Om Fibios abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G, 4G och 5G
Maxhastighet Obegränsad
Support Telefon och e-post
Betalning Autogiro och faktura
Kan man köpa med mobil? Nej

Hur bra är Fibio?

Prisvärde:
75/100
Täckning:
88/100
Kundnöjdhet:
68/100
I utlandet:
85/100
Populäritet och slutbetyg:
50/100

Recension och omdöme av Fibio

Här går vi in mer på djupet kring Fibio och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

Fibio är en ny operatör i Telenors nät

Senaste åren så har det kommit med mängder av nya operatörer och de har en sak gemensamt, de har ofta riktigt låga priser och lovar att ha bra support. Nu har turen kommit till Fibio och vi skall undersöka huruvida tesen stämmer.

Fibio startade under 2019 men kom igång på allvar 2020 och liksom andra operatörer så har man valt att hyra in sig i ett mobilnät. I Fibios fall så har man valt Telenors vilket är ett av de populäraste näten bland inhyrda operatörer i Sverige har vi märkt.

När du skall beställa Fibio så går du in på deras hemsida och väljer ett mobilabonnemang, utöver vanliga mobilabonnemang så erbjuder Fibio speciella mobilabonnemang som kan tecknas för studenter, seniorer och barn. Gemensamt för dessa abonnemang är att man får mer surf per krona.

När det kommer till de speciella abonnemangen så är Fibio något sämre än sina konkurrenter när det kommer till villkoren. För att skaffa ett seniorabonnemang så måste du ha fyllt 65 år och skaffar du ett barnabonnemang så gäller det bara barn upptill 12 år.

Men när du valt ditt abonnemang så är det dags att beställa. Du letar som sagt upp det abonnemang du skall ha och trycker på beställ. Du får då upp en sida med abonnemanget du valt och det första du skall välja är om du vill flytta ditt nummer till Fibio eller ha ett nytt nummer.

Väljer du att flytta ditt nummer så anger du det och när det skall flyttas (minst 5 vardagar fram i tiden). Därefter får du fylla i dina uppgifter och slutföra beställningen. Fibio kommer därefter att flytta ditt nummer på datumet du valt och avsluta ditt gamla abonnemang hos din gamla operatör automatiskt. Du behöver därför inte ens kontakta din gamla operatör när du byter till Fibio.

Skulle du få avslag däremot på nummerflytten så kommer du behöva kontakta din gamla operatör och då kommer avslaget vanligtvis bero på att du använt olika personnummer hos Fibio och din gamla operatör. Det kan även bero på att du har bindningstid kvar hos din gamla operatör. När du väl rett ut problemet hos din gamla operatör så kan du be Fibio att göra ett nytt försök att flytta numret.

Skulle du välja ett nytt nummer istället när du beställer så kommer du att tilldelas ett slumpmässigt mobilnummer. Du har tyvärr inte någon möjlighet att välja från en lista som vissa andra operatörer erbjuder. Så vill du ha ett trevligt nummer så kan det vara värt att ordna det hos en annan operatör och flytta det till Fibio.

Hos Fibio har du för övrigt 1 månads uppsägningstid och 0-24 månader bindningstid. Bindningstid får du normalt ifall du väljer att teckna ett abonnemang med mobil.

Fibio beställer du på internet

Vad vi känner till så går Fibio endast att beställa på internet via deras egen hemsida. Detta är numera standard bland nya operatörer och framförallt hos de som vill hålla nere priser och kostnader. En annan fördel är att du lätt ser vilka kampanjer som gäller just nu och kan ta del av de.

Att beställa är som sagt väldigt enkelt och du har villkor och priser lätt tillgängliga och därmed kan du i lugn och ro beställa och få det du faktiskt vill ha. Du slipper stressen som ofta uppstår om du står i en butik eller ringer för att beställa och kan göra beställningen i din egen takt.

Som ny kund hos Fibio får du ofta ta del av diverse kampanjer på deras sida där du t.ex. får Viaplay på köpet eller en rabatt under dina första månader hos Fibio. Kampanjerna uppdateras regelbundet och du ser de alltid på deras hemsida.

Utöver mobilabonnemang för privatpersoner så erbjuder även Fibio mobilt bredband vilket är ett välkommet tillskott på den svenska marknaden enligt oss. När det kommer till mobilabonnemang så finns det mängder av operatörer, men på mobilt bredband är det betydligt färre.

Vi gillar täckningen med Fibio

Täckningen med Fibio är riktigt bra och det tackvare att man använder sig av Telenors mobilnät. Telenors nät erbjuder en bra stabilitet och numera har man även riktigt bra täckning i norra Sverige där annars Telia dominerat.

Vi testar de olika näten då och då och kan säga att Telenor är ett av våra favoritnät pga sin jämna täckning. Det är ytterst sällan man ser något annat än 4G i displayen och det är ett väldigt gott tecken.

En superstor fördel med Fibio är även att de stöder VoLTE vilket är 4G-samtal och det innebär att har du 4G och får ett samtal eller skall ringa ett så kan det ske över 4G-nätet. Det möjliggör till högre samtalskvalite men framförallt att du kan använda surf och data under ditt samtal.

Hos operatörer som inte har VoLTE-tekniken så måste mobilen koppla om till 2G eller 3G när ett samtal sker vilket innebär dels att det finns risk att det inte finns 2G/3G i området och samtalet misslyckas. Men även om du hamnar på 2G att du inte kan använda surf och data under samtalet vilket kan vara störande i dagens samhälle.

