidan.

Vilket nät använder Verbal?

Verbal använder sig av Telenors nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Telenor. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Verbal. Se täckningskarta för Verbal.

Vilken kundtjänst har Verbal?

Du kan ta kontakt med Verbal på följande sätt:

  • Genom att ringa
  • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Verbal?

Nej, Verbal har ännu inte lanserat 5G och det är inte så konstigt då det fortfarande är väldigt nytt. Längre fram är vi övertygade om att även Verbal kommer att erbjuda 5G.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Verbal?

Nej, Verbal erbjuder i dagsläget inte eSIM så det betyder att du får nöja dig med ett trippel-SIM som du sätter i din mobil.