Om Telnesss abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G och 4G
Maxhastighet Obegränsad
Support Telefon, chatt och e-post
Betalning Faktura
Kan man köpa med mobil? Nej

Hur bra är Telness?

Prisvärde:
80/100
Täckning:
95/100
Kundnöjdhet:
69/100
I utlandet:
75/100
Populäritet och slutbetyg:
43/100

Recension och omdöme av Telness

Här går vi in mer på djupet kring Telness och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Telness, företagsabonnemang i Telias nät till lägre pris

Allt är så klart relativt men när det kommer till företagsabonnemang så har detta historiskt varit dyra. Telness är en ny mobiloperatör som finns i Telias mobilnät och satsat 100% på kvalitet och bra support. Trots detta så har man lyckats pressa priserna i Telias normalt dyra mobilnät.

Telness ändrar även det som varit normalt tidigare på företagsabonnemang och det är att man haft både långa bindningstider och uppsägningstider. Hos Telness tror man på nöjda kunder och därför har man varken bindningstid eller uppsägningstider.

Att byta till Telness är även det enkelt, antingen väljer du ett nytt mobilnummer när du skaffar Telness och då får du en hel lista med nummer att välja på. Har du redan ett nummer så kan du låga Telness flytta det åt dig.

Detta fungerar under förutsättning att numret är skrivet på företaget och att därmed organisationsnumret matchar och är samma på det gamla och nya abonnemanget. Du får heller inte ha någon bindningstid kvar på ditt gamla abonnemang. Om båda dessa villkor är uppfyllda så tar Telness över numret åt dig samt säger upp ditt gamla abonnemang åt dig.

Abonnemangen hos Telness kan bara beställas på deras hemsida

Likt många nya mobiloperatörer så kan endast Telness abonnemang beställas på deras hemsida. Något vi tycker är bra då man i lugn och ro kan gå igenom villkor, priser och teckna abonnemanget i sitt eget tempo.

Just när det kommer till företagsabonnemang så är det ofta en djungel med avancerade funktioner som säljare ofta vill lura på en och det är lätt att tro att allt som sägs behövs. Hos Telness slipper du det problemet eftersom du beställer själv och istället kan välja till det du behöver i lugn och ro.

Det vanligaste när man beställer hos Telness är att man väljer till extra data-simkort och dessa kostar endast 29kr/mån och är perfekta att sätta i en 4G-router eller surfplatta. Det gör att man slipper internetdela från sin mobil och därmed slösa på batteriet. Att tänka på är att datasimkortet kopplas till ditt vanliga mobilabonnemang och använder samma surfpott.

När du väl har ditt mobilabonnemang så kan du via deras hemsida även skaffa Telness växel. Denna är busenkel att skräddarsy tillskillnad från andra växlar vi stött på och gör att du t.ex. kan styra öppentider man kan ringa på samt införa knappval för t.ex. olika tjänster.

I Telness växel har du även möjlighet att lägga till fastnummer vilket kan ge ett lite mer professionellt intryck för ditt företag. Du kan även lägga till egna förinspelade välkomstmeddelanden när man ringer vilket ger en personligare upplevelse för de som ringer ditt företag.

När det gäller själva mobilabonnemangen så har de en begränsad mängd surf inkluderad per månad. När surfen är slut så slutar den att fungera och då måste man köpa till mer surf. Detta görs enkelt genom SMS och man kan beställa paket av 1, 3 eller 5 GB data. Värt att notera är att denna extra surf gäller så länge abonnemanget finns kvar eller tills den har förbrukats.

Sveriges bästa täckning till ett lägre pris med Telness

Telia lät Sifo genomföra en undersökning och fråga vilken operatör man tyckte hade bäst täckning i Sverige och svaret blev Telia. Utöver detta så genomför flera olika testföretag tester årligen och där brukar Telia vinna eller ligga i topp när det kommer till mobilnät.

Så att Telness har valt att använda sig av Telias mobilnät är inte så konstigt kanske. Man vill satsa på enkelhet och kvalité och ja då är det en bra ide att välja ett av de bästa mobilnäten att verka i.

Telias mobilnät består av 2G, 3G, 4G och 5G. Man bygger samtliga mobilnät helt själv förutom 3G där man har ett samarbete med Tele2. Men där är Telias 3G-nät snäppet bättre då man utanför samarbetet även bygger egen 3G-täckning.

När det kommer till VoLTE som innebär att man kan ringa samtal över 4G så saknas detta hos Telness. Det i sig innebär att mobilen kopplar över till 3G eller i värsta fall 2G när samtal kommer in. Skulle du bli överkopplad till 2G så kan du inte surfa under samtalet, medan blir du överkopplad till 3G så fungerar surf samtidigt.

Något annat som saknas är WiFi-samtal. Det i sig innebär att saknar du mobiltäckning och samtidigt är inne på ett WiFi så kommer det inte att hjälpa dig. Hade du haft tillgång till WiFi-samtal så hade däremot mobilen kunnat ansluta mot mobiloperatören via WiFi och därmed hade samtal och sms fungerat den vägen.

Något annat som inte har så mycket med mobilnät att göra men som ibland efterfrågas är eSIM och detta är något Telness i skrivande stund inte erbjuder. Men de säger sig jobba på detta även om något konkret datum inte finns angivet. eSIM är främst användbart ifall man vill köra dubbla operatörer i telefoner som iPhone då dessa stöder dels ett eSIM och ett traditionellt nanoSIM.

