Om Karma Mobils abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G och 4G
Maxhastighet 100 Mbit/s
Support Telefon, chatt och e-post
Betalning Autogiro, faktura och e-faktura
Kan man köpa med mobil? Nej

Hur bra är Karma Mobil?

Prisvärde:
100/100
Täckning:
91/100
Kundnöjdhet:
67/100
I utlandet:
85/100
Populäritet och slutbetyg:
71/100

Recension och omdöme av Karma Mobil

Här går vi in mer på djupet kring Karma Mobil och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Karma Mobil, det bästa valet i Telenors nät?

Antalet operatörer i Telenors mobilnät blir allt fler och nu har turen kommit till att ta en titt på nya Karma Mobil. Själva bolaget registrerades under 2019 i Nacka strand men drog igång på riktigt under 2020 och är därför en väldigt ny operatör.

När man lanserade så hade man väldigt fokus på seniorer och så har man fortsatt och det är därför lätt att få intrycket att Karma mobil endast vänder sig till seniorer men det är felaktigt, alla som är över 18 år är välkomna att teckna abonnemang hos Karma Mobil.

Att beställa är väldigt lätt och det enda man behöver göra är att välja surfmängd. Fria samtal/sms till vanliga nummer och mobilnummer inom Sverige ingår nämligen i samtliga abonnemang.

När man väl valt surfmängd så trycker man på beställ och för då upp en tydlig sammanställning över processen och erbjudandet. Man får då valet att flytta sitt nummer och välja datum när det skall starta. Flyttdatumet är minst 5 vardagar framåt kan vara bra att veta.

Väljer man att flytta sitt nummer till Karma så kommer Karma automatiskt att säga upp ditt gamla mobilabonnemang hos din gamla operatör i samband med flytten. För att det skall fungera så krävs det dock att personnumret är det samma på det nya abonnemanget som på det gamla. Det får heller inte finnas några övriga hinder som bindningstid för att flytten skall gå igenom.

Men om allt är i ordning så behöver du alltså inte kontakta din gamla operatör om du skall byta till Karma utan du uppger bara ditt nummer och när det skall flyttas så löser Karma allt åt dig, super smidigt precis som det skall vara enligt oss.

Om du istället vill ha ett nytt mobilnummer så har du två val, ett vanligt nummer där du får 12 olika alternativ att välja på eller ett guldnummer där du även får 12 alternativ att välja på. Fördelen med guldnummer är att det är enkla nummer som du själv och andra kan komma ihåg.

När du gjort dessa val så får du uppge dina personuppgifter, välja till eventuella tilläggstjänster och sedan är det bara att beställa. Inom 1-3 dagar får du hem ett nytt simkort och kan börja använda det direkt om du valt ett nytt nummer, har du däremot valt att det skall flyttas så bör du sätta i det i telefonen först när flytten skett.

Karma mobil går endast att köpa via deras hemsida

Precis som hos andra nya mobiloperatörer så kör Karma samma upplägg och det innebär att abonnemangen endast säljs via deras webbsida. Detta i sig har flera fördelar då det hjälper Karma att hålla ned kostnader och samtidigt möjliggör lägre priser för dig som kund.

En annan fördel är att du alltid kan hitta de senaste erbjudandena på ett ställe och veta att de faktiskt är de bästa och senaste, det finns ju inget annat ställe så att säga. Så det gör att du alltid kan känna att du väljer det bästa erbjudandet. I skrivande stund så kör Karma på att du får din ålder i rabatt i två månader och det fungerar så att är du 18 år så får du 18 % rabatt i 2 månader, skulle du vara 50 år så får du 50 % i rabatt.

Sist men minst skall man inte underskatta vikten att i lugn och ro göra sitt val och lägga beställningen. Många är vi som känner igen hetsen som lätt uppstår i en butik när en stressad säljare skall hjälpa en, säljaren vill snabbt sälja på dig något för att hjälpa nästa kund. Beställer man själv däremot på hemsidan så gör man det precis i sitt eget tempo och har möjlighet att läsa igenom villkor både en och två gånger.

Som vi tidigare påpekat så kan vem som helst över 18 år beställa Karma även om sidan är väldigt seniorinriktad. Vår gissning är att man vill göra sidan enkel för seniorer helt enkelt och det i sig är ju bra för alla andra även då saker är väldigt tydliga och enkla.

Täckningen är det inget fel på med Karma Mobil

Karma mobil likt andra mindre operatörer bygger inga egna nät utan hyr istället in sig i andra nät. Karma har valt Telenors nät och därmed erbjuder man 2G, 3G och 4G med riktigt bra täckning.