Utöver VoLTE så erbjuds även WiFi-samtal vilket innebär att du kan ringa och ta emot samtal över WiFi. För att det skall fungera så måste din mobil stöda det, vilket de flesta nyare iPhone och Samsung gör. I praktiken så fungerar det sedan så att om du inte har vanlig mobiltäckning där du befinner dig men är uppkopplad på ett WiFi så kommer mobilen att ansluta till mobilnätet den vägen.

Hastighetsmässigt så erbjuder Fibio obegränsad hastighet. Det innebär att din surfhastighet styrs av vad din mobil klarar och vad masterna i ditt område kan leverera.

Supporten är riktigt bra hos Fibio

Många av de nyare operatörerna i Sverige som blivit populära har tyvärr halkat efter när det kommer till support vilket kan vara störigt den dag man faktiskt behöver hjälp med något. Detta vill Fibio ändra på och därför har man en 100% nöjd kund garanti.

Garantin består av bland annat snabb service, vilket innebär att du får 3 GB mobilsurf om de inte besvarar ditt samtal inom 10 minuter eller ett mejl du skickat inom 24 timmar. De garanterar även att du alltid får byta abonnemangsform när du vill.

Du får även extra lång ångerrätt, hela 3 veckor för att du skall kunna ångra dig om något inte känns rätt. Och skulle du behöva pausa ditt abonnemang så kan du göra det max 6 månader per år.

Dessa löften och den snabba supporten när man väl behöver hjälp är Fibios största styrka enligt oss. Just att de har en snabb telefonsupport skulle vi säga är det bästa då det numera är ovanligt hos de flesta konkurrenter.

Hos Fibio kan du betala på vanliga vis

Medan många nya operatörer endast erbjuder kortbetalning så har Fibio inte det. Däremot så erbjuder man de klassiska betalsätten pappersfaktura, faktura via e-post och autogiro.

Vi rekommenderar att man väljer faktura via e-post eller autogiro så är man snäll mot miljön men även sparar pengar på att slippa avgiften för pappersfaktura. Bäst är autogiro så slipper man även riskera att glömma bort e-postfakturan vilket kan vara lätt hänt.

För att skaffa autogiro så kan du följa instruktionerna på din faktura alternativt beställa hem blanketter på mina sidor. Vår rekommendation är att man börjar med faktura via e-post och sedan så snart som möjligt byter till autogiro.

Värt att påpeka är att fakturorna skapas omring den 10:e varje månad och skall betalas i slutet av månadsskiftet. Det innebär att beställer du runt den 15:e som exempel så kommer din faktura dröja ganska länge innan du får den och det är inget du behöver vara orolig över.

Fibio är ett välkommet alternativ

Så vad tycker vi om Fibio? Jo, vi tycker det är intressant och välkommet val på den svenska marknaden. Det märks tydligt att Fibio inte främst satsar på att vara billigast utan faktiskt satsar på kvalité.

Det innebär att om du gillar Telenors mobilnät så är Fibio ett av de bästa valen om du värdesätter bra support och hög kvalité. Du får en liknande upplevelse som hos Telenor men till ett något bättre pris. Behöver du hjälp så kan du räkna med att få det snabbt tillskillnad från Telenor där det kan vara långa kötider när man ringer.

Vi gillar även att Fibio bjuder på något extra när man blir ny kund, t.ex. Viaplay eller rabatt under ens första tid. Det gör tröskeln att testa Fibio till en längre vilket gör att desto fler kanske upptäcker vilken bra operatörer det faktiskt är.

Eftersom Fibio även går i Telenors nät så är det ett riktigt bra alternativ i hela Sverige enligt oss. Det kommer fungera riktigt bra även i norra Sverige där annars Telia varit dominanta. Så vårt tips är att testa Fibio, skulle det inte vara bra just där du vistas så har du en månads uppsägningstid och kan byta tillbaka eller till något annat.

Tecknar du endast abonnemang så är bindningstiden vanligtvis 0 månader och vi rekommenderar att du gör på det viset om du inte tidigare testat Telenors mobilnät. Har du däremot testat Telenors nät tidigare och är på jakt efter en ny mobil så bör du heller inte vara rädd för att binda upp dig på 24 månader med mobil + abonnemang.

Själva ser vi framemot att följa Fibios resa och se hur de utvecklas. Vi tror definitivt det finns en marknad även för operatörer som satsar på kvalité och god support. Prismässigt ligger även Fibio riktigt bra enligt oss, snäppet över de billigaste lågprisoperatörerna.

Sammanfattning av Fibio

Vad är vårt omdöme av Fibio?

På vår sida så hamnar Fibio på plats 14/12 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av Fibio på sidan.

Vilket nät använder Fibio?

Fibio använder sig av Telenors nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Telenor. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar Fibio. Se täckningskarta för Fibio.

Vilken kundtjänst har Fibio?

Du kan ta kontakt med Fibio på följande sätt:

  • Genom att ringa
  • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos Fibio?

Ja, hos Fibio så finns det 5G men det kräver att ditt abonnemang och mobil stöder 5G för att det skall fungera.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos Fibio?

Nej, Fibio erbjuder i dagsläget inte eSIM så det betyder att du får nöja dig med ett trippel-SIM som du sätter i din mobil.