Om A3s abonnemang

Täckningskarta Se här
Teknik 2G, 3G och 4G
Maxhastighet 100 Mbit/s
Support Telefon, chatt och e-post
Betalning Autogiro, faktura och e-faktura
Kan man köpa med mobil? Nej

Hur bra är A3?

Prisvärde:
85/100
Täckning:
89/100
Kundnöjdhet:
69/100
I utlandet:
75/100
Populäritet och slutbetyg:
54/100

Recension och omdöme av A3

Här går vi in mer på djupet kring A3 och ger vårt omdöme. Läs vårt test och bli klokare!

A3 är en utmanare med bra priser

A3 som namn är ganska nya, men man har rötterna i Alltele och T3 och numera har man gjort om och lanserat riktigt vettiga mobilabonnemang. Vi skulle vilja säga att A3 kan jämföras med de stora jättarna men att man nu har priser bland lågprisoperatörerna.

Det i sig har gjort att A3 är ett riktigt bra val för dig som till exempel vill ha telefonsupport då detta är något som vanligtvis inte erbjuds bland lågprisoperatörer. Att skaffa A3 lätt och du kan välja att skaffa A3 med ett nytt mobilnummer eller flytta ditt befintliga nummer.

Väljer du att flytta ditt nummer så kommer A3 sköta allt åt dig samt säga upp ditt abonnemang hos din gamla operatör. För att det skall fungera dock så är det viktigt att du uppger samma personnummer som du gjorde hos din gamla operatör samt att det inte får finnas någon bindningstid hos din gamla operatör.

Skulle du ha ett kontantkort idag och vill flytta numret så behöver du registrera kontantkortet hos din nuvarande mobiloperatör innan du begär flytt till A3. Tänk då även på att använda upp eventuellt saldo på kontantkortet då det kommer gå upp i rök när flytten genomförs. Skulle du ha ett stort saldo så kan det vara värt att kontakta din nuvarande operatör och se ifall de kanske kan utbetala det.

När du sedan skaffar A3 så kan du välja att göra det med eller utan bindningstid. Väljer du att binda dig så får du oftast något tillbehör på köpet som tack för att du bundit dig. Uppsägningstiden hos A3 är på 1 månad.

Du beställer enkelt på A3s hemsida

När du skall skaffa A3 så gör du det på deras hemsida vilket är enkelt, säkert och förmånligt. Genom att använda hemsidan så kan du lätt jämföra de olika alternativen samt ta del av de senaste kampanjerna som pågår.

Just när man skaffar A3 så brukar det finns riktigt bra nykundserbjudanden som ger dig riktig fin rabatt din första tid hos A3. Ibland har man även haft kampanjer att man får något på köpet så som trisslotter vilket är lite annorlunda och kul enligt oss.

Du slipper även att bli lurad då det är du själv som tar initiativ och därmed kan beställa i lugn och ro utan att någon försöker ”hjälpa” dig och därmed kanske stressar dig till ett sämre val än vad du annars hade gjort.

När du beställer på internet så slipper du även startavgiften och får givetvis fri frakt på det du beställer. Beställer du ett SIM-kort så kan du räkna med att leveranstiden är ca 2-3 arbetsdagar och då levereras det normalt i din brevlåda.

Något att tänka på är att A3 inte säljer mobiler så har du ingen gammal att använda så behöver du skaffa den separat. Däremot så erbjuder A3 tillbehör som tack ifall du väljer att binda ditt mobilabonnemang.

Täckningen är väldigt bra hos A3

A3 använder sig av Telenors mobilnät då man valt att inte bygga något eget. Att man valt Telenors nät är ett bra val då Telenor i sig valt att samarbeta kring nätet och därmed kunnat bygga upp ett riktigt bra nät.

Genom att välja A3 så kan du förvänta dig täckning på 2G, 4G och kommande 5G i Telenors nät. Täckningen blir då samma på dessa nät som om du hade valt Telenor, Vimla, Tele2, Comviq eller Penny.

När kommer till 3G så delar Telenor nät med Tre. Men då Tre även bygger eget så blir täckningen lite annorlunda. Så genom att välja A3 kan du förvänta dig samma täckning på 3G som med Telenor och Vimla.

När det kommer till VoLTE så saknas detta hos A3 vilket innebär att om du skall ringa eller någon ringer dig så kommer mobilen att koppla om till 3G eller i värsta fall 2G. Skulle du hamna på 2G så kommer surf inte fungera förrän du avslutat samtalet, men på 3G fungerar den utmärkt.

Något annat som inte finns hos A3 men som kan vara användbart i vissa fall är WiFi-samtal. Det innebär att har du ingen mobiltäckning ja då kan du inte ta emot eller ringa samtal även om ett WiFi skulle finnas.

Surfen hos A3 är även begränsad till 100 Mbit/s vilket visserligen är ganska högt men kan vara värt att känna till om du är en person som jagar högsta hastigheter. När det kommer till surf så kan det även vara värt att känna till att tar den slut så kan man alltid köpa till mer surf och det gör man genom mina sidor eller appen.

Support på flera olika sätt hos A3

Supporten är något som sticker ut hos A3 och då på ett positivt sätt. Du har hela 5 supportkanaler att använda och vi kommer nu gå igenom de.

För generella frågor så finns deras supportsidor där du bland annat kan hitta vanliga frågor och svar som rör fakturor, abonnemangsfrågor, villkor, prislistor, driftinformation samt kan hitta information om att få support på plats hemma.

Vill du istället göra förändringar på ditt mobilabonnemang så finns mina sidor-appen eller mina sidor som du kan logga in på hemsidan. Där kan du se hur mycket du förbrukat, köpa mer surf samt hitta fakturor och se dina tjänster. Du kan även kontakta supporten via appen.