Telenor har nämligen senaste åren byggt ut nätet rejält och främst märks skillnaden i norra Sverige där man numera utmanar Telia rejält. Numera kan du räkna med bra täckning i norra delarna av landet och givetvis övriga delar med Telenors nät och Karma.

En stor fördel med Karma är att de erbjuder även VoLTE vilket gör att samtalstäckningen teoretiskt förbättras över operatörer som inte har VoLTE. Men 4G-samtal som det även kallas innebär att man kan ringa över 4G-nätet utan att telefonen behöver koppla om till 2G eller 3G.

Den största fördelen med att man slipper omkopplingen är att man då kan använda surf och data under samtalet. Blir man omkopplad till 2G vilket alltså inte sker på Karma men hos vissa andra billiga operatörer så slutar surfen att fungera under samtalet vilket kan vara störande om man vill kolla upp något samtidigt.

Karma erbjuder även WiFi-samtal vilket innebär att mobilen kan koppla upp sig mot mobilnätet över WiFi om det vanliga mobilnätet inte har täckning. Detta är speciellt bra för alla som bor i miljöhus eller tappar sin täckning i källare på sina hus där mobilmasterna sällan når fram, då kan man fortsatt vara uppkopplad genom att mobilen växlar över på ett WiFi som finns. Därmed kan man ta emot och ringa samtal även där mobilnätet inte når fram, en stor pluspoäng.

När det kommer till hastighet på mobilsurfen så är den begränsad till maximalt 100 Mbit/s. För dig som surfar i mobilen, kollar på videoklipp, serier och filmer så kommer normalt detta inte märkas av. Men väljer du att ladda ned större appar och uppdateringar så kan det den begränsande hastigheten märkas av.

Support via flera vägar hos Karma Mobil

De allra flesta behöver normalt inte support då allt bara fungerar och så lär det bli även för dig om du skaffar Karma mobil. De erbjuder en stabil tjänst av bra kvalité där man tänkt på det mesta för hur en bra operatör skall vara enligt oss.

Men skulle du behöva support så har de en kunskapsbank där du kan kolla igenom de vanligaste frågorna. Vi har gått igenom den och tycker den är väldigt bra och tydlig. De vanliga frågor och svaren vi förväntar oss finns med men även mycket annat. Det är därför ett bra ställe att undersöka först om man behöver support.

Annars så erbjuder även Karma telefonsupport och den erbjuds på helgfria vardagar mellan kl 09-19 vilket är generösa öppentider. Ringa är bästa sättet ifall man snabbt behöver hjälp då ärendet normalt kan lösas direkt över telefon.

Har man inte möjlighet att ringa så finns det även chatt som är liknande öppentider som telefonsupporten. Fördelen att gå via chatten är att likt över telefon så kan de flesta ärenden lösas direkt utan att återkoppling krävs. Värt att notera är dock att uppsägningar och ändringar av betalmetod endast hanteras via telefon.

Sist så finns även e-post vilket kan vara en smidig kanal. Tänk dock på att väntetiden på e-post normalt är längre än chatt och telefon. Därför bör du använda detta alternativ främst för ärenden som inte är brådskande.

Hur betalar man för sitt Karma mobil?

Karma mobil har satsat på många betalsätt och du kan välja att betala med pappersfaktura, faktura via e-post, e-faktura eller autogiro. Man jobbar även på ett erbjuda kortbetalning i framtiden med Visa och Mastercard.

Vår rekommendation är att man undviker pappersfaktura eftersom det är dåligt för miljön och kostar 29kr/faktura. Dessutom finns det alltid risk att man kanske slarvar bort den eller glömmer av den och åker på extra avgifter för att man inte betalat i tid.

Det sistnämnda gäller även faktura via e-post, det är lätt hänt att man glömmer bort den. Vi rekommenderar dock att man börjar med det alternativet trots det. Men så fort man har möjlighet så bör man byta till antingen autogiro eller e-faktura.

Fördelen med autogiro är att där behöver man bara se till att pengar finns på en konto så sköter sig allt automatiskt. Fördelen med e-faktura är att du får den direkt i din internetbank, kan se på den och godkänna den. Vilket man väljer av e-faktura eller autogiro är upp till vad man föredrar, men enligt oss bör man definitivt välja ett av dessa två.

Fantastiska tilläggstjänster hos Karma

Något som vi verkligen gillar med Karma mobil är deras tilläggstjänster extra sim och hemnummer. Detta är två tjänster som främst funnits hos de största och dyraste operatörerna i Sverige och trots ett intresse så har de mindre och framförallt lågprisoperatörerna inte plockat in det i sortimentet.