Dessa är funktioner som finns på Telias företagsabonnemang, men då deras priser är betydligt högre och trots allt majoriteten av operatörerna i Sverige inte erbjuder dessa funktioner så tycker vi man generellt klarar sig bra utan dessa. Telness har heller ingen bindningstid och uppsägningstid, så varför inte prova.

Support i världsklass hos Telness

Om det är något Telness är duktiga på så är det support. Väntetider, vad är det? Hos Telness kan du antingen ringa eller chatta med de och öppentiderna för chatten är riktigt bra och man har öppet på både vardagar och helger.

Har du något brådskande så kan du alltså välja att ringa och normalt kan du förvänta dig att de svarar direkt. Genom att ringa så kan du sedan enkelt beskriva ditt ärende och svara på eventuella följdfrågor och förhoppningsvis får löst ditt ärende under själva samtalet.

Skulle du befinna dig utomlands eller att din mobil kanske inte fungerar, ja då finns chatten. Chatten är även öppen på helger vilket telefonsupporten inte är så även då är den ett bra alternativ. Fördelen med chatten likt att ringa är att du enkelt kan beskriva ditt ärende och besvara följdfrågor så Telness får all information de behöver direkt.

Sist men inte minst kan du även skicka e-post och det lämpar sig för frågor du kan ha som inte behöver svar direkt. Försök då att skriva så mycket som möjligt och ha med så mycket information du kan tänka dig. På så vis kan förhoppningsvis Telness svara på din fråga utan att behöva ställa följdfrågor.

För mer generella frågor och svar så finns det även en avdelning med vanliga frågor och svar på deras hemsida som kan vara värd att kolla. Gäller du fakturor och ändringar av inställningar och abonnemang så kan det även vara värt att logga in på Telness sida där du kan göra mycket med dina abonnemang.

Betala allt på samma faktura med Telness

När du skaffar Telness så får du ett konto där allt hamnar under. Så skulle du ha flera mobilabonnemang och tjänster så kommer allt i slutändan att samlas ihop på en faktura för att underlätta din administration.

Du kan välja mellan att få en traditionell pappersfaktura varje månad men standard är istället att du får den till din e-postadress. Du hittar även fakturorna om du loggar in på Telness hemsida under fakturor.

Något att tänka på för dig som är van vid att man har 30 dagar på sig att betala en faktura är att Telness kör med endast 20 dagar. Så missa inte det och riskera på att åka extra avgifter.

Så vad tycker vi om Telness

Vi tycker det är ett riktigt bra val för dig som vill ha bästa möjliga täckning och samtidigt inte vill betala för mycket. Telness erbjuder en heltäckande tjänst där det du kan tänkas behöva finns. Du skapar en inloggning för ditt företag och sedan är det bara att bygga på med abonnemang så som du önskar.

Behöver du växelfunktion t.ex. för att det är lite större företag och behöver skicka personer rätt när de ringer så löser Telness Växel det för dig. Och lika så är du själv så kan tjänsten vara bra att ha då du kan ställa in så att samtal efter kl 17.00 kopplas till en telefonsvarare så du faktiskt kan sluta jobba när du tänkt.

Så oavsett om det handlar om ett litet eller större företag så kan Telness erbjuda de tjänster som är rimliga att behöva för ett företag, dvs förmånliga mobilabonnemang, extra datakort och växel.

När det kommer till pris så är Telness inte lika billiga som t.ex. Hallon, Tre och Verbal. Men det beror på att det primära inte är att vara billigast. Man har istället satsat stenhårt på sin support och byggt ett system som skall göra det enkelt och roligt att administrera både mobilabonnemang och växel samtidigt som man vill erbjuda högsta möjliga kvalitet till ett rimligt pris.

Så för att sammanfatta det hela så är Telness för dig som värdesätter kvalitet till rimligt pris. Du får det du kan tänkas behöva för ett litet eller medelstort företag samtidigt som du alltid har någon som hjälper dig snabbt om du skulle behöva hjälp.

Telnesss mobilabonnemang för företag

Priserna som anges för företag är exkl. moms.

Företagsabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 229 kr/mån

Visa erbjudande

Företagsabonnemang 20 GB

 • 20 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 299 kr/mån

Visa erbjudande

Företagsabonnemang 60 GB

 • 60 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 399 kr/mån

Visa erbjudande

Företagsabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 449 kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av Telness

Vad är vårt omdöme av Telness?

På vår sida så hamnar Telness på plats 16/16 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Telness på sidan.

Vilket nät använder Telness?

Telness använder sig av Telias nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Telia. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Telness. Se täckningskarta för Telness.

Vilken kundtjänst har Telness?

Du kan ta kontakt med Telness på följande sätt:

 • Genom att ringa
 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Telness?

Nej, Telness har ännu inte lanserat 5G och det är inte så konstigt då det fortfarande är väldigt nytt. Längre fram är vi övertygade om att även Telness kommer att erbjuda 5G.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Telness?

Ja, hos Telness så är det inga problem att välja att få simkortet som ett eSIM under förutsättning att abonnemanget stöder det och att du har en mobil som klarar eSIM.