Men skulle du ha ett mer brådskande ärende som behöver lösas så rekommenderar vi telefon. Då kan du enkelt beskriva vad som är fel och svara på olika följdfrågor och då kan förhoppningsvis A3 lösa ärendet på en gång eller eskalera det vidare.

Har du inte möjlighet att ringa så finns även chatt samt Facebook messenger som fungerar på liknande sätt. Du får då chatta med A3 och kan beskriva ditt problem eller fråga och svara på olika följdfrågor och därmed förhoppningsvis få ärendet löst snabbt och smidigt.

Sist men inte minst har vi e-post som är en bra supportkanal för dig som inte har bråttom. Normalt tar ett svar längre tid än att ringa eller chatta, men gör inte detta något så är det ett utmärkt alternativ. Tänk dock på att när du mejlar att gärna vara övertydlig och delge så mycket information du bara kan så att A3 kan besvara ditt e-postmeddelande utan att behöva ställa flertalet följdfrågor.

Betala på vanliga sätt hos A3

När det kommer till att betala sitt abonnemang så är A3 ganska traditionella och erbjuder fyra olika alternativ. Du kan välja mellan pappersfaktura, e-postfaktura, e-faktura och autogiro.

Vi börjar med pappersfaktura som vi inte rekommenderar då det är dåligt för miljön och för dig själv då det kostar pengar. En pappersfaktura kostar 39kr för varje faktura A3 skickar ut och risken är alltid stor att man missar lägga in en betalning och då riskerar man ännu fler avgifter.

Ett annat alternativ man kan välja på är e-postfaktura vilket underligt nog kostar 25kr per e-postfaktura. Vi rekommenderar därför att man inte använder detta alternativ då det dels kostar pengar men även kräver manuellt arbete för att betala den och därmed medför risk för att man någon gång glömmer det.

Istället föreslår vi att man använder autogiro i kombination med att få fakturan till mina sidor. Då kostar detta inget alls och fakturorna betalas automatiskt från ditt konto på förfallodatumet.

Vill du däremot ha mer kontroll över betalningen så kan du välja e-faktura. Då kommer fakturan i god tid till internetbanken och du kan kolla på den innan du väljer att godkänna den för betalning. E-faktura är även alltid gratis att ha vilket gör det till ett bra alternativ.

Så vad tycker vi om A3?

Vi tycker att A3 är en väldigt intressant mobiloperatör sedan de gjorde om sina mobilabonnemang och ett riktigt bra val för dig som sitter hos de stora jättarna Telia, Telenor, Tele2 eller Tre och gärna vill ha något väldigt liknande men till lägre pris.

Genom att välja A3 så får du lite samma känsla som att ha en mobiljätte och framförallt supporten är ofta uppbyggd på samma sätt och du har tillgång till telefonsupport vilket är ovanligt bland lågprisoperatörerna.

För dig som redan idag har tjänster hos A3 så kan det även vara smidigt att få alla tjänster samlade på ett och samma företag då det underlättar support och att allt kommer på samma räkning.

A3 är nämligen lika även där de stora jättarna och erbjuder en mängd tjänster utöver mobilabonnemang. Man har bland annat bredband, fast telefoni, ADSL, mobilt bredband, TV och streaming i sin produktportfölj.

Så för att sammanfatta det så är A3 ett riktigt bra val för dig som söker något som liknar de stora mobiljättarna men samtidigt erbjuder ett lägre pris. Men vill du ha lägsta möjliga pris så är A3 inte rätt val, då finns det konkurrenter som erbjuder billigare priser. Men då får du räkna med att inte ha någon telefonsupport och att betalmetoder som e-faktura kanske inte finns.

A3 blir därför ett bra val för dig som vill ha något mittemellan och för dig som gärna redan har en mobiltelefon eller tänker skaffa den separat då A3 inte säljer nya mobiler.

A3s mobilabonnemang för alla

Mobilabonnemang 3 GB

 • 3 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 64,5kr/mån i 1 mån, därefter 129kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 8 GB

 • 8 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 89,5kr/mån i 1 mån, därefter 179kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 20 GB

 • 20 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 134,5kr/mån i 1 mån, därefter 269kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 40 GB

 • 40 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 169,5kr/mån i 1 mån, därefter 339kr/mån

Visa erbjudande

Mobilabonnemang 100 GB

 • 100 GB surf
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • 224,5kr/mån i 1 mån, därefter 449kr/mån

Visa erbjudande

Sammanfattning av A3

Vad är vårt omdöme av A3?

På vår sida så hamnar A3 på plats 13/20 bland de mobiloperatörer vi jämför. Se gärna vår recension och omdöme av A3 på sidan.

Vilket nät använder A3?

A3 använder sig av Telenors nät vilket innebär att täckningen är den samma som om du hade skaffat Telenor. Du kan därför räkna med generellt väldigt bra täckning över hela landet om du skaffar A3. Se täckningskarta för A3.

Vilken kundtjänst har A3?

Du kan ta kontakt med A3 på följande sätt:

 • Genom att ringa
 • Genom att chatta
 • Genom att skicka e-post

Finns 5G hos A3?

Nej, A3 har ännu inte lanserat 5G och det är inte så konstigt då det fortfarande är väldigt nytt. Längre fram är vi övertygade om att även A3 kommer att erbjuda 5G.

Kan man få simkortet som ett eSIM hos A3?

Nej, A3 erbjuder i dagsläget inte eSIM så det betyder att du får nöja dig med ett trippel-SIM som du sätter i din mobil.