Om Katshings abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G och 4G
Maxhastighet Obegränsad
Support Chatt och e-post
Betalning Autogiro, faktura och bankkort
Kan man köpa med mobil? Nej

Hur bra är Katshing?

Prisvärde:
90/100
Täckning:
87/100
Kundnöjdhet:
68/100
I utlandet:
80/100
Populäritet och slutbetyg:
54/100

Recension och omdöme av Katshing

Här går vi in mer på djupet kring Katshing och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Katshing är operatören där alla abonnemang har nonstop surf

Katshing var en stor jätte inom att sälja mobiler från att de startade 2003. Med åren blev man ett välkänt namn men år 2016 så gick man in konkurs. År 2020 så startade istället katshing Mobile AB som tog över namnet Katshing men detta är alltså ett helt annat bolag vilket kan vara bra att veta trots samma namn.

Katshing är som sagt numera en helt ny mobiloperatör och för att hålla kostnader nere så har man hyrt in sig i Tele2s mobilnät. Affärsiden är enkel och går ut på att erbjuda mobilabonnemang med nonstop surf inkluderad.

Precis som hos andra mobiloperatörer så är det enkelt att byta till Katshing ifall man har ett nuvarande mobilnummer. Då fyller man i detta när man beställer Katshing och därefter kommer Katshing att sköta allt åt dig som att flytta över numret samt säga upp din gamla mobiloperatör.

För att detta skall fungera så krävs det dock att du har mobilnumret registrerat på samma personnummer som du anger när du skaffar Katshing. Du får heller inte ha någon bindningstid kvar och är det ett kontantkort så behöver detta vara registrerat på ditt personnummer.

Precis som hos andra operatörer så kan man även välja att få ett nytt mobilnummer när man skaffar Katshing vilket kan vara att föredra ifall man är osäker på om Katshing är något för en.

Abonnemangen hos Katshing säljs endast på deras hemsida

Precis som de flesta konkurrerande mobiloperatörer så är Katshing moderna och ekonomiska vilket innebär att deras mobilabonnemang endast säljs på deras hemsida. Detta är något vi gillar då man i lugn och ro kan beställa och har full kontroll över priser och vad man gör.

Som ny kund så får du SIM-kortet hemskickat gratis och de har ingen startavgift heller. Detta gillar vi starkt och det gör att man trots allt kan prova Katshing. Då Katshing varken har bindningstid eller uppsägningstid så är det även riskfritt.

Hos Katshing kan man därefter välja fem mobilabonnemang och skillnaden mellan dessa är hur mycket surf som ingår, Katshings unika nonstop surf ingår i samtliga abonnemang och innebär att tar surfen slut så sänks hastigheten till 1 Mbit/s och man kan surfa vidare.

Man kan känna sig frestad att välja ett billigare med lite surf som sedan ger obegränsad surf i 1 Mbit/s men det anser vi inte att man skall göra. Även om 1 Mbit/s duger till det mesta när man surfen i full hastighet tar slut så är det tråkigt att t.ex. inte kunna streama i HD eller göra annat som kräver hög hastighet.

Så tänker man använda surf i mobilen så skall man inte låta sig bli frestad av priset på de billigare mobilabonnemangen. Du bör istället välja den surfmängd du förväntar dig att du behöver och se nonstop-surfen mer som en nödlösning.

Något att tänka på med Katshing är att man inte säljer några mobiltelefoner. Så behöver du en så gör du bäst i att köpa den begagnad eller i någon butik. Vi har testräknat lite och ofta blir det faktiskt billigare att köpa en mobil samt teckna Katshing än att köpa mobil med fri surf abonnemang hos andra mobiloperatörer.

Men det är något du enkelt kan räkna på själv. För att räkna ut kostnaden så summerar du mobilens pris med Katshings abonnemang i 24 månader och sedan tar du summan och delar på 24. Då får du en månadskostnad du kan använda för att jämföra mot andra erbjudanden.

Täckningen är det inget fel på, den är väldigt bra med Katshing

Man skulle kunna tänka sig att Katshings låga priser skulle innebär sämre täckning än hos andra operatörer men så är inte fallet. Detta beror på att Katshing har lyckats hyra in sig hos Tele2 vilket innebär att man har samma täckning som Tele2, Comviq och Penny.

Så om du skulle ha haft ovanstående operatörer tidigare så kommer du att känna igen täckningen. Men är du ny i Tele2s mobilnät så kan vi säga att de blivit utsett till Sveriges näst bästa även om om samtliga nät i Sverige är otroligt bra.

