Om Pennys abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G och 4G
Maxhastighet Obegränsad
Support E-post
Betalning Bankkort
Kan man köpa med mobil? Nej

Hur bra är Penny?

Prisvärde:
90/100
Täckning:
88/100
Kundnöjdhet:
69/100
I utlandet:
80/100
Populäritet och slutbetyg:
75/100

Recension och omdöme av Penny

Här går vi in mer på djupet kring Penny och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Penny, ett nytt och billigt alternativ

På senare år så kan man säga att det skapats ett ytterligare segment bland mobiloperatörerna. Från att det fanns de stora jättarna och lågprisoperatörer så finns det numera även något som vissa kallar ultralågprisoperatörer. I detta fack brukar man bland annat räkna in Hallon, Vimla och Fello medan Halebop och Comviq kan ses som lågprisoperatörer.

Då samtliga stora jättar i Sverige har ultralågprisoperatörer men Tele2 saknade detta så valde man i början av 2020 att starta operatören Penny. Precis som hos de andra operatörerna så ingår alltid fria samtal och sms och det är endast surfmängden man behöver bestämma.

När du väl skall beställa mobilabonnemang så får du välja om du skall behålla ditt nuvarande nummer och flytta det till Penny. Om du väljer det här alternativet så kommer Penny sköta allt åt dig samt avsluta ditt gamla mobilabonnemang hos din gamla operatör.

För att det skall fungera så krävs det dock att ditt gamla abonnemang är registrerat på ditt personnummer och att detta givetvis är samma du använder när du skaffar Penny. Om så är fallet så kommer Penny avsluta ditt gamla abonnemang och flytta numret inom 5-7 arbetsdagar.

Om du istället vill ha ett nytt nummer så erbjuds du att välja mellan 4 stycken olika, men här har vi ett tips du kan prova och det är att ladda om sidan för då dyker det ibland upp nya nummer att välja på.

Precis som hos de andra ultralågprisoperatörerna så har Penny ingen bindningstid eller uppsägningstid och är därför ett bra val för dig som vill prova.

Penny säljs endast på internet

Även detta är kanske ingen större överraskning då konceptet är likadant som hos deras närmaste konkurrenter. Vill man köpa ett mobilabonnemang så kan detta endast göras på internet och då på deras egen hemsida.

Fördelarna är många men främst så kan Penny på så vis hålla ned priserna till ett minimum samt se till att du som beställer kan göra det i lugn och ro och alltid få ta del av det senaste erbjudandena.

När man skaffar Penny så är det inte ovanligt att man får rabatt den första tiden man har Penny samt att man får med en extra surfpott på hela 40 GB från start. Surfpotten man får med gäller i hela 6 månader eller tills den har utnyttjats.

Just nu får du även med Penny Play i 12 månader när du skaffar Penny vilket innebär att du kan streama serier och filmer och tjänsten fungerar faktiskt även utanför Sverige men när du befinner dig inom EU. Penny Play är i grunden samma tjänst som Com Hem Play för dig som undrar.

För dig som bor i ett Comhem-hus och har 3 hål i väggen som de kallar deras kabelTV så erbjuder Penny även bredband. Om du skaffar både mobilabonnemang och bredband hos Penny så får du dubbel surf på ditt mobilabonnemang. Vilket gör Penny ännu mer prisvärt då de redan från start är bland de billigaste mobiloperatörerna.

Väldigt bra täckning till ett lågt pris med Penny

En av Pennys största styrkor är att man använder sig av Tele2s mobilnät vilket inte är så konstigt då Tele2 äger Penny. Fördelen med detta mobilnätet är att Tele2 delar nät med Telenor på 2G/4G och på 3G så delar man med Telia.

Genom att välja Penny så får du därför tillgång till väldigt bra täckning utan att det blir speciellt dyrt. Tele2 har även vunnit priser för att ha ett riktigt mobilnät vilket som sagt inte är så konstigt.

För dig som älskar teknik och har koll på tekniker så kan vi dessvärre dock säga att för närvarande så erbjuds inte WiFi-samtal eller VoLTE. Bland ultralågprisoperatörerna är detta dock standard och egentligen är det bara Hallon som sticker ut här och erbjuder det.

Skulle du resa inom EU/ESS så tillkommer inga extra kostnader utan du kan använda Penny precis som om du vore i Sverige och surfa upptill 12 GB/mån. Om du däremot reser utanför EU/ESS så blir det ganska dyrt och du bör kolla upp priserna i förväg.

Support via chatt och e-post hos Penny

Precis som hos konkurrenterna så är det support via chatt och e-post som gäller hos Penny och enklast är att logga in hos Penny eller i appen för att hitta chatten. Tänk på att den bara finns tillgänglig mellan 09-18 på helgfria vardagar.

Vår rekommendation är att alltid välja chatt före e-post om du har bråttom med ditt ärende. Om du däremot har en fråga som du inte har bråttom med så fungerar e-post ypperligt även om svar kan dröja ett tag.

När du skriver ett meddelande så är vårt tips att alltid infoga så mycket information du bara kan komma på. Det är alltid bättre med mer än för lite för att ditt ärende skall lösas så snabbt som möjligt då risken för fler följdfrågor minskar.