Men hos Karma mobil så är det ändring på det och tjänsten extra SIM finns. Den innebär att du får ett extra SIM-kort mot avgift som du kan sätta i en dator, surfplatta, 4G-router eller 4G-pinne.

Extra sim-kortet delar surfmängden med ditt huvudabonnemang och innebär att du t.ex. kan säga upp bredbandet och ha extra sim-kortet som bredband och därmed sänka din kostnad rejält. Detta under förutsättning att du klarar dig på max 100 GB som är största mängden hos Karma.

Ett annat tillägg som kanske främst var saknat förr i tiden är fastnätsnummer eller hemnummer i mobilen. Det innebär att man mot en extra kostnad kan få ett fastnätsnummer knutet till sitt mobilabonnemang hos Karma.

Så t.ex. bor du i Stockholm och har ett 08-nummer du betalar mycket för och vill ha kvar så kan du mot en låg månadskostnad flytta det till ditt Karma-abonnemang. Folk som då ringer på ditt 08-nummer kommer automatiskt fram utan att de märker något på ditt mobilnummer.

Karma mobil är ett fenomenalt val

Mycket har hänt på den svenska mobilmarknaden senaste året och det har kommit ett gäng nya mobiloperatörer. Karma mobil är en av de och de sticker verkligen ut med sina fantastiska priser.

Vi tror rejält på Karma och det skulle inte förvåna oss det minsta om de växer till sig och blir en av de större mobiloperatörerna bland lågprisoperatörerna. Eller lågpris och lågpris, Karma erbjuder bland de billigaste mobilabonnemangen i Sverige så det stämmer.

Men lågpris som de andra operatörerna är inte Karma, de erbjuder nämligen VoLTE, WiFi-samtal, extra SIM (mot kostnad) och telefonsupport med generösa öppentider. Så man utmanar helt enkelt lågprisoperatörerna med mycket av det som de normalt inte har.

Vi tycker Karma mobil gör allt rätt och ser verkligen framemot att följa de. Priserna, täckningen, tjänsterna och kvalitén gör att de har stor potential på att ta hem titeln Sveriges bästa mobiloperatör. Det skall verkligen bli spännande att se utvecklingen.

Tycker du allt låter bra och är intresserad av att prova Karma mobil så kan vi påpeka att Karma har 0 månader bindningstid och 0 månaders uppsägningstid. Det innebär enligt oss att det är så riskfritt det kan bli att prova Karma mobil. Skulle man inte vara nöjd så är det bara att byta vidare, även om vi har svårt att tänka oss att du inte skulle bli nöjd.

Karma Mobils mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 159 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån)

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 15 GB

 • 15 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 199 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån)

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 25 GB

 • 25 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 249 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån)

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 40 GB

 • 40 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 299 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån)

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 349 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån)

Visa erbjudande

Karma Mobils mobilabonnemang för seniorer

För att teckna dessa abonnemang behöver du vanligtvis ha fyllt 55 år.

Seniorabonnemang 5 GB

 • 5 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 99 kr/mån (55-100% i rabatt första 2 mån)

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 10 GB

 • 10 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 139 kr/mån (55-100% i rabatt första 2 mån)

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 15 GB

 • 15 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 169 kr/mån (55-100% i rabatt första 2 mån)

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 25 GB

 • 25 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 199 kr/mån (55-100% i rabatt första 2 mån)

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 40 GB

 • 40 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 249 kr/mån (55-100% i rabatt första 2 mån)

Visa erbjudande

Seniorabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 299 kr/mån (55-100% i rabatt första 2 mån)

Visa erbjudande

Sammanfattning av Karma Mobil

Vad är vårt omdöme av Karma Mobil?

På vår sida så hamnar Karma Mobil på plats 8/16 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Karma Mobil på sidan.

Vilket nät använder Karma Mobil?

Karma Mobil använder sig av Telenors nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Telenor. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Karma Mobil. Se täckningskarta för Karma Mobil.

Vilken kundtjänst har Karma Mobil?

Du kan ta kontakt med Karma Mobil på följande sätt:

 • Genom att ringa
 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Karma Mobil?

Nej, Karma Mobil har ännu inte lanserat 5G och det är inte så konstigt då det fortfarande är väldigt nytt. Längre fram är vi övertygade om att även Karma Mobil kommer att erbjuda 5G.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Karma Mobil?

Nej, Karma Mobil erbjuder i dagsläget inte eSIM så det betyder att du får nöja dig med ett trippel-SIM som du sätter i din mobil.