Tele2 bygger mobilnät med Telenor på 2G och 4G vilket innebär att har du haft Telenor eller Vimla så kommer du i Katshings nät ha samma täckning på 2G och 4G. När det kommer till 3G så samarbetar Tele2 med Telia.

Något som är värt att påpeka är att Katshing tyvärr saknar VoLTE vilket gör att man inte kan ringa samtal över 4G-nätet. Så skulle man få ett samtal så kommer mobilen få koppla om till 3G eller i värsta fall 2G. Hamnar du på 2G så kommer ej surf att fungera under samtalet.

Katshing stöder inte heller WiFi-samtal vilket innebär att finns det ingen mobiltäckning så kan du inte ta emot samtal/sms förrän du får täckning igen. Skulle WiFi-samtal funnits så hade du kunnat ringa och skicka sms som vanligt om mobiltäckningen var borta men ett WiFi istället fanns.

Supporten har bra öppettider hos Katshing

Något som är riktigt bra Katshing är deras öppettider för supporten som är ovanligt bra när det kommer till en så här pass billig mobiloperatör. Supporten har öppet alla dagar i veckan och man kan nå den på flera olika sätt.

Vi rekommenderar att man använder chatten främst ifall man har ett brådskande ärende. Då kan man snabbt få tag i Katshing och förklara sitt ärende och då Katshing kan ställa följdfrågor så kan ärendet snabbt lösas eller eskaleras om så krävs.

Katshing erbjuder även telefonsupport men denna är lite lurigare. Detta då den fungerar som så att du fyller i att du vill bli uppringd och får sedan välja på två tidsluckor. Det innebär att det normalt sätt tar längre tid att nå Katshing via telefon än via chatt.

Har du mindre brådskande frågor så finns även e-postsupport. Ett tips är att ifall du kontaktar Katshing på detta vis att ta med så mycket information som möjligt, även sådant som kanske inte känns helt nödvändigt. På så vis minimerar du risken för följdfrågor som drar ut på supporttiden.

Betala snabbt och enkelt med kortbetalning till Katshing

Katshing samarbetar med Klarna och genom Klarna så erbjuder man kortbetalning så att du kan betala för ditt abonnemang. Det fungerar som så att du anger dina kortuppgifter när du beställt och sedan sparas de säkert hos Klarna.

Därefter dras det pengar automatiskt en gång i månaden från ditt kort så länge du har kvar abonnemanget. Supersmidigt och som ett modernt autogiro skulle vi säga. Det som är bra är även att risken för att du missar en betalning och åker på extra avgifter är minimal.

Men visst du behöver ju se till att ha pengar på ditt konto, alternativt kan du använda ett kreditkort som du sedan lägger upp i internetbanken som e-faktura. Då dras Katshing på kreditkortet där det alltid finns pengar och så får du det på månadsfakturan för kreditkortet.

Katshing är på pappret ett fantastiskt val

Så för att sammanfatta det hela så är Katshing på pappret ett riktigt bra val. Anledningen att vi skriver på pappret är för att de är så pass nya och har mycket att bevisa. Man erbjuder otroligt prisvärda mobilabonnemang i ett av Sveriges bästa mobilnät.

Att man har ett riktigt bra erbjudanden gör även tröskeln lägre att prova de. Vi skulle säga att det är relativt riskfritt att flytta sitt riktiga nummer då Katshing varken har bindningstid eller uppsägningstid och man därför lätt kan flytta tillbaka numret eller vidare till en annan operatör och vill man inte flytta numret så kan man alltid välja ett nytt.

Sammanfattning av Katshing

Vad är vårt omdöme av Katshing?

På vår sida så hamnar Katshing på plats 13/12 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Katshing på sidan.

Vilket nät använder Katshing?

Katshing använder sig av Tele2s nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Tele2. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Katshing. Se täckningskarta för Katshing.

Vilken kundtjänst har Katshing?

Du kan ta kontakt med Katshing på följande sätt:

  • Genom att chatta
  • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Katshing?

Nej, Katshing har ännu inte lanserat 5G och det är inte så konstigt då det fortfarande är väldigt nytt. Längre fram är vi övertygade om att även Katshing kommer att erbjuda 5G.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Katshing?

Nej, Katshing erbjuder i dagsläget inte eSIM så det betyder att du får nöja dig med ett trippel-SIM som du sätter i din mobil.