För att du skall slippa kontanta supporten så har även Penny samlat mycket information på deras hemsida under hjälp. Där kan du söka i deras kunskapsbas på olika frågor och hitta oerhört mycket information.

Endast betalning via kort med Penny

Hos Penny kan man enbart betala med bankkort och det i sig är det inga fel på och faktiskt bra då det inte görs någon kreditkontroll. När du skaffar Penny så lägger du till ditt kort som sedan är sparat och varje gång det skall dras pengar så sker det automatiskt utan att du behöver göra något. Betaldagen kommer att bli den dagen du skaffade och aktiverade ditt Penny vilket gör att den kan variera. Så man kan säga att det fungerar ungefär som ett modernt autogiro.

För att ditt kort skall kunna läggas till på Penny så måste det vara ett Visa eller Mastercard, dvs American Express och andra kort fungerar inte i skrivande stund vilket vi tycker är lite tråkigt. Kortet behöver även vara utfärdat i Sverige vilket tyvärr begränsar folk att skaffa det med utländska kort.

Om det fortfarande skulle krångla så rekommenderar vi att kolla upp så att internetköp är öppet på kortet. Detta kan man ofta se genom att logga in på sin bank. Pennys betalning går nämligen just under internetköp.

Din oanvända surf sparas hos Penny

Hos Penny så sparas din oanvända surf automatiskt vid varje månadsskifte. Som mest kan du spara 3 gånger den mängd du har på abonnemanget. Så har du det minst abonnemanget på 3 GB så kan du spara som mest 9 GB data.

I Pennyappen håller du sedan enkelt koll på din spara surf samt hur mycket surf som försvinner vid nästa månadsskifte om surfen går ut. Surfen kan nämligen bara sparas i 6 månader hos Penny.

Det som kan vara värt att tänka på är om du ändrar surfmängd och då har Penny ganska generösa villkor. Uppgraderar du så får du med all sparad surf medan skulle du nedgradera så får du med dig all surf som går in i maxtaket.

Så för att ta ett exempel när du nedgraderar. Du har idag mobilabonnemanget med 8 GB surf och har sparat 20 GB. Du väljer att nedgradera till 3 GB per månad och då är det nya tak för sparad surf 9 GB. Det innebär att när du nedgraderar så kommer du har 9 GB sparad surf då 11 GB försvinner då de inte får plats längre på grund av taket på 9 GB max för 3 GB-abonnemanget.

Om din surf tar slut hos Penny så kan du inte surfa vidare utan att köpa mer surf. Vårt tips är då att överväga att uppgradera mobilabonnemanget istället då du får betydligt med surf för pengarna än att köpa till åt gången. Sedan kan du alltid nedgradera abonnemanget ifall du inte behöver så mycket surf framöver.

Penny är ett bra val för att sammanfatta

Skall man sammanfatta det hela så är Penny precis som sina konkurrenter är riktigt bra val då du får otroligt mycket för pengarna. Extra prisvärt blir det ifall du är intresserad av serier och filmer genom Penny Play som är en unik tjänst bland konkurrenterna.

Annars är Penny för dig som idag har Tele2, Comviq eller en annan operatör i Tele2s nät och är nöjd med täckningen du har idag. Med Penny får du nämligen tillgång till samma 2G, 3G och 4G-nät som ovan nämnda.

Då Penny inte säljer mobiler så behöver du redan ha en mobil eller skaffa den på annat vis. Det i sig är inget fel heller då det faktiskt kan bli billigare många gånger att köpa en ny mobil i butik och sedan teckna ett billigt abonnemang. Och köper du begagnat så sparar du ännu mer pengar och på miljön.

Är du fortfarande osäker på Penny så tycker vi du skall prova. Man ägs trots allt av Tele2 som är en stor och seriös ägare och dessutom så har man varken bindningstid eller uppsägningstid. Nu tror vi du kommer bli nöjd om du testar, men skulle du inte vara det så är det bara att byta till nästa mobiloperatör.

Pennys mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 99kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 149kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 18 GB

 • 18 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 199kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 40 GB

 • 40 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 289kr/mån

Visa erbjudande

Pennys mobilabonnemang för studenter

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis vara inskriven hos CSN eller ha ett Mecenatkort.

Studentabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 99kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 149kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 18 GB

 • 18 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 199kr/mån

Visa erbjudande

Studentabonnemang 40 GB

 • 40 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 289kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av Penny

Vad är vårt omdöme av Penny?

På vår sida så hamnar Penny på plats 7/20 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Penny på sidan.

Vilket nät använder Penny?

Penny använder sig av Tele2s nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Tele2. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Penny. Se täckningskarta för Penny.

Vilken kundtjänst har Penny?

Du kan ta kontakt med Penny på följande sätt:

 • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Penny?

Nej, Penny har ännu inte lanserat 5G och det är inte så konstigt då det fortfarande är väldigt nytt. Längre fram är vi övertygade om att även Penny kommer att erbjuda 5G.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Penny?

Nej, Penny erbjuder i dagsläget inte eSIM så det betyder att du får nöja dig med ett trippel-SIM som du sätter i din mobil.